reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Dotkass- Ja to też jak mała marudzi to chciałabym mieć chwilkę dla siebie a jak nadzzwyczaj długo spi to się zamartwiam czy wszystko jest z nia OK:tak: A twoja mała ma spuchnięte dziąsełka ??

Dzisiaj moja niunia na razie grzeczna (odpukać w niemalowane:-)). Już nie wiem czy to ząbki czy może marudna od tak sobie wczoraj byla. Nie ma spuchaniętych dziąsełek więc może to jeszcze nie zabki.

reklama
Ma i z przodu na dole, widać tak jakby zęby pod dziąsłami, są wypukłe, jakby szły dwa na raz :tak:

Kathy, jeżeli chodzi o ta wysypkę: "​
Pierwsze ząbkowanie może powodować u dziecka:
  • stany zapalne jamy ustnej,
  • nadmierne wydzielanie śliny,
  • ból, zaczerwienie, obrzęk lub swędzenie dziąseł,
  • gorączkę,
  • kaszel powodowany nadmiarem śliny,
  • niepokój, marudzenie,
  • zaburzenia snu,
  • brak apetytu,
  • biegunki, wymioty,
  • wysypki na skórze."

Ja tez mysle ze to zabki,niektore dzieci niestety cierpia bardzo z tego powodu :-(

Kathy tak chodzi od 8 do 12,zabieram ja po obiedzie.

Dzis malowali farbami i pani Vanesske bardzo pochwalila ze ladnie maluje bo sa tez dzieci co nie wiedzialy wogole co to jest pedzel......i pytala czy w domu tez z nia robie prace plastyczne :-) No pytanie,heh sciany malowala juz od kiedy tylko dostala pierwsza kredke i umiala sama chodzic.Ale farbami tez czesto malujemy :-)

Iwonka Mały Picasso Ci rośnie. Najwazniejsze własnie żeby z dziećmi rózne rzeczy robić, być zainteresowanym ich rozwojem. To później procentuje:tak: Ty pewnie jesteś dumna jak paw. No i masz powody:tak::-)

Hej wszystkim,
biedna Dotkass - ale najważniejsze, że już jest lepiej:-)
Iwonka - możesz być dumna z córeczki. Ja też uważam, że jak z dzieckiem się robi różne rzeczy, to potem procentuje, przecież kto ma im pokazywać świat jak nie my.

U nas dziś ladnie, ale niestety bardzo zimno. Ubralam malego w kurtkę i śpi na ogrodzie sobie. Obiadek ugotowany i mogę chwilkę odpocząć.

Moja mała śpi od 13.30:szok: Jestem w ciężkim szoku. Może to ten wczorjaszy dzień ją tak wymęczył. No fakt, chodzę koło niej na palcach . No ale jak wstanie to pewnie będzie radośniejsza. Zresztą zaraz pora karmienia a cyca to ona nie przepuści:tak::-D

A moja powinna spać a wariuje w łóżeczku i tak od godziny:-:)-:)-:)-:)-(
Nie wiem co robić niby usypia i co chwile łąpie rączkami za smoka i w ryk,że jej wypadł:baffled:i tak :baffled::baffled:za każdym razem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie wiem co mam robić najlepsze wyjście to chyba te rece jej związać!!!No bo bez smoka nie uśnie a sam a go wyjmuje kurcze wasze też tak mają ?Nieświadomie to robi i pewnie pcha do buzi a przez przypadek ztraca smoka i płacz:no2::no2::no2::no2:
A wogule nie mogę dokończyć "języka..."bo czasu mi brakuje :zawstydzona/y:jeszcze te ząbki to dwa naraz wychodzą :tak:
No co marudzi dałam grzechotkę i nic..
A wasze też wstają o 5 00 i bawić się chca lub gadaja przez 2 h i człowiek spać nie może???Bo moja tak co noc:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled:

reklama
Moj maly zjadl i poszedl spac i tak do 6 z przerwa na jedzenie wspulczuje wam naprawde kochane tych nocek :-(moj maly mial kolki w nocy i tez wiem co to znaczy teraz jest juz w miare ok ale jak co noc mial kolke to plakalam i nie mialam juz sily juz:-(
dzis bylismy na spacerq nad morzem jak mi sie uda wkleje zdjecia bo naprawde mam tu na bb okropny z tym problem. Mam je na naszej klasie ale nie mam od was chyba nikogo w znajomych

Do góry