reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ach dziewczyny kto to ta pszebierakowa?:happy:
jak się pojawi to od razu poznasz, że to ona... charakteryzuje się "notorycznym szukaniem pszebieraka" i "bulem nuk" do tego nie czyta naszych postów,a ponieważ od niedawna mieszka "u nas w Niemczech" to przelicza wszystko na euro.
:-D:-D:-D
ale i tak BARDZO ZA NIĄ TĘSKNIMY, prawda Małpeczki?

Hej gdzie sie podziewacie? Nudzi mi sie.Nie chce mi sie sprzatac ale chyba pojde bo lazienka juz sie kwalifikuje do tego....
Iwonka mój dom się cały do tego kwalifikuje :crazy::crazy: ale nie mam weny
A my z mężem mieliśmy wpadkę na urlopie i mam nadzieję że za 9 m-cy nie pojawi się rodzeństwo dla Hani.:no::zawstydzona/y: narazie mam dziwne objawy :sorry2: i trzęsę portkami.
:-D:-D:-D ładne kwiatki... trzymam kciuki, żeby nic z tego nie było!!!!

No to ciekawe ktora z majoweczek zaskoczy pierwsza:-pja tez mam stracha,bo jedziemy bez zabezpieczen:sorry2:
Ryzykanci!!! mi też się marzy kolejne dziecko, ale jeszcze nie teraz.
Dziewczyny jakie są róznice wieku między Waszymi pociechami(pytam mamuś,które mają już liczne stadko)
ja chciałabym za jakieś 2-3lata urodzić kolejnego malca

]

Ale cały czas o Was myślę i tęsknię. Buziaki.
cieszymy sie, że jestes już z nami

Życzonka dla wszystkich solenizantów :-)

a teraz zmykam "pogadać" sobie z moim mężczyzną, bo się obudził i dopomina sie uwagi mamusi

Miłego dzionka... niestety upalnego :-(

reklama
Witam.

Pola u mnie różnica między dziewczynkami to 3 lata bez 2,5 miesięca. Myślę, że taka akurat.
Tęsknimy, tęsknimy do pszebierakowej ;-):-D

Madamagda nie trzymaj nas w niepewności za długo. Swoją drogą to psychika płata figle, pewno za dużo o tym myślisz i stąd te dziwne odczucia, objawy. Ale wszystko możliwe, okaże się. Kciuki, żeby było jak Ty chcesz.

Ola trzymaj się i zaglądaj do nas.

Jade udanych wakacji i pogody!

Kamilka jak przygotowania do ślubu? Rany, to już niedługo.

Dzisiaj moja panna młodsza obudziła się przed 2gą w nocy wyspana i szczęśliwa. Popiła trochę cycka i zaczęła marudzić, bo spać nie chciała, jeść też. Nosić ją - to by jej pasowało. Zmieniłam pieluchę, trochę ponosiłam, położyłam do łóżeczka i w końcu usnęła po 3ciej.

Wstały obydwie, muszę się nimi zająć. Miłego dnia.

właśnie taka różnica chyba jest najlepsza
więc jesli nic się nie zmieni, to po drugich urodzinkach Szymonka zabieramy się za kolejnego dzidziusia

Ostatnia edycja:
Witajcie Mamusie Majowe,
pogoda u nas śliczna, właśnie mam za sobą pierwsze samotne wyjście z moją kochaną "dwójeczką". Widzę, że temat ciąży, drugiego maluszka (albo kolejnego) na tapecie. Dziewczyny u mnie różnica jest 6miesięcy i dwa tygodnie . I coraz częściej przekonuję się, że jest dobrze, tzn dobrze, że wyszło tak i nie czekaliśmy. Kubuś jest na tyle mały że nie jest zazdrosny (te humorki od razu po urodzeniu Bartka to był kolejny ząbek:confused:) i na tyle duży, że nie wymaga aż takiego zainteresowania, rozumie dużo rzeczy i zaczyna być komunikatywny (czasem w przezabawny sposób). A propos wyjścia dzisiejszego. Mąż jak wychodził do pracy zniósł mi wózek i rozłożył. Ja 10 minut po nim z Kubusiem i zachustowanym Bartusiem. Kubuś zszedł sam z 3 piętra trzymając się szczebli poręczy. Ja przed nim jako asekuracja ewentualnego potknięcia. Na plecach plecak z wszystkimi akcesoriami;-). No a na dole wyjście na podwórko.Bartek usnął po 15 minutach bardzo wnikliwego obserwowania świata w towarzystwie mruknięć, wzdychań itp głosików.:-D. I mogłam się zająć zabawą ze starszym. Byliśmy ponad 2 godziny.

Iwonka ty ryzykantko? Chłopczyk ci się marzy?:-D:-D:-D:-D

Madamagda jeśli zrobisz test przed planowanym okresem to nie zawsze wychodzi wiarygodny. Zrób dwa w odstępie tygodnia. Ja miałam negatywny dzień przed okresem, pozytywny dwa dni po planowanym.

Ola super że jesteś już, wiem co to znaczą przeprowadzki więc trzymam za Ciebie i przesyłam dużo energii...tej dobrej:-)

Jade[/B] udanego wypoczynku. A co do męża to kurcze myślałam ,że jest niepowtarzalny hihihihi;-) no ale każdy gdzieś tam ma swego sobowtóra;-)

życzę udanego dnia!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzisiaj moja panna młodsza obudziła się przed 2gą w nocy wyspana i szczęśliwa. Popiła trochę cycka i zaczęła marudzić, bo spać nie chciała, jeść też. Nosić ją - to by jej pasowało. Zmieniłam pieluchę, trochę ponosiłam, położyłam do łóżeczka i w końcu usnęła po 3ciej.

Wstały obydwie, muszę się nimi zająć. Miłego dnia.

Jakbym widziała Kubusia gdy był w tym wieku, też urządzał sobie "zabawne noce". nie chę cię straszyć jo-anna-on ale zostało mu to do dzisiaj:tak:

Witam!
Pogoda rzeczywiście jest piękna, słonko świeci, ale nie jest tak okropnie gorąco. Ale na spacerek i tak wieczorem się wybieramy. Cięzko jest mi wnosić wózek- dziwnie bola mnie kolana nad rzepkami. A na dole w klatce nie zostawię, bo mogę zostać bez wózka:szok:.
Ja kolejnego dziecka nie planuję, no chyba że będzie niespodzianka jak z Niki:-p. Bo tak to długo bym się jeszcze wahała i pewnie dopiero za jakieś 5-10 lat miałabym pierwsze:zawstydzona/y:.

Matko boooska:szok::szok:
wyobraźcie sobie że siedzimy wczoraj na imprezie u nas w domku, kupiłam ciasto malinowe i próbuję i wydaje mi się że galaretka i owoce pachną i smakują malizną, zresztą wcześniej piłam sok malinowy i również miałam taki smak. :dry:
Moja tesciowa przypomniała sobie jak zaszłam w ciążę i jeszcze nic nie wiedziała, a ja jadłam ogórki i pomidory i śmierdziały i smakowały bardzo nieprzyjemnie, a teściowa wypaliła że jestem w ciąży i rzeczywiście byłam.
Teraz jak się dowiedziała o tym teściówka powiedziała że na bank jestem w ciąży:baffled:.
Test dopiero zrobię za tydzień bo ostatnio tez robiłam 7 dni po stosunku i NIC nie wyszło, odczekałam do spodziewanej @ i BYŁO. Ja nie mam jeszcze @ więc odczekam własnie 2 tyg.
Mam nadzieję że to wszytsko to reakcja na tabletki anty:confused:OBY!!!!!

A ja zostalam slomiana wdowa,moj malzonek pojechal do Czech..po auto bo w koncu tamtego nie mamy bo gosc nadal sie nie zdecydowal na kupno innego a swoj mial nam odsprzedac,wiec mamy go w nosie i czekac dl;uzej nie bedziemy.Malzon jutro lub w sobote wroci z autem dla nas. Wreszcie! Tylko boje sie burz jutrzejszych,bo dwa lata temu walna piorun metr od naszego domu w drzewo.
Madamagda no jestem ciekawa co z tego wyjdzie...;-)

Ostatnia edycja:
reklama
madamagda jak brałam tabl.anty. to przez pierwsze dwa miesiace czułam sie jak w ciązy, mdłości, zawroty głowy itp, wiec moze i u ciebie tak samo..

iwonka2006 Tak bardzo sie ciesze ze urodziłam Ritkę, Zuzia tez jest moją biologiczną córką tylko Filip jest adoptowany ale powiem szczerze ze kocham ich tak samo i czesto zapominam, ze go nie urodziłam. przed adopcja długo zastanawialismy sie czy nie bedziemy robić róznicy miedzy dziecmi ale musze powiedziec ze nic z tych rzeczy. Moze dlatego ze mam go od dnia jego urodzin a własciwie od 3 dnia zycia wiec jest tylko mój. Pozdrawiam

Do góry