reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dotkass- Ja to też jak mała marudzi to chciałabym mieć chwilkę dla siebie a jak nadzzwyczaj długo spi to się zamartwiam czy wszystko jest z nia OK:tak: A twoja mała ma spuchnięte dziąsełka ??

Dzisiaj moja niunia na razie grzeczna (odpukać w niemalowane:-)). Już nie wiem czy to ząbki czy może marudna od tak sobie wczoraj byla. Nie ma spuchaniętych dziąsełek więc może to jeszcze nie zabki.

reklama
Ma i z przodu na dole, widać tak jakby zęby pod dziąsłami, są wypukłe, jakby szły dwa na raz :tak:

Kathy, jeżeli chodzi o ta wysypkę: "​
Pierwsze ząbkowanie może powodować u dziecka:
  • stany zapalne jamy ustnej,
  • nadmierne wydzielanie śliny,
  • ból, zaczerwienie, obrzęk lub swędzenie dziąseł,
  • gorączkę,
  • kaszel powodowany nadmiarem śliny,
  • niepokój, marudzenie,
  • zaburzenia snu,
  • brak apetytu,
  • biegunki, wymioty,
  • wysypki na skórze."

Ja tez mysle ze to zabki,niektore dzieci niestety cierpia bardzo z tego powodu :-(

Kathy tak chodzi od 8 do 12,zabieram ja po obiedzie.

Dzis malowali farbami i pani Vanesske bardzo pochwalila ze ladnie maluje bo sa tez dzieci co nie wiedzialy wogole co to jest pedzel......i pytala czy w domu tez z nia robie prace plastyczne :-) No pytanie,heh sciany malowala juz od kiedy tylko dostala pierwsza kredke i umiala sama chodzic.Ale farbami tez czesto malujemy :-)

Iwonka Mały Picasso Ci rośnie. Najwazniejsze własnie żeby z dziećmi rózne rzeczy robić, być zainteresowanym ich rozwojem. To później procentuje:tak: Ty pewnie jesteś dumna jak paw. No i masz powody:tak::-)

Hej wszystkim,
biedna Dotkass - ale najważniejsze, że już jest lepiej:-)
Iwonka - możesz być dumna z córeczki. Ja też uważam, że jak z dzieckiem się robi różne rzeczy, to potem procentuje, przecież kto ma im pokazywać świat jak nie my.

U nas dziś ladnie, ale niestety bardzo zimno. Ubralam malego w kurtkę i śpi na ogrodzie sobie. Obiadek ugotowany i mogę chwilkę odpocząć.

Moja mała śpi od 13.30:szok: Jestem w ciężkim szoku. Może to ten wczorjaszy dzień ją tak wymęczył. No fakt, chodzę koło niej na palcach . No ale jak wstanie to pewnie będzie radośniejsza. Zresztą zaraz pora karmienia a cyca to ona nie przepuści:tak::-D

A moja powinna spać a wariuje w łóżeczku i tak od godziny:-:)-:)-:)-:)-(
Nie wiem co robić niby usypia i co chwile łąpie rączkami za smoka i w ryk,że jej wypadł:baffled:i tak :baffled::baffled:za każdym razem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie wiem co mam robić najlepsze wyjście to chyba te rece jej związać!!!No bo bez smoka nie uśnie a sam a go wyjmuje kurcze wasze też tak mają ?Nieświadomie to robi i pewnie pcha do buzi a przez przypadek ztraca smoka i płacz:no2::no2::no2::no2:
A wogule nie mogę dokończyć "języka..."bo czasu mi brakuje :zawstydzona/y:jeszcze te ząbki to dwa naraz wychodzą :tak:
No co marudzi dałam grzechotkę i nic..
A wasze też wstają o 5 00 i bawić się chca lub gadaja przez 2 h i człowiek spać nie może???Bo moja tak co noc:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled:

reklama
Moj maly zjadl i poszedl spac i tak do 6 z przerwa na jedzenie wspulczuje wam naprawde kochane tych nocek :-(moj maly mial kolki w nocy i tez wiem co to znaczy teraz jest juz w miare ok ale jak co noc mial kolke to plakalam i nie mialam juz sily juz:-(
dzis bylismy na spacerq nad morzem jak mi sie uda wkleje zdjecia bo naprawde mam tu na bb okropny z tym problem. Mam je na naszej klasie ale nie mam od was chyba nikogo w znajomych

Do góry