reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

aaaa cos w stylu moja siostra " nie bede tego jadla " czemu "bo nie" ale nawet nie sprobowalas " to co " efekt jej jedzenie to chleb z musztarda lub kechupem albo z maslem i cebula i woda popijac (z reka na sercu ) sera nie tego nie a jak weszlas jak byla rozebrana to pisk krzyk itd zastanawialysmy sie z mama co bedzie jak bedzie miesiaczkowac jak ona taka panikara i wiesz co ma 14 lat je wszystko baba z niej wielka nie gruba ale taka zbita i silna ... dostala juz @ ale wszystko ok normalnie znosi bez paniki a mama sie strasznie bala o nia ... teraz zrobila sobie kolczyk "piepszyk" moze to troche nie podobne sytuacje ale jak byla mama to tez byla nie ruszaj nie chce itd a teraz jest bardzo odwazna pewna siebie nie da sobie w kasze dmuchac i calkiem fajna dziewczyna z niejwyrasta

reklama
Moje dziecko calkowicie przestawilo nam rytm dnia. Wczoraj przez 2 godziny plakala jak tylko byla w pozycji lezacej. Nie chciala pic mleka, herbatki ani plantexu. Do godz 19 wypila tylko 100ml mleka podzielone na kilka porcji, dobrze ze chociaz zjadla zupke i wypila sok. Normalnie Ania wypija 240 ml mleka i potrafi dopominac sie o wiecej. Jak w koncu udalo sie ja wieczorem nakarmic to poszla spac i obudzila sie dopiero o 1 jak ja przebieralam. Poniewaz wyspala sie to siedzialam z nia do 3 w nocy. O 5 mnie obudzila ale bylam w takim stanie ,ze nic by mnie z lozka nie wyciagnelo i wstalam dopiero o 7. Dzis rano znowu byl koncert ale przynajmniej zjadla. Teraz spi juz od 2 godzin.

Iwonka ja bylam tak upartym dzieckiem, ze jak wymyslilam kiedys ze ide na spacer w dwoch roznych butach to nikt nie byl w stanie mnie przekonac do zmiany i tak poszlam.Mialam wtedy ok 2 lat.

Ostatnia edycja:
mm81 dobre dobre z tymi butami ... no ladnie Ci mala daje w kosc c iekawe czemu tak sie jej poprzestawialo Darek osatnio mial na[ady nie jedzenia chyba przez dwa tyg ale juz jest ok ;-)

Dziewczyny!
Odkąd podaję małej mleczko z butelki (narazie 1 raz dziennie) pojawiły się problemy z kupką, a raczej jej brakiem.
Jak sobie z tym poradzić?
Dałam jej jabłuszko starte, podobno pomaga i troszkę pomerdałam termometrem tak delikatnie, ale i tak nie zrobiła.

Ha NN aH jesli brzuch nie jest twardy i ja nie boli to wszystko ok nie martw sie tez tak mielismy maly robil raz na 5 dni i tak moze byc nam tak pediatra mowila jem pierogi kupilam w garmazu bo mi smaka narobilas a maly spi na balkonie

Ha NN aH jesli brzuch nie jest twardy i ja nie boli to wszystko ok nie martw sie tez tak mielismy maly robil raz na 5 dni i tak moze byc nam tak pediatra mowila jem pierogi kupilam w garmazu bo mi smaka narobilas a maly spi na balkonie
Dziękuję, więc poczekamy jeszcze na tą kupkę.
Już się zastanawiałam nad tym że może Bebiko powoduje te zaparcia:dry:

Witajcie.
U nas z kolei gorąco jak nie wiem co. Na spacerze szłam w samym sweterku. Ale to też nie za dobrze, bo nie wiadomo, jak dziecko ubrać. W słońcu się zgrzeje, w cieniu zawieje wiaterek i przeziębienie gotowe. Byliśmy z małą w carrefurze, kupiłam jej trochę słoiczków, bo nawet zaczęła coś jeść, ale tylko gerbery. Dziś pierwsza zupka z indykiem była :-)
Hannah - moja robi kupy raz na 5-6 dni, a na dodatek konsystencji plasteliny. Ale swoją drogą słyszałam, że po bebiko są większe problemy z kupą niż po bebilonie. Może to też ma wpływ na różnicę w cenie.
Iwonka - niezły uparciuch z tej Twojej Vanesski. Może to tylko takie chwilowe i jej minie. Nie wyobrażam sobie, co by to było np. u dentysty, gdyby jakaś baba z wiertłem chciała jej gmerać w ustach.:tak:

Właśnie przed chwilką zrobiła kupkę, tzn troszkę popuściła , połowę tego co zawsze robi, ale nadal jest płynna, nie plastelinowa i bez grudek.:tak:
Może herbatka z Hippa wspomagająca trawienie pomogła, wypiła aż 100 ml.

reklama
Do góry