reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Iwonko Wiktorio wszystkiego najlepszego z okazji Waszych rocznic oby każdy kolejny wspólny rok przynosił Wam mnóstwo miłości i radości:-):-):-)

Dziubek a może po prostu zbyt suche powietrze:tak:
Iwonko współczuję takiej @ a na pajacyka to bym chętnie klikała i po 100 razy dziennie byle tylko żadne dziecko głodne nie chodziło :tak:

reklama
już po lekarzu jestesmy. Mała waży 8500:szok: lekarka nic nie zaqauważyła. powiedziała że to moze być krzywa przegroda nosowa skoro mój mąż tak ma. No ale z tym nie da się na razie nic zrobić. kazała kłaść materac pod skos bo języczek może się źle układa i dlatego chrapie. A więc jest dużo możliwości ale nic zdiagnozowanego.

Iwonka - współczuję @. ja na razie nie dostałam i się bardzo z tego cieszę:tak:

Wiktoria - no Zuzia to charczenie i chrapanie ma od ok miesiąca. Śpi różnie zazwyczaj ma 3 drzemki w ciągu dnia. Dwie po 30 min i jedna ok 1 godz. No ale teraz to różnie z tymi drzemkami.

Ja dopiero co sie obrobilam z dzieciakami.Byl u nas w domu dzis prywatnie lekarz nefrolog.Dal mi nadzieje ze moze uda sie wyleczyc Vanesske z tej bakteri ecoli.Jak zobaczyl pierwsze wyniki moczu we wrzesniu robione gdy zaczela sie przygoda z bakteria to powiedzial ze byly bardzo zle i powinna juz wtedy dostac antybiotyk.Na dzien dzisiejszy wyniki sa duzo lepsze.Przepisal mi kilka lekow na kuracje,i masci do psitensji bo tam tez czerwona i byc moze jakies grzyby sa.A Vanesska wogole nie da sie dotknac w te miejsca.Jak byla mniejsza to juz byly zawsze problemy zeby jej pupe umyc,ech ciezkie mam te dziecie. Mam nadzieje ze uda nam sie uniknac tej cystografi.Za nieco ponad mieisac sie okaze.Ma pozniej jeszcze mi jaks szczepionke przepisac ouodparniajaca przed nawrotami czy cos w tym stylu.A wogole to sie okazalo ze to ten sam lekarz co robil dziewczynkom moim usg.Znalazlam jego namiary w necie na forum do spraw ZUM i tam go polecali inni.Jaki ten swiat maly.Ogolnie jestem zadowolona z lekarza. Teraz ide na M jak M a malzon zajmuje kompa. To do pozniej.:-)

Acha a zauwazylam ze Klaudia to bedzie niezle ziolko.,juz abiera Vanessce zabawki i to z taka zloscia sie rzuca na nie ze szok.A jak jej Vanesska zabierze na chwile to ta az sie zrywa i zaraz albo placz albo znow wyrywa starszej siostrze.Uwielbia tez stukjac na klawiaturze a jak jej nie daje to jest pisk :-)

Acha a zauwazylam ze Klaudia to bedzie niezle ziolko.,juz abiera Vanessce zabawki i to z taka zloscia sie rzuca na nie ze szok.A jak jej Vanesska zabierze na chwile to ta az sie zrywa i zaraz albo placz albo znow wyrywa starszej siostrze.Uwielbia tez stukjac na klawiaturze a jak jej nie daje to jest pisk :-)
No mi się wydaje że moja mała również będzie należeć do diablątek, gdy jej się coś nie spodoba piszczy, krzyczy, denerwuje się na zabawki.
Najgorsze to to że protestuje jak znikam jej z pola widzenia wtedy od razu płacz.:zawstydzona/y:

Kurcze boli mnie glowa,gardlo i wogole jakas jestem dzis caly dzien nie do zycia.Klaudia zasnela po kapieli po 20ej bez mleka bo jadla po 18ej///Ciekawe o ktorej sie obudzi na jedzenie i ile bedzie w takim wypadku spac.Moze przespi cala nocke jak dostanie kolo polnocy butle.

Witajcie. Lepiej późno niż wcale.
Mąż ma właśnie tydzień urlopu, bo musi kończyć pracę licencjacką. Swoją drogą to on jest wieczny student, zaczął w 2001 roku tak jak ja, a jeszcze licencjatu nie zrobił. Już tyle poszło kasy w te jego studia, bo powtarzał rok, potem przerwał, ale ja mu suszyłam głowę, więc się reaktywował. Musiałam walczyć, żeby się choć trochę pouczył do egzaminów, ale uparłam się na całego, bo nie chcę, żeby Iga potem powiedziała, że nie będzie się uczyć skoro tatuś tego nie robił. Teraz mam nadzieję, że złoży tą pracę do połowy grudnia.
Kupiłam sobie dziś spodnie w ravelu za 79 zł, fajne brązowe sztruksy. Mają jedną wadę, nie mają na tyłku kieszeni, a ja całkiem zgubiłam dupkę po porodzie, a takie spodnie jeszcze to podkreślają. Ale przynajmniej długość jest ok i nie muszę ich skracać. Cóż, tak bywa, jak się jest wzrostu siedzącego psa.
Ach, zapomniałabym, Puchatko, najlepsze życzenia dla Majusi z okazji skończenia pół roczku :-)
Buziaczki.

reklama
Do góry