reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ola ja niestety mam brak pokarmu... Najwięcej udało mi się odciągnąc po całej nocy 100ml i to tylko raz... przeciętnie ściągam raz dziennie koło 60 ml następne razy sa dużo mniejsze 30-40. Jest mi źle z tego powodu bo bardzo chciałam karmić piersią a musze podawać flachę... i tak mam o wiele więcej pokarmu niż przy Mai... Oddałabym wszystko zeby mieć nawał mleczka jak niektóre z Was...

Dziewczyny powiedcie mi ile się na becikowe czeka?

reklama
Witam się serdecznie ;-)
ja za 1 szczepienie zapłaciłam 410zł ( 6w1 190zł + rotawirus 220zł)

cosmolady u mnie becikowe jest wypłacane na początku każdego miesiąca ;-)

zdecydowaliśmy sie jechac na wakacje jednak w polskie góry w okolice Kudawy Zdrój... teraz szukam kwatery... Góry Stołowe do 1400mnpm więc z Julka będziemy chodzić ;-)

Ostatnia edycja:
Ola rozumię Cię w sprawie teścia. Moja przyszłs teściowa zrobiła awanturę M, że nie odebrałam od niej telefonu. To było akurat po nocy z 40 stopniową gorączka. Byłam wycieńczona, mała marudziła, bo mleko po paracetamolu jej nie smaowało i telefon tesdciowej nas wybudził. Wolałam uspokoić małą, a ta baba wydzwaniała przez 4 godz.:wściekła/y: Od tego momentu już nie dzwoni. Widziałyśmy się raz, milutka była, wygłaszała swoje racje i wtedy padła propozycja, że zabierze mała do rodzinki. Nie zgodziłam się. Ide o zakład, że zostałam wyzwana od najgorszych- często byłam świadkiem, jak wyzywała ludzi za ich plecami, kiedy coś nie szło po jej myśli- to tyczy się też rodzinki przed którą chciała sie pochwalić wnuczką:szok::wściekła/y:.

A z przyjemnych spraw, to jesteśmy już po spacerku, a wieczorem następny :-)
Co do szczepionek, to ja płaciłam 100 za 5 w 1 i az 400 za rotawirusa, ale to przez lenistwo M, bo nie chciało mu sie jechac do apteki, gdzie kosztowała 300 :eek:

Niki średnio zjada na raz 60 ml bebilonu pepti, mojego pokarmu tez tyle jak juz sie naprodukuje :zawstydzona/y: Pewnie dlatego w ciągu 6 tyg przytyła tylko 940 g jak karmiłam piersią:-(

Ostatnia edycja:
minka mogę Ci dać namiary na fajna kwaterę w Kudowie kilka minut od przejścia granicznego... My tam "zrobiliśmy" sobie Michalka ;)

cosmolady jasne jestem zainteresowana hihi tylko my juz "robić" nikogo nie będziemy hihi prosze o namiary na prywatne wiadomości ;-)

Hej czy któraś z was myślała już o powrocie do pracy i znalezieniu niani?

A propos wakacji, macie jakieś fajne namiary na kwatery na okolice Zawoji, Rabki? Chcielibyśmy się wybrać z dzieciakami na trzy dni. Bartuś w chuście lub nosidełku, Kubuś w nosidełku ze stelażem ala plecak( wypróbowany już w zeszłym roku)

Ola ja niestety mam brak pokarmu... Najwięcej udało mi się odciągnąc po całej nocy 100ml i to tylko raz... przeciętnie ściągam raz dziennie koło 60 ml następne razy sa dużo mniejsze 30-40. Jest mi źle z tego powodu bo bardzo chciałam karmić piersią a musze podawać flachę... i tak mam o wiele więcej pokarmu niż przy Mai... Oddałabym wszystko zeby mieć nawał mleczka jak niektóre z Was...

Dziewczyny powiedcie mi ile się na becikowe czeka?
Witam, jestem mamą styczniowej niuni.
Mam pytanie ściągasz mleczko zawsze czy czasami, bo jak zawsze to pomóc może przystawienie maleństwa do cycusia na kilka dni. Poprostu odciąganie nie jest tak skuteczne, dziecko jest w stannie wyssać 2x tyle co Ty odciągniesz. I nie stresuj się.
Życze powodzenia, pozdrawiam!!!

Niki średnio zjada na raz 60 ml bebilonu pepti, mojego pokarmu tez tyle jak juz sie naprodukuje :zawstydzona/y: Pewnie dlatego w ciągu 6 tyg przytyła tylko 940 g jak karmiłam piersią:-(
Dziecko powinno przytyć 500-1000 g w ciągu miesiąca, a jak widze Niki mieści się w tej normie. Więc czym się przejmujesz, a do tego dobrze się rozwija.
Ciesz się że możesz karmić piersią, bo ja musiałam całkowicie zrezygnować, jak wyszło że mała ma alergiie.

reklama
jagna 25 mój pokarm jej nie wystarczał:-( W dzień była na cycu prawie cały czas z drzemkami po pare minut i co jakiś czas zaczynała strasznie się wiercić i wydawać odgłosy zirytowania, poźniej zawsze był płacz. Sprawdzałam wtedy i nic nie leciało, a piersi były miekkie. Konsultowałam sięz położną i stwierdziła, że potrzebuję wiecej czasu na wyprodukowanie pokarmu niż daje mi Niki. Dlatego teraz karmię ją 4-5 razy dziennie jak czuję że piersi są pełne. A dodatkowo ma podejrzenie o alergię i problemy z brzuszkiem, więc ma przypisany bebilon pepti.

Do góry