reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

U nas też nie jest kolorowo. Mąż ma mi za złe, że zwracam na niego mniej uwagi niż przedtem. Może i byłabym w stanie zwracać więcej, ale przy dziecku jest tyle roboty, że po prostu nie mam siły. Nie potrafię połączyć bycia dobrą matką i dobrą żoną, nie mówiąc już o kucharce czy sprzątaczce.
Jeśli chodzi o pomaganie, to przy dziecku mąż za wiele nie pomaga. Może trochę w tym mojej winy, bo od początku robiłam wszystko, bo wydawało mi się, że potrafię to zrobić najlepiej. I jakoś tak już zostało.

A tak przy okazji, właśnie ściągam mleko, żeby było, jak pójdę w sobotę do szkoły na 9 godzin. Mleko można przechowywać w lodówce 24 h, ale czy można przed upływem tego czasu je zamorozić? Bo ja cały dzień muszę zbierać i wkładam do lodówki, to co udało się ściągnąć, a jak już będzie więcej, to zamrożę. Czy tak można?

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Dziewczynki:-)
Ja tez od 1 września na urlopie, potem dwa dni opieki i dwa dni okolicznościowego za urodzenie dziecka w sumie 30 dni płatnego 100% mi sie uzbierało:-)

Olu, nie zakładaj od razu, że coś się zaczyna sypać, może jeszcze wszystko się poukłada, być może w pracy coś nie tak, faceci mają to do siebie, że jak dzieje się coś nie tak to zazwyczaj odgrywają się na najbliższych- niestety :sorry2:

No właśnie z tym urlopem z okazji urodzenia dziecka...hmmmmm...kobieta te z ma??? bo wiem, że ojciec dziecka tak, chyba 2 dni z tego tytułu, ale matka? dziwne.

Dziewczyny, a o jakich paczkach Wy piszecie? to się dostaje tak poprostu czy trzeba się gdzieś zgłosić, czy coś?

Dotkass ja dostałam dwie paczki w szpitalu. Wypełniłam ankiety i dodatkowo wypełniłam i wysłałam takie karteczki dołączone przez niektórych producentów.

Kurcze nie wiedziałam, że należy mi się urlop okolicznościowy:confused:. Muszę się dowiedzieć, bo to jeszcze 4 dni:-)

Melduję się wieczorem choć pewnie tylko na chwilkę.
Mąż musi się "poruszać i rozerwać" więc gra sobie w piłkę, a ja - ponieważ wcale nie muszę odpoczywać, rozrywać się czy w ogóle mieć jakichkolwiek potrzeb - siedzę w domu i chyba trochę popracuję. Uśpiłam dwie bestyjki, chociaż Miki niestety się co chwilę budzi, bo wypada mu smok. W tym tygodniu ogółem będę przez 6 wieczorów sama usypiać chłopców...
Dobra, kończę ze zrzędzeniem i biorę się do pracy.
Całuski.

Keyko Tobie na pewno naleza sie 2 dni okolicznosciowego za slub.
Natomiast pytalam kuzynki prawnika o te dni za urodzenie sie dziecka i jej zdaniem to tylko dla ojca jest, bo takie okolicznosciowe powinno sie przy tej okolicznosci wykorzystac a matka po urodzeniu dziecka jest od razu na macierzynskim, wiec moglaby te 2 dni wykorzystac najwczesniej po 4 miesiacach.

reklama
Do góry