reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Hej hej ja jestem na chwilke bo dopiero moj kochany Robert odszedl od kompa,no u nas to czasem jest wojna kto bedzie kiedy siedzial przy kompie:tak::-D:-D:-D:-D
Witam nowa Majoweczke!

Witajcie majóweczki, ja nadal strasznie zabiegana ale już niedługo będzie lepiej.

Inatalial, mam nadzieję że wszystko ok - co gin powiedział??

Bardzo współczuję mdłości kochane majóweczki, oby szybko Was opuściły!!
U mnie w sumie ok czuję się mniej ciążowo niż w pierwszej ciąży (może wtedy bardziej byłam skupiona na tym, że jestem w ciąży, a może teraz inaczej przechodzę, bo nie widzę powiększenia piersi, a poprzednio musiałam na starcie kupić bluzki o rozmiar większe).

Jutro wyjeżdżam na jakiś czas, mam nadzieję, że będę miała okazję tu zajrzeć. Ogromne uściski dla wszystkich!!!!

OlaK no mysle ze juz bedziesz z nami czesciej i pobyt w Wawie bedzie udany po twojej ciezkiej pracy:tak::-):-):-):-):-)A ty bylas juz na badaniach,ja jutro ide i przy okazji zaniesc kał dziecka na posiew

hej, majoweczki!!! dżizzz, ale pedzicie z tym watkiem :szok: :-D !!!!! nie spodziewalam sie takiej ilosci postow na starcie ;-) takie watki wolno sie rozkrecaja :-D ale to fajnie, ze takie z was gaduly, ja tez uwielbiam gadac, wiec nie bedziemy sie nudzic :-D
ja co prawda wiekszosc czasu na grodniowkach, z racji mojego pierwszego synusia, ale i was nie zamierzam zaniedbywac :-)
tylko teraz mam kupe rzeczy na glowe, sesja (na szczescie juz niemal koniec), lazikujacy (albo probujacy lazikowac) Filip, nieprzespane nocki i prace.
ehh :-)

witam nowe majoweczki!!! i GRATULUJE!!!

ja nie mam najmniejszych objawow ciazowych, nic (ODPUKAC!!! nienawidze miec mdlosci :-p). troche mnie czasem wiazadla jakby pociagna, czyli macica sie juz przemieszcza i rosnie :-) cycuszki tez bez zmian. fajnie! najlepszy znak, ze jest ok. a, no i nieraz wieczorem mi niedobrze, ale tak leciutko, ze sie nie liczy. podejrzewam, ze to dlatego, ze nie bardzo mam czas jesc ostatnio nawet, sniadanie nieraz dopiero o 14 (wstaje przed 8, kawa i jablko, i wsio), kolacja o 21, jak mlody zasnie.
musze to zmienic.
i mam problem, nie moge sie od kawy odzwyczaic. mam masakryczna na nia ochote. nie pomaga bezkofeinowa, po prostu oczy mi sie kleja (Filipek co noc funduje mi nocne rozrywki i jestem ciagle niewyspana). w ciazy z mlodym odrzucilo mnie od kawy nagle i calkowicie, po niej odbijalo mi sie mydlinami i nieraz wymiotowalam, wiec sila rzeczy zrezygnowalam. mam nadzieje, ze teraz tez samo przejdzie, bo nie chce Kruszynce krzywdy zrobic. choc mala kawka nie zaszkodzi ponoc :-)

mam nadzieje, ze szybko sie wykurujecie, bo wiem, co to znaczy chorowac w ciazy :wściekła/y: z Filipkiem trzymalam sie bez choroby do 33tc, a jak sie przeziebilam, to trzy razy pod rzad. goraczka, katar, gardlo. i zadnych lekow. masakra!
tak wiec zycze zdrowka :-)

do nastepnego napisania :-) mam nadzieje, ze niedlugo bede miala juz wiecej czasu na wszystko :-)

JA ROWNIEZ NIE ODCZOWAM ZADNYCH OBJAWOW CIAZOWYCH:tak: WOGOLE TAK JAK BYM NIE BYLA W CIAZY :confused2:TYLKO JEM COS ZA DUZO:zawstydzona/y::-pA OGOLNIE TO WSZYSTKO OK;-)NIE MOGE SIE DOCZEKAC PIERWSZEJ WIZYTY U GINKI:-p

Iwonka, badania (krew mocz itd) mam zrobić przed kolejną wizytą u gina, czyli przed ok. 12 października. Powinnam jeszcze wtedy mieszkać w Pile ale swoją drogą chcę zrobić usg w Wawie tylko jak to powiedzieć pilskiemu ginowi "wie pan, ale usg to chcę zrobic u kogoś innego" :confused: a nie będę przecież dzidzi robiła co tydzień usg hmmm

Dziewczynki trzymajcie się cieplutko, mdłościom i infekcjom mówimy nie! :tak:

no proszę jak tylko poszłam to sie rozgadały :-pno trzeba rozkręcic nasz wąteczek
Ola no to wracaj szybko:tak::tak:
aenye no to faktycznie masz "wesoło" i mam nadzieję że starczy Ci czasu na nas:-)
Karola ja mam jutro pierwszą wizyte i normalnie wydaje mi się że to za 100 lat :baffled::baffled::baffled: strasznie się boje tej wizyty i chciałabym miec ja już za sobą
lnatalial mam nadzieję że wszystko u Ciebie w porządku i dasz szybciutko znać nie narażając nas na większy stres:tak::tak::tak::tak:
Sylwia witam nową majóweczkę :-):-):-):-)
Iwonka jak dziś Twoje samopoczucie?? Mnie chyba zaczynają męczyć mdłości wczoraj też z rana się rozkręcały a potem trzymały na całego :eek::eek::eek:
No babeczki uciekam do pracy :tak::tak::tak::tak::tak: ale bym sobie jeszcze pospała:tak:

Puchatka, powodzenia u gina!!
Sylwia witaj, wczoraj wieczorem jakoś Cię nie zauważyłam przepraszam!

Pozdrawiam wszystkie majóweczki, będę dziś musiała się powstrzymywać od zaglądania na BB bo mam mnóstwo rzeczy do zrobienia :confused: Miłego dnia, bez mdłości i innych nieprzyjemnych rzeczy!

reklama
Odebrałam wyniki BETY - 6672 a pięć dni wcześniej było 1325. Lekarz powiedział,że troche za dużo, ale ogólnie ok- bo być może dla tego,że biore Duphaston który właśnie działa tak,że beta rośnie- widocznie nie potrzebnie biore, teraz tylko po pół dziennie. Badanie było ekspresowe bo doktor się na operacje śpieszył. Mam juz założoną karte ciąży a dziś na 15 ide na usg. Wiec kolejny stres :)

Do góry