reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Natalka była dzisiaj pierwszy raz w sklepie wielkopowierzchniowym na zakupach. Zaczęliśmy od kawiarni - kawa dla D, ciastko dla Ani a dla Natalki mleczko.
Przespała większą część zakupów.
Teraz próbuję ją uśpić i zabrać się za odkurzanie/mycie podłóg.

Czesc

Wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia 2 miesiecy dla Igi,Martynki i Mikolajka.

Moja Ania ostatnio spi po 8.5 godz w nocy.Miala nawet przerwe 9godz miedzy karmieniami.Tylko ja nadal nie wyspana chodze bo klade sie spac po 1 w nocy a w staje o 4.30 i pozniej jest co 2 godz karmienie glodomorka.

Witam u mnie zaczynaj asie egzaminy własnie zaraz wychodze, trzy dni z głowy.
wszystkiego naj dl adzieciaczków.
u mnei nie było ani położnej ani pielegniarki :( byłam dzisiaj u gin, ogólnie wszystko ok ale relacje zdam później jak wróce. trzymajcie kciuki

Cześć dziewczyny!
A ja mam problem z moją małą terrorystką. Nie śpi całymi dniami, a jak ją położę, nie potrafi się sobą zająć nawet na moment, od razu ryk. Co ją próbuję uśpić to co 3 min musze chodzić do niej. Zobaczy że mnie nie ma i płacz, wierzga nóżkami i macha rączkami. Podaję jej Infacol ale to raczej jej foszki a nie kolki, bo w nocy jest spokojna i nie marudzi. WYKOŃCZĘ SIĘ!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no::no:

U mnie położna i przy jednym i przy drugim była tylko raz i to w locie. Zobaczyła co i jak i więcej ich nie widziałam.
Moja malutka ma paskudne kolki, czasem jestem już tak bardzo zmęczona że mam rano problem oczy otworzyć. Najgorzej jest wieczorkami, potrafi płakać od 18 do 23 z przerwami. Nosimy ją potem na zmianę. Najgorsze że nie wiadomo jak jej pomóc. Nic nie pomaga. Ani moja dieta, ani leki anty kolkowe.:no: A o 6 starszy robi nam pobudkę.

Przy pierwszym dziecku położna była ze 4 razy, przyszła też położna środowiskowa. Przy drugim - położna była 2x i 3ci telefonicznie a środowiskowa już nie przyszła.

u mnie położna była 3 razy, w tym raz nie zapowiedziała wizyty i raz pediatra przyszła też bez zapowiedzi ;-)położnej środowiskowej nie było

Witam u mnie zaczynaj asie egzaminy własnie zaraz wychodze, trzy dni z głowy.
wszystkiego naj dl adzieciaczków.
u mnei nie było ani położnej ani pielegniarki :( byłam dzisiaj u gin, ogólnie wszystko ok ale relacje zdam później jak wróce. trzymajcie kciuki

Powodzenia na egzaminach...kciuki mocno zaciśnięte...:-):-):-)

Cześć dziewczyny!
A ja mam problem z moją małą terrorystką. Nie śpi całymi dniami, a jak ją położę, nie potrafi się sobą zająć nawet na moment, od razu ryk. Co ją próbuję uśpić to co 3 min musze chodzić do niej. Zobaczy że mnie nie ma i płacz, wierzga nóżkami i macha rączkami. Podaję jej Infacol ale to raczej jej foszki a nie kolki, bo w nocy jest spokojna i nie marudzi. WYKOŃCZĘ SIĘ!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no::no:

Nasza maruda ma takie naloty od 17 do 20-21 i podejrzewamy, że to też tylko fochy i chęć bycia blisko jeszcze bliżej :-D:rofl2::-D bo nie ma żadnych objawów tradycyjnych kolek i wszystko jest w porządku jak mama jest w zasięgu wzroku:szok:, jak tylko zniknę z pola widzenia, smoczek od razu jest wypluwany i ryk:baffled::baffled::baffled:

Też dostaliśmy skierowanie przy wypisie, nie wiem czy w standardzie mają usg czy tylko jakoś tak tradycyjnie zbadają. No właśnie zbadają, bo jak go od razu zapisałam to termin mam na 10 lipca czyli w 7 tyg:no:.

to chyba trochę późno jak na pierwszą wizytę u ortopedy :-( bo jakby coś było nie tak, to lepiej jest zacząć ćwiczonka jak najwcześniej...ale co zrobić - nasza służba zdrowia:crazy:

reklama
Cześć Dziewczynki,

Na początek Wszystkiego Najlepszego dla Dwumiesięczniaków i ich rodziców za to, że przetryzmali już dwa miesiące, dla Was Mamuśki, że jesteście takie dzielne :tak::-)

a mam pytanie, jak zacytowac kilka Waszych wypowiedzi w jednym poście?

Kochana, klikasz "+" przy każdym poście, który chcesz zacytować, a przy ostatnim klikasz oczywiście również "+" oraz "cytuj"- powodzenia ;-):-)

Cześć dziewczyny!

Mam to samo od kilku dni, a w sumie to już od tygodnia...masakra, no cóż Mała okazała się przylepą, która, gdy nie śpi potrzebuje mnie mieć blisko dzięki czemu w domu prawie nic nie zrobione, dopiero jak R wraca z pracy, albo jak siedzi w domu to staje się to do zniesienia i w miarę do ogarnięcia :tak:

Do góry