reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dziubek zycze oby dlugo nie trzebna bylo dziecku zakladac tej poduchy,a wogole jak to wyglada? BNo ja jak pisalam to w rodzinie dziecko mialo ale takie jakby cos na szelkach i to pod ciagalo nozki.

Dokładnie tak to wygląda jak opisałaś. Ma taki twardy podkład który rozdziela nóżki bobaska na żabkę. To musi być strasznie niewygodne. Ja przynajmniej bym się w tym nie wyspała:-(

reklama
Dzień dobry,
Ja wczoraj u kresu sił wysłałam Wiktora do dziadków i na szczęście o dziwo mały zaczął normalnie jeść. Odebrałam dzisiaj wyniki ich badań, Wiktorek ma za mało żelaza a Nastusia grzybnie w moczu...brr... no i mamy mocz do ponownej kontroli:zawstydzona/y:pytałam dzisiaj lekarza to nie wie skąd sie to mogło wziąść.
Spałam dzisiaj 16 godzin z przerwami na karmienie, tego mi było trzeba...niestety w weekend trzy egzaminy i nie wiem jak to zrobię...ehh idę zrobić sniadanko.
życze miłego dnia

Cześć majóweczki:-).
My po spacerku, aż mnie nogi bolą, tyle robimy dziennie kilometrów. Przynajmniej figurka mi wróci sprzed ciąży!
Mam do Was pytanko, czy to usg bioderek jest robione wszystkim malutkim dzieciom? Bo mój lekarz nie wspominał o tym i Mikołaj nie miał badanych bioderek:-(.

Cześć majóweczki:-).
My po spacerku, aż mnie nogi bolą, tyle robimy dziennie kilometrów. Przynajmniej figurka mi wróci sprzed ciąży!
Mam do Was pytanko, czy to usg bioderek jest robione wszystkim malutkim dzieciom? Bo mój lekarz nie wspominał o tym i Mikołaj nie miał badanych bioderek:-(.
My wyszlismy dzis z domku o 12 i dopiero dotarlismy z powrotem :tak:
u nas jest tak, ze przy wyjsciu ze szpitala w ksiązeczce wbita jest pieczątka, ze w 3 tyg. życia obowiązkowa wizyta u ortopedy i on umawia na usg wszystkie dzieciaczki, my mamy umówione na 30.06:tak:

witam po długiej nieobecnosci, ale pogoda taka cudna, ze zalmalego kisic w domu
przepraszam za brak pol czcionki, ale Szymon zasnał mi na reku :baffled::baffled:
A od noszenia wózka mam sińce ma udzie, ten wózek jest super, ale ma jedną wadę, jest kurewsko ciężki!!
skad to znam... na szczescie mam niedużo schodów do pokonania. parter mojego domu to tak jak mniej więcej półpiętro w bloku, ale i tak ten wózek daje się we znaki... a o tym, że nie miesci nam sie do bagaznika to juz nawet nie wspomnę... za to jest ładny :-D:-D

Mam pytanie do dziewczyn które dokarmiają butelką, - jaką wodę stosujecie do przygotowania mleka, nie chodzi mi oczywiście o kranówkę:baffled:
kupuje Primaverę, ona ma pozytywna opinie instytutu Zdrowia Matki i Dziecka

Zapomniałam napisać, wczoraj była obrona pracy magisterskiej, a ja nie poszłam :zawstydzona/y:
głowa do góry!!! w pazdierniku juz bedziemy sobie lepiej radziły z naszymi maluchami

:-D:-D:-D u mnie to samo... czasem wieczorem marze zeby sie połozyc, bo tak mnie nogi bola od chodzenia

a co do USG to my tez nie idziemy, bo Szymon ma wszystko ok z bioderkami. pytałam naszego pediatry czy trzeba isc, bo sam mi tez nic nie mówił

Czasem jestem wykonczona i brak mi sił i czasu na cokolwiek, wiec podziwiam Dziewczyny, które maja dwójke dzieci!!! :tak::tak::tak:
mojego meza czesto nie ma, ale ostatnio mial dwa dni urlopu, wiec zajal sie malym, a ja miałam luz:tak::tak: zazdroszcze tym z Was, które mają męzow w domu

Ze złych wiadomosci to to, ze juz całkiem nie mam pokarmu i Szymon jest tylko na butli :-:)-:)-(

jakimi szczepionkami szczepicie, bo nadal sie waham... wsrod moich znajomych zdania sa podzielone i szczepili pół na pół tzn jedni hexą a drudzy tradycyjnie

pozdrawiam Was serdecznie

Hej kochane!
Fajnie macie, że tak do oporu możecie przebywać na dworze z maluchami. Ja się do tego muszę zmuszać mimo alergii, a potem codziennie cierpię. Jeszcze z miesiąc :baffled::wściekła/y:

Maks już bez gorączki, ale za to dostaje szału w domu (tzn. w domu i ogrodzie). Mikołaj upodobał sobie wiszenie przy cycku oraz przebywanie na rękach, ale właśnie tego się spodziewałam, więc przynajmniej teraz nie jestem nadmiernie rozczarowana czy sfrustrowana.

A ja postanowiłam troszkę popracować. I właśnie jak dostałam jakieś drobne zlecenia od klientów, to Maks się rozchorował i teraz jest mi koszmarnie trudno wszystko zrobić.

USG bioderek - myślałam, że jest rutynowo zlecane wszystkim dzieciaczkom...

Buziaki dla wszystkich!

Czesc Dziewczyny!
Ja tez dzis po długim spacerku, wyszłam rano o 10 a wróciałam o 20:-) :szok:A to byłam u kuzynki na klachach, siedzialysmy na tarasiku, a to u mamy no i u ksiedza w kancelarii załatwic chrzciny dla małej!

Polka teraz to szczepienie to bedzie pikuś dla Twojej Zosi po takiej serii zastrzyków, dobrze ze juz jest zdrowa:-)

a mam pytanie, jak zacytowac kilka Waszych wypowiedzi w jednym poście?
Przy kazdym poscie na dole po prawej stronie masz taki plusik, wiec go naciskasz przy postach ktore chcesz zacytowac... a potem odpowiedz i piszesz pod kazym postem:-)

USG bioderek - myślałam, że jest rutynowo zlecane wszystkim dzieciaczkom...
U nas jest tak ze na pierwszej patronazowej wizycie lekarz daje skierowanie na usg bioderek i głowki! Tez mi sie wydaje ze to obowiazek takie konkretne badanie, bo tak na oko sprawdzic czy jest wszystko ok to chyba nie bardzo...:confused:
Aurelia ja bym jednak na Twoim miejscu zapytala lekarza na nastepnej wizycie! Lepiej zawszasu działac!

Ok ja zmykam sie kapac, mała juz wykapana i najedzona sobie słodko śpi i czeka na mnie w łóżeczku..
Dobranoc Majóweczki:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie.Jutro pogrzeb a rano jade do szpitala ostatni raz zobaczyc tate,nie wiem czy sie odwaze......ale to moja ostatnia szansaCiezki dzien mnie czeka....

.Zakladam nowy watek o zdrowiu i szczepieniach naszych dzieci .

reklama
Iwonka duzo sily Ci zycze na ten jutrzejszy ciezki dzien.
Az sie poryczalam bo wrocily wspomnienia z pogrzebu mojego taty.W ten pon w dzien ojca bylam z Ania na cmenatrzu.
Ja sie nie odwazylam spojrzec na tate ten ostatni raz tuz przed pogrzebem.Chociaz bylam z nim w pokoju jak zmarl ale nie moglabym wytrzymac jego widoku w trumnie.
Iwonka trzymaj sie.Szkoda,ze tak sie stalo.Bardzo mi przykro.

Ostatnia edycja:
Do góry