reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Moze na Nasze imionkowe Typy mozna zmienic tytul watku ?
nie chce zakladac bo na noiekotrych forach co temat to watek a to ez sensu

reklama
Wiktoria ja nie uzywam bo karmie....A co do wątku mógłby się jakis nowy przydac :tak:Ale niech dziewczyny decyduja czy tak potzrebny akurat.

Widze ,że nas dzis cieńko:shocked2::shocked2::shocked2:Dzieście sie podziałąy????
Moje dzieciaki dzis póxno spac poszły ,mała aż o godzine późniejale nie marudziła o dziwo;-),Chcieliśmy znów dac jej kaszki przez butle i ledwo 20 ml pociągnęła :baffled:Myślę ,że ona juz sie do niej nie przyzwyczai:no:Wypluwa i gryzie smoka zamiast ssac jakby nie umiała:no::no::no::confused:Mam z aventu trójprzpływowy-kupiłam taki do kaszy specjalnie i nawet żadsza robię aby nie musiała ciagnąć zbytnio ale nie chce!!!!Masakra a łyżeczką az się trzesie jesc ale wtedy jest cała do kąpania odrazu (a tu dawałam po kapaniu)wkłada raczki do buzi po każdej łyżece:-D:-D:-D
Po "Mam talent" ma lecieć jakis dobry film,a że mam tylko 4 programy to nie mam wyboru a juz tak dawno nic nie obejrzałam:baffled:Teraz okazja ,dzieci śpią....

Dobranoc:-)

Iwonko z tymi butami to jest tak,że mój też nie gruby a ma wysokie podbicie i wogóle zawsze trzeba milion butów przymierzyc dziecku zanim znjdziesz odpowiednie:angry:A wogóle to jest przykład na to ,że buty dla dziecka musza byc nowe ,dopaowane i przymierzone a nie kupione w ciemno.:tak:
My zawsze małemu kupujemy Bartki najlepiej pasują i wygodne -nie do zdarcia.A Oli okropnie mi buty nisczy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale cóż chłopak ....A Ola ma aż dwóch:-Dco to bedzie.......

Załączniki

• DSC01057.JPG
    DSC01057.JPG
    50,3 KB · Wyświetleń: 24
Ok to niech dziewczyny decyduja

Kathy ciesz sie ze rączka moj Darek kazda lyzeczke papki kaszki obiadku popycha noga :tak::tak::tak:
wtedy jest gimnastyka ostatnio chcialam zabrac noge z buzi i tak trzymalam miseczke ze druga wszadzil w kaszke ... wierci sie przy jedzeniu je az sie trzesie ale mu szkoda czasu i musi dotykac ruszac wszystko;-)Moj Darek poszel o dziwo puzno jak na niego o 19

co do butow to nawet te buty bobas dla nienmolat ciezko mojemu Darkowi ubrac a sa na dlugosc za duzo o prawie dwa cm ;-)

Z Maksiem też miewam problem z butami (podbicie). Tym razem udało mi się kupić mu buty z ubiegłorocznej kolekcji Bartka, przecenione z 200 na 100 - jejku ale się cieszyłam.
W zeszłym roku kupiłam mu buty Ecco, nie będę nawet pisała ile kosztowały - były po prostu idealne, boskie i nieprzemakalne a za to leciutkie - ale to wszystko dowodzi, że przy dwójce dzieci trzeba już dużo bardziej rozważnie robić zakupy....

Ja używam cerazette. Nie wiem, co będzie potem - zawsze źle znosiłam tabletki (ciągłe krwawienia), nie wiem czy z plastrami miałabym szansę żeby go nie było, czy to nie ma znaczenia bo to hormony i to hormony....

Ja używam cerazette.
Ola już 2 moje koleżanki musiały odstawic cerazette. Synkowi jednej z nich urosły włoski na jądrach :szok: one mają tam jakiś hormon, który niby nie powinien przenikać do mleka matki a jednak... a drugiej synkowi zaczął rosnąć wąs... masakra

ja tam nic nie używam bo chłop mój daleko, ale ogólnie wolę tabletki bo nie lubię kochać się z gumą...

a co do plastrów to one mają bardzo dużo hormonow i mogą zniszczyć wątrobę. Jedna moja kol spóźniła sie z naklejeniem kolejnego plastra o 6h norma niby do 12 i teraz jest mamusią. Urodziła 2 miesiące temu... tylko na nieszczęście tego dziecka nie jest ono ani chciane ani za bardzo kochane...

a jak Wam miła weekend? ja rozleniwiona na maksa. Zabiorę później dzieciaki do parku tylko Michasiątko wstanie.

Miłej niedzieli

cosmolady to straszne to co piszesz ja gdybym mogla wziela bym wszystkie te dzieciaczki nie kochane .... nie moge ogladac tych programow bo mnie az sciska w srodku :zawstydzona/y:

Mowicie o tabletkach dla mam karmiacych ? wogole jak mozna do czegosc takiego dopuscic... odrazu pomyslalam o szczepionkach dla nich jest to tylko np 2% a nie 10 dzieci ktore dlaq swoich rodzicow sa jedyne niepowtarzalne najlepsze najkochansze wyjatkowe bez ktorych nie moga zyc a ich zdrowie i szczescie jest dla nich najwazniejsze:wściekła/y:

Witam.My dzis bylismy na cmentarzu innym,odwiedzilam tam brata,babcie i ciocie(matke chrzestna) jak wyjezdzalismy z miejsca parkowego i juz w sumie bylismy na prostej to jakies babsko zaczelo wyjazdzac ze swojego miejsca i prosto w nias stuknela,na szczescie mamt tylko lekko zarusowany blotnik ale ona miala duzo duzo gorzej z racji ze miala nizszy od naszego samochod.No ale machnelismy reka i pojechalismy do tesciowej na obiadek.Wczoraj kupilam ladne body z disneya i w domu patrze a w nich dziury po tych zabezpieczeniach przeciw kradziezy,ale takie ze nie da sie z tym nic zrobic.Jutro jade oddac to do sklepu,lub zamienic na inne.
Kathy to bardzo dobrze ze Nelka je z lyzeczki.Powinnas sie cieszyc.A to ze przy tym robi rozne cuda to trudno.Moja klaudia tez potrafi np tak machac nogami w trakcie jedzenia ze miseczke mi wywala,albo wszadza reke w nia albo co lyzka to wklada palec do buzi.A od jakiegos czasu daje swojej kaszke mleczno ryzowa z dodatkiem owocow ze sloika tuz przed kapiela.Po kapieli idzie ladnie spac:-)

Witam się i ja po weekendzie.

Iwonko dobrze że wiekszej szkody babsztyl Wam nie zrobił. Ja wczorakj widziałam jak taka jedna w mini na 10cm obcasie chciała wyjechać z parkingu i też tak cofała że w samochód walnęła. Tyle że chyba nic się nie stało i w jednym i w drugim samochodzie. W weekendy to mnóstwo niedzielnych kierowców jeździ więc trzeba mieć oczy w koło głowy:tak:

Miło mi usłyszeć że Wasze dzieci też wiercą się przy jedzeniu. ja myślałam że jak moja takie cuda wyczynia to nie chce jeść więc kończyłam jej karmienie po paru łyżeczkach. Widzę, żę do tego trzeba więcej cierpliwości. Dzisiaj postaram się jej dać całą zupkę:tak:

Ja chciałam zacząć używać plastrów ale na razie jakoś nie mogę się zebrać na wizyte do gina. Zresztą dentystę też musze odwiedzić a jakoś mi nie podrodze:tak:

Ja po sniadanku. Idę teraz się wyszykowac bo jak mała wstanie to chcę być cała dla niej:tak:

Aha, u nas sliczne słonko swieci. Tylko pewnie zimno jest.

hej kochane ja tez sie meluduje.. przy kawce standardowo maly drzema niechcial spac marudzil oczy zamykal maz go na raczkach zaczol lulac a ten usnol pytam sie czy jak bylam w szkole przez wekend to czy go usypial na rekach a on ze czasami tak ze wszystko jasne :eek:

Iwonka dobrze miec wieksze auto a poza tym sa bezpieczniejsze co do tych zatrzaskow to wlasnie czesto sie tak zdarza my bylismy w nowo otwartej galeri duzo markowych sklepow i mega znizki najtansze byly wyprawki cyli czapeczki do szpitala takie kaftaniki spodenki takie mini bluzeczki ale dla takich jak naszych tez byly super rzeczy np body byly za 9zl :szok: a przy kasie sie okazalo ze 7.20 :szok:

pochwale sie wam maly zjadl dokladnie ok 19;05 kaszke smaczny sen z bobovity i puzniej obudzil sie na jedzenie o 5;10 :szok: zjadl i spal do 7;30 :szok:
niewierze sama w to jeszcze

reklama
Cosmolady, matko jedyna, nie wiedziałam, że takie rzeczy mogą się dziać po tabletkach. Dzięki za informację, w razie czego będę wiedziała, co się dzieje, ale u Mikiego na razie nic się nie dzieje (u Maksia też się nie działo gdy stosowałam Cerazette, chociaż to było krótko, bo po 4 miesiącach zaczęły mi się nieustające krwawienia).

Kochane, życzę wszystkim miłego dnia. Maksio pojechał na wycieczkę autobusem z ukochaną nianią (tą fajną) do niej do domu, za nic nie chciał żebym ich odwiozła samochodem (jazda autobusem to mega atrakcja), a ja z Mikim się gdzieś wypuszczę. Mam ochotę kupić sobie w Aparcie takie fajne kolczyki i pierścionek z dużymi barwionymi cyrkoniami (fioletowymi). To tak na pocieszenie, bo weekend w domu z mężem był taki..... że normalnie muszę sobie coś na pocieszenie sprawić ;-)

Do góry