reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Dzien byl paskudny, az sie na dwor wychodzic nie chcialo :( Ale Bartula marudzil caly czas, wiec trzeba bylo polazikowac troszeczke. Daleko nie wybylismy, bo do ogrodu, ale i to dobre przy takim wietrze. Rok temu w lipcu zachcialo mi sie przeprowadzic do Niemiec skad pochodzi moja pierwsza wielka mlodziencza milosc. I nie minely 2 m-ce i dwie kreseczki :D Tak ze jestem tu uwieziona i strasznie tesknie za krajem. Nie pobawilam sie tu duzo i pojawil sie Bartek. Ale patriotycznie rodzilismy w Polsce :) Teraz nie mam tu kurcze nikogo. Meza wiecznie w domu nie ma, to sobie gadam z maluchem, bo z kim. A co moze mi powiedziec 4miesieczny bobas??? Wariuje!!!! Do tego teraz babel ma nie wiem od czego cala czerwona szyjke i strasznie sie drapie. Nie mam pojecia co to. Lekarz dal jakas masc, ale nie pomaga. Boli mnie, bo on sie meczy :( Niby to skaza bialkowa, ale w 4 miesiacu?! Chyba musze zmienic lekarza. Szkoda, ze zadnego polskiego tu nie ma. Tak to musze z mezem chodzic, a on bagatelizuje wiele spraw i nie mowi lekarzowi tego co ja bym powiedziala, czy sie zapytala. Kurde, chce wrocic do Polski, a nawet nie mam jak, bo maly nie ma paszportu. Tak sie moj maz zabezpieczyl i nie da mu wyrobic :( Co ja moge teraz zrobic???

profilepic42226_1.gif

Ostatnia edycja:
Bartula a po co ci paszport? nikt nie sprawdza na granicy dokumentow.A co chcesz tak po cichu bez jego wiedzy zniknac? Nie masz rodziny w PL? Nie jezdzisz od nich? Wiem ze wypada miec w razie czego jaki kolwiek dokument dla dziecka ale zeby przekroczyc granice to nie..ja wyjechalam na wakacje ze swoja Klaudia bez dowodu czy paszportu.Wzielam tylko jakby co akt urodzenia ....

Witam, ja chciałam z Antosia wyjechac za granice, i sie dopiytałam co jest potrzebne i musi byc wyrobiony paszport lub dowód tymczasowy. Akt urodzenia nic nie daje..

Hej

Moja mała właśnie usnęła. Wiecie co ona ostatnio robi. Jak jest znudzona i śpiąca to wykręca główkę daleko w tył tak jakby miała się na brzuszek przekręcić:tak: I w takiej pozycji zasypia:-D Nie wiem czy jej wygodnie ale nie płacze to chyba jest OK.

Dzisiaj coś często wstawała. Nie wyspałam się przez to. Może mamy za suche powietrze w domu. Ja okien nie otwieram bo ziąb w domu niesamowity. Dogrzewam farelką lub elektrycznym grzejnikiem i powietrze możę jakieś suche jest. Tak w ogóle dzisiaj rano kasłała. Teraz już nie kaszle. jak myślicie może to być przeziębienie??

Ja na razie tylko na chwilke bo mąż na kompie pracuje Teraz poszedł do naszych fachowców co nam łazienke kłada to korzystam:-)
Wczoraj do południa mała marudziła ale popołudniu to takie fajne dziecko było że sama radosć
Jeśli chodzi o majtki ortopedyczne to nad nami też wizja ich wisi Zobaczymy w nastepnym tygodniu i tak jak Dzibek boje sie ze to wpłynie na rozwój Moja teściowa mówiła że jej drugi syn to nosił i pominął etap siedzenia:szok: No ale chyba też przez to jak przedtem było 4 miesiace dziecko zupełnie na płasko a pózniej unieruchomili no to skąd dziecko miało sie podnieść
Moja też sie tak wygina ale jeszcze tak nie zasypia:happy:
Ja też nie moge sie przyzwyczaić że jestem teraz uwiązana w domu Tylko w sumie mąż jesst z nami wieczorami wiec ja nie wiem co poradzić

hej dziewczyny
ale zimnica jak my mamy wyjsc?? ale narazie siedzimy w domu bo Adas po chorobie.. jednak to byla 3dniowka bo teraz adasia tak ssypalo ze szok cale cialko i glowke maa w krosto-plamach....

bartula- witaj... jak cie czytam to az sie wierzyc nie chce ale moze powinnas porozmawiac z mezem ze jak tak zalezy mu na diecku to niech sie troche wlaczy i spraw nie olewa... trzeba wiele rzeczy skonsultowac z innym lekarzem ..i jesli tak sie zabezpiecza przed twoja ucieczka i dziecka i tak chce miec dziecko to niech teraz pomaga i jakos sie wlacza... a jesli chodzi o wyjazd to sama nie wiem chyba mozesz przejechac bo kontroli nie ma w koncu zniesli granice i jest jedna europa... przynajmniej jak my wracalismy z niemiec nikt nas nie zatrzymal...

Hej
ale zimnica
Palicie już w domkach? Wczoraj wieczorkiem przepaliłam, bo było 18 stopni w domu. brrr

Dziewczyny jak wychodzicie z dizećmi na dwór? Tzn. ubieracie je już w kombinezony (np. jesienne) a może czas zaopatrzyc się w śpiwór??
nienawidzę zimna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witajcie kochane!
My miałyśmy wspaniałą noc, Hania przespała od 19:30-6:00 bez przerwy, potem mleczko i spałyśmy do 9:00 :-):-) taki wypoczynek to rozumiem.

Ale co mnie zaniepokoiło, to śluzowa kupka, przezroczysto beżowa i bardzo śmierdząca, nie pamiętam ale pisałyście kiedyś o tym. Co to oznacza???? Martwię się.

co do ubioru to wybraliśmy się wczoraj tak
ssa43835la8.jpg

ssa43846hx1.jpg

przykryłam ciepłym kocem, nałożyłam osłonę na gondolkę i Hania słodko lulała na spacerku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry