reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Czesc
Laniu czy kupilas juz lozeczko turystyczne??Ja musze jakies jutro kupic i zastanawiam sie czy wartyo takie dwupoziomowe.Na pewno na razie byloby wygodnie ale chyba obawialabym sie czy to podwieszenie wyzszego poziomu jest solidne i czy moja kluska nie spadnie.

Jak byla ladna pogoda Ania spedzala kilka godzin w wozku w ogrodku.Tylko sprawdzalam czy nie jest jej za cieplo czy za zimno.

Uzywalam ziajki plynu do kapieli a teraz ze wzgledu na te wysypki uzywam oilatum.Oilatum troche lepiej nawilza skore niz ziajka.

reklama
MM - zakupilam to: bb* łóżeczko ESPIRO LUNA 2008* Baby Design nowe (377059331) - Aukcje internetowe Allegro
Uzywamy wlasnie druga noc, jestem bardzo zadowolona. Ten podwieszany poziom bardzo sie sprawdza. Pojechalismy i obejzelismy najpierw kilka roznych, to ma najporzadniejsze wykonanie. Uwazam, ze jest solidne.

Iwonko, wspomnialas, ze mozesz podac mi namiary na ta kobitke pediatre, bede wdzieczna. Bez problemu zawsze przyjezdza?

My tez po calym dniu na dworzu, teraz mala troche marudzi, a caly dzien super...

Dobrej nocy!

hej dziewczyny ae mialam dzisiaj zmeczony dzien maly od 4 rano dal na popalic ciagle plakal denerwowal sie jak chwyta piers no szok jestem taka zmeczona i spiaca ze padam... zimno dzis w doadtku

dopiero przeszlo mu ok 11 ale przeciaz nie pojde spac tylko zebralismy sie do mojej rodzinki/...

aha a esli chodzi o zabieranie mauszka wszedzie to ja sie teraz boje z nim wychodzic bo teraz ciagle placze na dwrzyu jak sie budzi i smoka nie chce i musialabym go wyciagac w tym miejscu gdzie soje i dac jesc bo zakrzyczalby sie az zaniosl... a wczesniej tak nie bylo przespal caly spacer... a teraz jak tylko jade po asfalcie i nie daj boziu wozek sie nie kolysze to zaraz sie budzi i placz:confused::confused: ojojoj czasem jest naprawde neczacy

ale sa i dobre strony juz ladnie sie do mnie usmiecha.. zaczyna gaworzyc...

Witam.My dzis rano bylismy na bazarku i kupilam kilka pierdolek,potem przyjechali tescie i znjaomi i grilowalismi.Zjadłam piersi z kurczaka z grila i schabik.No i do tego dwa pifffka Karmi ,juz nawet mi po smakowało.Ale po całym dniu na dworzez padam na pysk i normalnie usypiam.Ide zraza spc.Mialam z mezem ogladac najnowszego Indiana Jones ale chyba nie dam rady.

O i malutka sie obudzila to spadam...

hej kochane,

ja nadal dochodzę do siebie, jestem zmęczona i ciągle chce mi się plakać. z moim nie mogę się dogadać...
ale dziś byliśmy w szpitalu znowu i na szczęście bilirubina spada, ucieszylam się bardzo, już się balam, że go zostawią.

iwonka możesz dopisać mojego Adasia do listy, poród naturalny, 09.06, waga 4080, 51cm.

muszę wstawić zdjęcie ale za bardzo nie wiem jak.

caluję Was

Witam.
A my wybraliśmy się dzisiaj do kościoła we czwórkę (to nic, że dotelepaliśmy się na połowę mszy). Staliśmy przy drzwiach, mała kwękała i chciała cyca więc jej go udostępniłam i pojadła sobie. Pierwszy raz karmiłam w kościele :happy2:. Na szczęście miałam taką maskującą bluzkę.
Po południu zrobiło się zimno ale mała i tak pospała ze 2 godziny na dworze.
Iwonka ja jeszcze karmela nie próbowałam, chętnie bym sobie wypiła, tylko szkoda mi troszkę tych kalorii :baffled:.

Ciekawa jestem, kiedy mi ten brzuszek wklęśnie bo już mnie zaczyna wkurzać.
Wlazłam dzisiaj w spodnie sprzed ciąży chociaż do idealnych wymiarów brakuje mi jakieś 4 kg i 4 cm w biodrach :baffled:.

Idę spać.

Witajcie. Miałam ciężki weekend, mój pierwszy poważniejszy kryzys. Malutki był okropnie marudny i bardzo często się złościł, Małą znów męczyły kolki. Oj bardzo ciężko było uspakajać jedno i drugie naraz. Wieczorem padałam, a w nocy z kolei Mały się budził i płakał. Godzinę spędzałam przy jego łóżeczku by zasnął, to znów Mała się budziła. Rano wstaliśmy wszyscy nie wyspani i cała niedziele Mały znów marudził. Byliśmy u moich rodziców, wiec dzieci cały dzień spędziły na dworze, nie wiem jak wytrzymałabym gdbyśmy zostaliw domu.Gdy wczoraj Mała znów miała kolejna kolkę wieczorem nie miałam już sił i płakałam już razem z nią modląc się by Marcinka nie obudziła. Mąż zamiast mi pomóc złościł się jakby to była moja wina. Na szczęście dziś Mały mimo nocnej pobudki biega wesoły, jak na razie jest dobrze.

Ja też dla Małej kupiłam łóżeczko turystyczne ESPIRO LUNA i jestem z niego zadowolona. Marcinek gdy obok niego przebiega od razu włącza melodyjki ;-)

I ja sie melduje po weekendowo.U nas ciagle ladna pogoda i sloneczna .Niestety padalo tylko raz i to w nocy....Wspolczuje dzieciaczkom tych kolek,u nas odpukac nie ma jak na razie i Vanesska tez nie miala.

Łania wyslalam ci na gg numer telefonu do pediatry :-)
Dziewczyny proponuje zalozyc nowe wateczki
-"Wzrost i waga naszych dzieci"(tu bedziemy wpisywac jak rosna nasze sloneczka)
-"Jak rozwijaja sie nasze malenstwa"(pierwszy usmiech,pierwsze a gu,pierwsze kroki)
-"Zdrowy maluch."(a tu bedziemy opisywac zalecenia pediatrow,rozmawiac o szczepieniach)
Co wy na to??????

hej, to marudzenie dzieci moze byc zwiazane ze zmianami pogody, prawie wszystkie moje znajome mamy to potwierdzaja. takie male czlowieczki tez reaguja na zmiany cisnien, moze nawet bardziej. moj za to dzis w nocy sie budzil co 1-1,5 zamiast 2-3 wiec tez padam od rana. nawet jeszcze siku nie bylam! a teraz pisze, bo on lezy na rogaliku mi na kolanach i je. sprobuje go wlozyc do lozeczka i pojsc do lazienki i cos zjesc,jak sie nie da, to wloze go w chuste. wroce pozniej, moze po spacerku, milego dnia.

reklama
I

Dziewczyny proponuje zalozyc nowe wateczki
-"Wzrost i waga naszych dzieci"(tu bedziemy wpisywac jak rosna nasze sloneczka)
-"Jak rozwijaja sie nasze malenstwa"(pierwszy usmiech,pierwsze a gu,pierwsze kroki)
-"Zdrowy maluch."(a tu bedziemy opisywac zalecenia pediatrow,rozmawiac o szczepieniach)
Co wy na to??????

bardzo dobry pomysl!:-) ale z tego co widze, to wiekszosc i tak siedzi tutaj. na "klopotach i radosciach" dawno niktnie byl, na "karmieniu malenstwa" tez.
mysle, ze powinnysmy bardziej korzystac z roznych watkow, zgodnie z tematem.

Do góry