reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Szymon też robił takie zielonkawe kupki. Jednak odkąd daję mu dodatkowe pokarmy kupki wyglądają "normalniej".

Co do tego, że dzieci alergiczne gorzej znoszą rozszerzanie diety, to się nie zgodzę. Wydaje mi się, że nie ma na to reguły.
Przykładem jest mój Szymonek. Od początku, kolki, alergia i podejrzewana skaza, a jednak nie mieliśmy żadnych problemów brzuszkowych przy wprowadzaniu nowych pokarmów (a bardzo się tego bałam).
Zależy też od lekarza. Nasz rodzinny dwa dni temu mi powiedział, żebym nic nie dawała małemu, bo on ma problemy z brzuszkiem i alergie, więc wszystko by odchorował. Jednak jeździmy prywatnie do takiej starej lekarki pediatry, która powiedziała mi, żebym spróbowała mu dwać jabłuszko, marchewkę, żeby wyregulować kupki i powiedziała, że bardzo często właśnie dzieci alergiczne super reagują na nowe pokarmy.
Kazała nam się tylko wstrzymac z kaszkami MLECZNO_RYŻOWYMi, bo one są na mleku modyfikowanym i takie mleko dziecko ze skazą i alergią może odchorować

reklama
Witam.Melduje ze zyje,zaraz jade znow do urzedu a pozniej ma przyjsc Klaudii kolega ;-)Jestem nie wyspana bo pozno poszlam spac,ogladalam wczoraj horror na tvn7 no a pozbiej za nim zasnelam.......to do pozniej :-)

Cześć dziewuszki.
Mała mi dała dzisiaj pospać, jednym ciągiem pospała od 19:00-7:00, 12 h :szok::szok::szok: cycuchy miałam jak kamienie, nakarmiłam szkraba i pospałyśmy do 10:00.
Moja mama ją wczoraj przed snem wymasowała, a pozatym wczoraj w dzień spała góra 2 h i pewnie odsypiała.
Właśnie grzeję chałupkę bo ziąb niesamowity brrr....

Witajcie.

U nas znowu pada :wściekła/y: Wczoraj udało nam się iść na spacer, a dziś znowu chyba nic z tego. Żebym ja umiała się w chustę zamotać, a mała nie wydzierała przy tym japy tak straszliwie. :-)

Miałam dziś straszny sen, aż się cała zaryczana obudziłam. Śniło mi się, że małej złamała się żuchwa i połamane kosteczki było widać pod skórą. Potem miała operację, a ja cały czas płakałam. Nie wiem, skąd człowiekowi takie sny głupie się biorą. :baffled:

We wtorek idziemy do lekarza, może wreszcie zaszczepi mi ją, bo kupy są w miarę normalne, chociaż raz na pięć dni. A Iga jeszcze nie miała drugiej dawki, a już jest "stary niemowlak" jak to mówiła nasza położna.

Wczoraj wydałam 140 zł, a kupiłam tylko komplet (śpiochy i kaftan) z welurku, pajac welurowy, czapeczka welurowa, rajstopki, bodziaka i pieluchy. Strasznie drogie są te wszystkie rzeczy.

Jak czytam, że Wasze dzieci chodzą spać np. o 19 to aż zazdroszczę, bo moja to zazwyczaj zasypia dopiero po 22. Może ja za późno ją kąpię, bo po 20, ale dopiero wtedy mąż jest w domu. Potem od razu papu i po 21 usypiamy. Ale Iga wierci się i płacze zazwyczaj jeszcze ponad godzinę, a zdarza się, że zasypia dopiero przed 24. Co powinnam zrobić, żeby wcześniej chodziła spać?

Ostatnia edycja:
Jak się Hania urodziła, aż do momentu zakupu wideo niani, musiałam po kąpieli (19:00) spędzić jeszcze w sypialni conajmniej 2 h na usypianie.
Teraz już od 1,5 m-ca Hania zasypia sama, nakarmię, położę, pogłaszczę po główce i wychodzę. W ten oto sposób cały wieczorny rytułał kończy się jak w zegarku o 19:30.
Jestem szczęśliwa bo mam czas dla siebie i męża.:tak:
Sposoby super niani działają, ale zaczeła to moja mama. Po prostu powiedziała żebym się nie przejmowała że popłakuje (wymusza) i nie stała w zasięgu jej wzroku. Sama zaczeła się uspokajać i wiedziała że i tak jej nie wyciągnę z łóżeczka.
jakby coś się działo to podglądam co robi na video niani.
A cały sukces zależy od KONSEKWENCJI!!! Dziecko jest wymyte, nakarmione, ma moją bliskość poprzez przytulanie, więc nie ma powodu do płaczu z tego założenia wychodzę, chociaż teraz już nawet nie próbuje płakać, bo wie że to nie ma sensu i nikt ją z łóżka nie wyciągnie hehe.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Radzę jeszcze żeby usystematyzować jej zajęcia w ciągu dnia.
Nasz plan który codziennie jest taki sam:
Wstajemy koło 9:00
drzemka koło 11:00-12:00
spacer 15:00-17:00 w tym czasie ostatnia drzemka
19:00 kąpiel
19:30 spanie
Jak widać Hania mało śpi w ciągu dnia, ale dzięki temu ładnie śpi w nocy i jak przychodzi czas na kąpiel zaczyna trzeć oczka i jak opatulam ją do spania to zazwyczaj już nie otwiera oczu.

Nie uwierzycie, znowu nachodzi mnie ten typ/typka
Mam na wrzucie filmik Hani a tu komentarz pod filmem:
"
sredser123

Magdusia kto by pomyślał że Ciebie tu znajde... moją miss świata. i love You !!!"

wariat jakiś, chyba muszę się ukrywać.:wściekła/y::wściekła/y: chyba jaja sobie ze mnie robi.

:szok:
Ta noc byla okropna. Od urodzenia Bartek sypia w nocy wspaniale. Budzi sie tylko z 2 razy na cycusia i spi dalej. Jak go poloze kolo 10 to potem kolo 12-1 je, a wtedy dopiero kolo 4. Ale dzis to byla masakra. Budzil sie dokladnie co pol godziny. Ale nie chcial jesc. Wiercil sie jakby mial robaki w tylku. Przewracalam go na drugi bok, to na 5minut bylo dobrze. A o 3 to sie zaczal smiac i gadac. No to sie spanie skonczylo :( Udalo sie po godzinie go uspac. Teraz na 15 minut zasypia, a potem marudzi. Czy to jakis kryzys 4misiaca????

Witam moja miała dokładnie to samo:-DMoże to jakiś kryzys?:szok::confused::baffled:

Cześć dziewuszki.
Mała mi dała dzisiaj pospać, jednym ciągiem pospała od 19:00-7:00, 12 h :szok::szok::szok: cycuchy miałam jak kamienie, nakarmiłam szkraba i pospałyśmy do 10:00.
Moja mama ją wczoraj przed snem wymasowała, a pozatym wczoraj w dzień spała góra 2 h i pewnie odsypiała.
Właśnie grzeję chałupkę bo ziąb niesamowity brrr....

Wiesz co takiej to pozazdrościc -nie dośc ,że na cycu twoja Hania to ładnie śpi cała noc może się ze mną zamienisz?Chce choć jedna cała noc oprzespać jakieś 8htylko prosze!!!!!!!!!

Ja teraz mam cyce jak kamienie bo moja jak zasnęła na spacerze o 8 00 to śpi jak kamień do teraz jescze nie wstała-zaraz bedzie 5h:szok:A w nocy by tak mogła:angry:Ona z rana mi spi najdłu żej .Ale i ja skorzystałam i na godzinkę kimnęłam się sama:happy:.
Dziś wogóle jakis mulisty dzień jakby cisnienie leciałąo na łeb na szyje ciągle bym spała -nic mi sie niehce:no::-pNieszczesne garki mam tylko pozmywac i omijam je szerokim łukiem!!!Dobrze,że obiad mam wczorajszy hehe.Nie hcemi sie nawet was czytać leń ze mnie:-DPrzez te niewyspane noce mam kryzys -cierpie chyba na brak snu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Nie uwierzycie, znowu nachodzi mnie ten typ/typka
Mam na wrzucie filmik Hani a tu komentarz pod filmem:
"
sredser123

Magdusia kto by pomyślał że Ciebie tu znajde... moją miss świata. i love You !!!"

wariat jakiś, chyba muszę się ukrywać.:wściekła/y::wściekła/y: chyba jaja sobie ze mnie robi.

To ci Magda współczuje wiem -pisałaś kiedys o tym typie,że cie nachodzi:angry::angry:Jakiś natret aż strach się bać -jescze jak się człowiek horrorów naoglada......

Do góry