reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Cześć dziewczyny!
A ja mam problem z moją małą terrorystką. Nie śpi całymi dniami, a jak ją położę, nie potrafi się sobą zająć nawet na moment, od razu ryk. Co ją próbuję uśpić to co 3 min musze chodzić do niej. Zobaczy że mnie nie ma i płacz, wierzga nóżkami i macha rączkami. Podaję jej Infacol ale to raczej jej foszki a nie kolki, bo w nocy jest spokojna i nie marudzi. WYKOŃCZĘ SIĘ!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no::no:

Madamamagda możemy przybić sobie piątki, mam to samo...już ledwo żyję, bo Michałek też nie poleży ani minutki sam:no::no: ciągle na rączki i na rączki. Jak go nie wezmę, to rozkręca się powoli a potem to potrafi się nawet zanieść jak go natychmiast nie wezmę na ręce. W dzień tylko drzemie i nie pośpi mi dłużej za nic. W nocy budzi się co 2 godzinki na karmienie, ale zanim znowu zaśnie to też się musi pokręcić i popłakać. Normę w końcu musi wyrobić. :nerd:

reklama
Zdrówka naszym 2 miesięczniakom!!!!

Przy pierwszym dziecku położna była ze 4 razy, przyszła też położna środowiskowa. Przy drugim - położna była 2x i 3ci telefonicznie a środowiskowa już nie przyszła.
U mnie położna środowiskowa była na razie raz, choć zapowiedziała że jeszcze przyjdzie, nie wspomniała niestety kiedy. Jakoś szczególnie się małemu nie przyjrzała. Wpadła, zapytała jak sobie radzę i zaraz sobie poszła.

Martynka wszystkim ciociom majowym dziekuje za zyczonka:-):-):-)
i przesyła Wam szczery uśmieszek

a swoim rówieśnikom przesyła słodkiego buziaczka

Kochana, klikasz "+" przy każdym poście, który chcesz zacytować, a przy ostatnim klikasz oczywiście również "+" oraz "cytuj"- powodzenia ;-):-)

dzięki Dotkass, chyba działa :-D

:szok::szok::szok::szok::szok: jest już po 11, a ja jestem pierwsza...no tak, pewnie wszystkie już na dworze jestescie ze swoimi skarbami:tak: my z Matim już po zakupkach, tatuś w pracy, a my przygotowujemy mu obiadek, to znaczy Mateuszek nie przeszkadza mamusi gotować śpiąc sobie grzeczniutko w łóżeczku:-)

hej, majenki :-)

widze, ze dzieciaczki cudne i grzeczne, hehe ;-)

mm81, a czemu wstajesz juz o 4.30??? i jak ja marze, by moj choc z 6h przespal ciagiem... u nas sie raz zdarzylo, ze spal 7h, ale to po dniu, kiedy przez caly dzien przespal 40 min raz. a jak spi w dzien normalnie (mniej wiecej - 40 min snu i godzina czuwania) to w nocy c0 2-3h pobudka. grrr. dobrze, ze moje starsze spi do 9!

gratulacje dla dwumiesieczniakow :-) ale ten czas leci!

a my chorzy, tzn Filip zapalenie oskrzeli, a Maks katar okropny.. kaszle i charczy okrutnie. zal bidula :-(

my we wtorek jedziemy na WAKACJE! na 3 tyg na razie, do domku nad jeziorem.

kude, nie moge wiecej pisac, i tak jedna reka skrobie, bo Maks przy cycu, a teraz jeszcze Fiol szajby dostal.

buziaki ogromne!

mm81, a czemu wstajesz juz o 4.30??? i jak ja marze, by moj choc z 6h przespal ciagiem... u nas sie raz zdarzylo, ze spal 7h, ale to po dniu, kiedy przez caly dzien przespal 40 min raz. a jak spi w dzien normalnie (mniej wiecej - 40 min snu i godzina czuwania) to w nocy c0 2-3h pobudka. grrr. dobrze, ze moje starsze spi do 9!

gratulacje dla dwumiesieczniakow :-) ale ten czas leci!

a my chorzy, tzn Filip zapalenie oskrzeli, a Maks katar okropny.. kaszle i charczy okrutnie. zal bidula :-(

my we wtorek jedziemy na WAKACJE! na 3 tyg na razie, do domku nad jeziorem.

kude, nie moge wiecej pisac, i tak jedna reka skrobie, bo Maks przy cycu, a teraz jeszcze Fiol szajby dostal.

buziaki ogromne!

Witam Majóweczki,dołączam się do życzeń dla 2 miesięcznych, to już prawdziwe starszaki;-)
Aenye życzę zdrówka dla Filipka i udanych wakacji.My w tym roku niestety nigdzie nie jedziemy.
U mnie jest całkiem inaczej z tym spaniem, to starszy Kubuś się częściej budzi niż maleństwo. Kubuś od małego był taki. W dzień jest pogodnym dzieckiem a w nocy budzi się czasem i co parę godzin z płaczem i nie da się uspokoić.Był już sezon spokojnych nocy a teraz odkąd jest Bartuś w domu to starszy wszystko bardzo przeżywa w nocy i mój mąż jest niewyspany bo to on wstaje do Kubusia.Myślicie, że to zazdrość? Aenye, Ola K., Iwonka, i wszystkie mamy dwÓjki maluszków napiszcie jak sobie radzicie z dwoma szkrabami. Któraś z was mieszka na 3 piętrze.Ja narazie nie wyobrażam sobie spacerku z dwójką tym bardziej, że Kubuś to wulkan energii. Ja mam za kamienicą mam śliczne podwórko z drzewostanem i mogłabym wychodzić z maluchami ale Kubuś lubi "uciekać"i nie przychodi jeszcze na zawołanie.Narazie zdecydowaliśmy, że większość lata Kubuś spędzi u dziadków, w donciu z ogródkiem, ale teraz się martwię, że jestem nieudaczną mamą.;-)

Też dostaliśmy skierowanie przy wypisie, nie wiem czy w standardzie mają usg czy tylko jakoś tak tradycyjnie zbadają. No właśnie zbadają, bo jak go od razu zapisałam to termin mam na 10 lipca czyli w 7 tyg:no:.

Znów była u mnie położna to już 4 raz :szok: i ma jeszcze przyjść w przyszłym tyg. ( tym razem konkretnie sie zapowiedziała na poniedziałek - a nie nalot). Patologii nie ma, wszystko schludnie, chwali rozwój . Zresztą nawet nie jakoś szczególnie ogląda Dominika. Ot tak popatrzy...
Jak mi nacisnęła na pierś (żeby sprawdzić czy mam dużo pokarmu- w końcu dokarmiam) to mi aż w oko siknęło.Cycek mnie przez godzinę bolał po tej interwencji.
Mam pytanie do mam z mniejszych miast- czy do was też tak przychodzą często? Bo w dużym mieście to może mają za duży rewir.

ja mieszkam w Lodzi i byla u mnie chyba 6 razy. w pierwszym tyg synka 2x a potem raz w tygodniu do 6 tygodnia. to nawet wiecej

Jak ja bym chciała by mój Marcinek spał do 9 albo przynajmniej do 8 :-(. Malutka idzie nam spać koło 22 - 23 a budzi się o 1/ 1:30 i śpi już z Nami, późnij wstaje koło 4 i 5 a Marcinek już po 6 się budzi.
Życzę zdrówka dla chłopców. Najgorsze co może być to chore maluszki. Udanych WAKACJI! My niestety nigdzie nie pojedziemy :-:)-:)-( Mąż nie dostanie wolnego :-(

U mnie jest całkiem inaczej z tym spaniem, to starszy Kubuś się częściej budzi niż maleństwo. Kubuś od małego był taki. W dzień jest pogodnym dzieckiem a w nocy budzi się czasem i co parę godzin z płaczem i nie da się uspokoić.Był już sezon spokojnych nocy a teraz odkąd jest Bartuś w domu to starszy wszystko bardzo przeżywa w nocy i mój mąż jest niewyspany bo to on wstaje do Kubusia.Myślicie, że to zazdrość? Aenye, Ola K., Iwonka, i wszystkie mamy dwÓjki maluszków napiszcie jak sobie radzicie z dwoma szkrabami. Któraś z was mieszka na 3 piętrze.Ja narazie nie wyobrażam sobie spacerku z dwójką tym bardziej, że Kubuś to wulkan energii. Ja mam za kamienicą mam śliczne podwórko z drzewostanem i mogłabym wychodzić z maluchami ale Kubuś lubi "uciekać"i nie przychodi jeszcze na zawołanie.Narazie zdecydowaliśmy, że większość lata Kubuś spędzi u dziadków, w donciu z ogródkiem, ale teraz się martwię, że jestem nieudaczną mamą.;-)
Mój Marcinek też ostatnio spędza dużo czasu u moich rodziców (mają domek z ogródkiem), aby wybiegał się na dworze. My mieszkamy na 4 piętrze więc moje spacery lub wyjścia z dzieciakami tak organizuję, aby ktoś pomógł mi zejść i wejść.
Marcinek też nam ucieka więc wózek zostawiam dla Niego a Małą mam albo w chuście, albo w foteliku, który wkładam do kosza wózka.
Mój Marcinek też czasem jest zazdrosny: chce leżeć w jej łóżeczku, siedzieć na przewijaku, kąpać w jej wanience i znów chce się nosić.
Często jestem tak bardzo zmęczona że jakiekolwiek "dogadywania" na temat mojego macierzyństwa - to od razu mam ochotę płakać i czuję się okropna matką, która do niczego się nie nadaje. A moja Matka i Babcia potrafią dopiec.
Najgorsze są kolki Małej, trwające nawet kilka godzin. Wieczorami jestem już tak zmęczona że nie mam na nic siły.

Ale damy radę !!! Matka jak musi to potrafi :-p:tak::-D

Witajcie Kochane!! Nie wiem czy ktoras z Was mnie jeszcze pamieta bo dawno Mnie tutaj niee bylo. Od momentu kiedy Moja Niunia jest na swiecie nie mam na nic czasu,poczytuje Was czesto ale juz dawno nic nie pisalam. Teraz dopiero znalazlam chwilke bo dzis jest 1 dzien kiedy moje dziecko spi dluzej niz 2h nawet lepiej spi juz 4 godzine co jest sukcesem.Bo odkad sie urodzila spi tylko po 2 h co i tak jest dobre bo na dobe to lacznie spi moze 9 h. Mam do Was pytanie i mam nadzieje ze ktoras bedzie w stanie mi pomoc. Dzisiaj Moje dziecko poszlo spac o 17 i spi do teraz czyli 21.10 nie wiem czy ja wybudzic do kapieli itp czy pozwolic spac(moze wtedy nauczy sie byc dluzsza chwile bez jedzenia i dluzej spac) Co o tym sadzicie?? Ale z drugiej strony jak jej nie obudze wyspi sie calkiem i juz nawet w nocy nie przespie 2 h Nie wiem co mam robicMa ktos jakis pomysl??

reklama
Do góry