reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

My już po wizycie u koleżanki. Mała przespała w jedną i drugą stronę w chuście. A że u nas świeci słonko i cieplutko jest to gorąco mi było niesamowicie. No ale ataka chusta to wygoda i plecy mnie też nie bolą. A teraz połozyłam małą na łóżku i dalej śpi:tak:

Aha, u koleżanki nakupiłam ciuszków. Parę z metkami jeszcze. tak poza tym to chyba wszystkie są nowe. Moja koleżanka dostaje do sprzedania od jakiej babki te ciuchy. Tak więc skorzystałam. Sa tańsze niż w sklepie normalnie o polowe albo i więcej.

Szopek - dzisiaj pierwszy raz tak daleko poszłyśmy i byłam mile zaskoczona:tak:

Ha-nn-aH
- moja też czasami niespokojnie spi i musze jej smoczka wsadzać. Tak miała jakiś tydzień temu a teraz znowu burdzi się tylko na jedzenie o 4 i 7 rano. Może i Twojej przejdzie:tak: U ciebie jako.ś inaczej oropeda mówił o tych stopniach dysplazji. Mi mówił że na granicy normy ok 60 stopni. Żadnych IIa czy IB.

Jade - usmiałam się z tą muchą. Ja to bym zasnąć potem ze smiechu nie mogła jakby to mojemu wpadła:-D:tak:

Sylwia - też mieszkasz gdzieś na wschodzie skoro masz ładną pogodę ?? Zazdroszczę domku własnego. ja też mam zamiar w przyszłości mieć swój upragniony jednorodzinny dom. No ale kiedy to będzie to nie wiem. Chyba będę musiała w totka wygrać:tak: Nie martw się o bioderka. Na pewno na wizycie okaże się że jest leiej tak jak u nas. My teraz tylko na noc zakładamy:tak:

Kamilka - Ci faceci to marudy. Mójteż narzeka bardzo nawet jak go głowa boli. Oni jakby mieli rodzić to gatunek ludzki by wyginął:tak:

reklama
Jej,a mi ostatnio wpadl komar do buzi fuj.......
Ugotowalam zupki pomidorowej na zyczenie starszej corci a na kolacje zjemy pieczone kurczaczki.Nie dlugo ma wpasc tesciowa po siesziec troszke bo pozniej jedzie do teatru ze szwagierka.Zreszta i tak nigdy dlugo nie siedza. Zaraz z Vanesska moze jakies laurki zrobimy z brokatem :-)
Co do tego niocnego karmienia to wlasnie ja bym chciala tak zebym mogla migiem ztrobic mleko bo jak to bedzie troche trwalo to Klaudia sie rozbudzi i koniec spania a u niej to duzo nie potrzeba.....chyba termos jest jednak najlepszym sposobem.

Moja panewki i prawe bioderko ma prawidłowe Tylko przy pierwszym usg określili mi stopień i było ok wtedy Przy drugim powiedzieli że też jest w granicach normy Przy trzecim wyszło to lewe kąty 54 i51 wiec chyba nie za dobrze Ale ten ortopeda powiedział ze takiego przypadku nie widział zeby wcześniej wyszło dobrze a teraz tak sie pogorszyło Licze na to ze to usg cos zle pokazałoWiec teraz znowu usg mam nadzieje ze sie poprawi a jak nie to jedziemy w poniedziałek jeszcze na inne usgJa staram sie na razie nie panikowac bo widze poprawe

Mieszkam na południu Przedtem blisko (jakieś 25km )Krakowa teraz jeszcze 30 km dalej Jak to komuś coś powie to okolice Brzeska wiec raczej południe rzeczywiście z tendencja na wschód;-)

Wstyd sie przyznac ale nie mam tu jeszcze gg a stary numer gdzieś poszedł w końcu chyba czas założyć to napisze jak chceszKathy to ci przyśle albo możesz napisać na priva lub nasza klasa Ogólnie powiem tak ja przy tym byłam jak sie go wykończało bo przedtem to go wybudował w surowym stanie mój mąż z pomoca rodziców kilka lat temu coprawda byliśmy już wtedy razem ale to jeszcze sie tak tym nie interesowałam ale on to tym sie tak interesuje ze pewnie z checia by o tym pogadał Ogólnie kiedyś widziałam juz nie pamietam gdzie czy nie czasem na styczniówkach ze miały taki wątek o budowie domu Ja jak nam wprawia drzwi to wam pokaze jak to wyglada co prawda zadnych luksósów na razie nie bedzie na razie tylko to co najpotrzebniejsze ale mi tam na razie dużo nie bedzie

Iwonko a nie możesz jej tego cyca w nocy dawać a w dzień butle?Czy wolisz aby spała cała noc?Och co ja bym z to dała:-DAle ja mam tak,że nawet jak ona karmienie przespi to sama się budzę tak mi się organizm przyzwyczaił w sumie to wstaje jakby raz na karmienie bo zasypa ok 19 30 i wstaje powiedzmy 3-4 rano na karmienie a potem to przed 7 00 wstaje ale juz nie spimy i oczywiscie karmienie :-DTakże chyba dobrze mi sip jak na cycolkę?
Bo w porównaniu to co było na poczatku szok nic nie spałam:szok::no::no:Pamiętacie???

Teraz jak zasypia bez kolki własnie tak wstaje na kramienie:happy::happy::happy:

Kathy doczytalam :-) a tak na marginesie to wlasnie chcialabym spac w nocy a nie dawac cyca 5-6 razy.A jak dostaje butle to dlugo spi .Jak byla mniejsza to na cycu miala 1-2 pobudki na karmienie a teraz wlasnie czesto sie budzi.

Moja Vanesska bardzo lubi ukladac puzzle i mogla by to robic caly dzien.Bardzo szybko je rozparcowuje i 30 czesci to dla niej pestka.

Bylam dzis pierwsyz raz na basenie z Ania :-) Na szczescie w wodzie bylo ok, Ania tylko 2 razy chciala pomarudzic ale szybko przestala i w wodzie nie plakala wogole :-) Natomiast w przebieralni totalna porazka :baffled: Moje rzeczy mialam w plecaku a jej w jej torbie i bylo to bardzo niewygodne, poza tym okazalo sie ze niepotrzebna jest nam polowa rzeczy ktore zabralam bo o kapieli pod prysznicem moge zapomniec jak rowniez o suszeniu wlosow itp. Wiekszosc mam miala foteliki samochodowe dla dziecka i to bylo bardzo praktyczne bo mozna w nim polozyc dziecko i samemu sie spokojnie ubrac. No coz pierwszy raz czasem bywa trudny ;-)Na nastepne zajecia juz lepiej sie przygotujemy :-)

Wracajac z basenu bylysmy u chirurga na kontroli i wszystko ok, poza mala asymetria faldek na udach.

za nic nie mogę się zebrać do pisania i nawet słonko nie pomaga :no::no: ale staram się być w miarę na bieżąco z tym co się u Was dzieje ale jakoś tak nie bardzo mam co dodać od siebie ja butli od dawna w nocy nie daje ale zawsze mam przegotowana wodę w czajniku i tylko ja sobie podgrzewam :tak: a kwestii bioderek my bezproblemowo więc tez nie mam nic do dodania ale trzymam kciuki co by i Wasze maluchy już nie musiały się męczyć
HannaH gratulacje pani magister:tak:

Wszystkim pięcimiesięczniaczkom dużo zdrówka i uśmiechu:-):-):-)

reklama
Iwonka miałyśmy dzisiaj ten sam obiad i to z tej samej przyczyny (bo córka sobie zażyczyła :-)). Moja starsza córka lubi 2 zupy - rosół i pomidorową.
Chyba jeszcze nie gratulowałam Hanah magistra, co niniejszym czynię.
Kathy lupę mi dajcie ;-) ale jakoś dałam radę przeczytać.

U mnie Natalia się budzi w nocy gdzieś 2-3 razy na cycka, nie jest to dla mnie uciążliwe. Chyba więcej problemów by było z butelką.
Natalka została dzisiaj z babcia na 3 godziny (ja musiałam z Anią jechać na zajęcia do ośrodka aktywnego rozwoju) i dziecko sięstrasznie za mną stęskniło, marudziła już mocno babci. Jak bym miała teraz do pracy wrócić to by się dziecko zaryczało...

Idę spać.

Do góry