reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Rano pisałam i mi wyłączyło brr teraz w skrócie bo nie pamietam Ja już prawie zdrowa tylko boje sie że zuzka cos podłąpała ale może nie Taki lekki katarek ma

SZopek dobrze im zrobiłaś należało im sie:tak:

Zuzia siedzi stabilnie bawi sie zabawkami i asekuruje sama ale to przyszło tak nagle ale o raczkowaniu na razie nie myśle bo jej sie nie chce lezec na brzuszku wygodniara mała;-)

Szopek te baby w przychodni juz calkiem zwariowaly :baffled::szok:Wychodzi na to, ze rodzice powinni sami badac dziecko przed szczepieniem i stawiac diagnoze. A to badanie dzieci zdrowych w czesci dla chorych to skandal :szok::wściekła/y:

Panna migotka kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie wiec lepiej nie porownywac z innymi bo mozna sie dolowac. Synek Aenye i Amelka Dotkass juz od dawna raczkuja a sa mlodsze niz Iga czy moja Ania. Na kazdego przyjdzie odpowiedni czas i beda wszystko umiec.Jeszcze sie nasiedza i nachodza duzo w zyciu :-)

Mój adaś dziś nie chcial spać jakis 30 min temu udalo mi się go wreszcie polożyć, maruda jedna.

Szopek - ale bezczelna baba, u nas w szkocji nikt nie bada dziecka nie mierzą w ogóle, tylko w 8 tyg przed pierwszym szczepieniem. i ostatnio jak poszlam maly kaszlal i powiedzialam, że chce przelożyć szczepienie. i w ogóle jak idziesz do lekarza to kuźwa trzeba najpierw dzwonić i jak w tym samym tyg cię umówią to dobrze, no i oczywiście do ogólnego a nie pediatry. na pediatrę czekam już 1.5 mies. skierowali mnie.

Anussia - ja też robię roladki schabowe ale w sosie pomidorowym:-)
U nas też ciemno pada zimno muszę światlo palić caly dzień

Szopek ale jazda ! Co za ludzie,ja bym zmienila przychodnie.
Moja prywatna pediatra zawsze mi powtarza:pamietaj zebys dopilnowala zeby pediatra w przychodni zawsze dokladnie przed kazdym szczepieniem zbadal ci dziecko!

Panna Migotka moja tez nie raczkuje jeszcze i nie wiadomo czy bedzie bo ja nie raczkowalam,Vanesska tez nie wiec i Klaudia moze tez nie raczkowac.Jak ja posadze to siedzi ale sie jeszcze chwieje.

Co do POMYSLU NA to u nas kurczaki(ta nowosc z torebka do pieczenia w srodku)) z czosnkiem i ziolami robia furrore,lubimy tez pulpety w sosie grzybowym,nie nadaje sie wedlug mnie pomysl na chinszczyzne,na zapiekanke serowa.

Iwonka ma racje ja tez bym zmienila przychodnie ... my po szcepieniu
Weszlismy do gabinetu jak zwykle grzecznie rozebralam malego a on fik na brzuch to pediatra zaczela go zagadywac smiac sie do niego osluchala go na pleckach ale na plecy nie dal sie przewrocic wiec z przodu osluchala go na siedzaca mial frajde bo mogl sie chwile pobawic stetoskopem i poprzeszkadzac jej hihi .. zmierzyli zzwarzyli jestem zadowolona... ;-)pani w gabinecie szczepien tez ok u nas w przychodni na zenatrz sa dwa wejscia zdrowe i chore dzieci nie ma takiej opcji o jakiej pisala szopek :wściekła/y:jak oni moga !!

Napisze juz tu jedziemy po szczepionce nagle darek na spiocha robi mine ze nie moze zlapac powietrza i taki krzywy wyraz twarzy myslalam ze umre szybko go rozpinam .... okazalo sie ze tak sobie smiesznie ziewnol :zawstydzona/y:ale po tych akcjach ze szczepionkami mialam sto mysli na minute

Witam wszystkie Mamy
Jestem tutaj nowa, więc najpierw parę słów o sobie. Jestem mamą brzdąca o imieniu Zosia, który urodził się 1 maja (niezła dowcipnisia. Święto Pracy a ja musiałam się męczyć :tak:)
Piszę bo potrzebuje wsparcia innych mam :tak:
Mam cudowne pogodne dziecko, ale bardzo żywe i krzykliwe.
Przychodzą takie chwile, że najchętniej wyszłabym z domu trzaskając drzwiami i już nie wróciła:zawstydzona/y: Czy Wy też tak macie?

Witam,

Nie było mnie przez parę dni. Robi łam w dom małe porządki a potem gotownie bo imprezę imieninową z mężem robilśmy wczoraj. Jesaetem padnięta i niewyspana.Może impreze odeśpię dzisiaj jak Zuzia pozwoli. :tak:
kurcze tak mi się kreci na nogach ze chyba nie dokończę tego posta.Postaram się napisać później coś więcej:tak:

reklama
Witaj Kinna, napisy więcej o sobie, daj się poznać bliżej i pisz jak najczęściej...:tak: a ja właśnie piję sobie zieloną herbatkę z miętą - ostatnio mój ulubiony napój gorący - oczywiście poza poranną kawusią, oglądam sędzię A.M. Wesołowską i szukam czegoś fajnego dla mojego męża na
mikolaj_gify_dodatki_org00.gif

...a może Wy dziewczyny mi coś podpowiecie...;-)jesteście przecież kopalnią pomysłów:tak:;-)

Szopek, dobrze zrobiłaś, ja bym chyba rozniosła tą głupią babę...i jeszcze podwyżek im się chce...wiem, że nie należy uogólniać, ale jak się trafi na taki przypadek, to aż się nóż w kieszeni otwiera

Do góry