reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dziękuję Iwonko!!!;-)
Madamagda ja wczoraj robiłam test bo miałam dziwne przeczucia i obawy ale na szczęście moje dzieciaczki nie bedą miały rodzeństwa. przynajmniej na razie ;-) oczywiście to był żart,narazie czyli przez najblizsze 10 lat nie planujemy powiekszenia rodziny.

reklama
Witam:-)

Wszystkiego naj, naj, najlepszego dla dzieciaczków kończących 3 miechy:tak:

Po poniedzia.łkowej wizycie u ortopedy niestety Zuzia nadal musi siedzieć w tej pieluszce. Muszę ją trzymać w niej 18 godzin na dobę:szok: Masakra. A pza tym kazał mi ją kłaść na brzuszku po 3 godziny. Moja niunia się strasznie wzbrania przed takim leżeniem. W sumie udaje jej się coraz dłużej wytrzymywać więc może niedługo i usypiać będzie na brzuniu. Poza tym mam jej stupki troszkę masować od piętki do paluszków. No więc sporo roboty nas czeka.

Dzisiaj upichciłam gołąbki dla M bo już za nim chodziły. Zresztą za mną też :tak:

Madamagda - no mam nadzieję, że tak odrazu nie wpadniecie:tak: Zrób najlepiej test to nie będziesz się stresować czekając na miesiączkę:tak:

No to ciekawe ktora z majoweczek zaskoczy pierwsza:-pja tez mam stracha,bo jedziemy bez zabezpieczen:sorry2:moze i chcialabym miec jeszcze jedno dziecko ale nie chce byc juz w ciazy,przynajmniej na razie:no:dla mnie ta ciaza mimo ze nie byla jakas straszna to i tak mnie bardzo zmeczyla:baffled:
A ja dzis odgrzewalam kotleciki i o nich zapomnialam ,bo wyszlismy na ogrodek a w domu w tym czasie zrobil sie siwy dym:szok: teraz mimo wietrzenia domu mam nie mily zapach:crazy: Jutro gotuje rosól.:tak:

hej dziewczyny
dziekuje w imieniu Adasia za zyczonka dzis dostal od babci ladny kaplecik i ubranko na chrzest...

madamagda - ja ci wspolczuje stresu zrob test i juz mniej wiecej bedziesz :-)wiedziala :-)

matko ja sobie nie wyobrazam nastepnej ciazy niedalabym rady ani finansowo ani wogole i moglabym pozegnac sie juz ze szkola...

no właśnie ciekawe która majóweczka pierwsza :-) będzie podwójną mamusią może lepiej nie będę tak pytać bo jak zaczęłam pytać która kolejna się rozdwaja to wieczorkiem urodziła się Maja:-D:-D lepiej nie wywoływać wilka z lasu:tak::tak:
poza tym jak dziś umieram dopadł mnie taki atak alergii że ledwo oddycham jak juz mi sie zrobiło troszkę lepiej to był czas na spacerek i umieram na nowo
wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów :tak::tak:

o rany gdybym ja teraz zaszła w ciąże to byłaby MASAKRA.
W zeszłym roku i tak wszyscy byli w szoku jak sie okazało ze jestem w ciązy. nikt sie tego nie spodziewał. Ledwo przyzwyczailismy sie do tego ze jest z nami Filip, jeszcze nawet nie załatwiliśmy wszystkich formalności z adopcją a tu nagle ciąża. Filipek miał 2 miesiące a ja w 4 tc szok. No a w największym szoku był mój gin. bo przez ostatnie lata usilnych prób zajścia w ciąże chyba juz spisał mnie na straty a tu taka niespodzianka. Zartowaliśmy w domu ze jestem płodna tylko raz na 10 lat.
Ale tak poważnie to strasznie ciężko jest byc w ciąży i mieć w domu takie maleństwo, tyle noszenia na rekach nie wspomnę już o mdłościach jak karmiłam Filipa...długo by opowiadać.
Ale opłaciło sie mam troje dzieci i na tym KONIEC, pozdrawiam

Hej Dziewczyny,

Wszystkiego naj naj dla wszystkich dzieciaczków 3 miesięcznych.

Madamagda - no to rzeczywiście, zrób test kochana, będzie dobrze.

Kerry - a Twój mąż wygląda jak mój znajomy, z którym kiedyś pracowalam, ale Ty jesteś z Opola a ja z Poznania - ale normalnie nawet takie same okulary.

Życzę Wam wszystkim wszystkiego naj, naj. Ja się nie będę odzywać przez jakiś czas, bo jadę do Polski. Najpierw na 10 dni nad morze a potem do domku, ale nie mam netu. Jak pójdę do brata to na pewno zajrzę i coś napiszę.
Adaś mial dziś szczepienie i naprawdę muszę powiedzieć dzielny chlopak z niego.
Trzymajcie się i papa

Hej kochane! Ja na razie nie mam szans na większe udzielanie się na BB - mamy kiepski dostęp do sieci, a poza tym na mojej głowie są dzieciaczki, dom (w tym kontynuacja rozpakowywania), oraz praca. W związku z tym sypiam po jakieś 4 godziny na dobę. Dziś chyba zacznę szukać tymczasowej opiekunki zanim wróci nasza docelowa niania.

Ale cały czas o Was myślę i tęsknię. Buziaki.

reklama
Witam,piekne slonko za oknem i pranie juz wstawione ;-) malzonek przyniosl mi swierze jagodzianki z bita smietanka wiec zaraz bede sie zajadac :-)
Olu bo nam sie wykonczysz dziewczyno!
Jade zycze udanej podrozy i super pogody :-)
Madzia ale najwazniejsze ze ci sie udalo zostac biologiczna mama:-) Ja juz tez myslslam ze nie moge miec dzieci a tu prosze(nie leczylam sie ale przez7 lat w takim przekonaniu zylam) :-)

Do góry