reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

No a my bylismy na zakupach w Lidlu,na kupowalam kurakow na caly tydzien,i innych mies i wedlin i innych rzeczy i musze przyznac ze sie zaskoczylismy ze tak malo wydalismy,bonjedzenia na caly tydzien a 120zl tylko wydalismy.A nie raz pojedziemy za zakupy i kupe dupereli sie kupi a malo miesa a ponad 200z to jest mało jak placimy.....

Dobra szykuje zaraz kapiel mojego szkrabka ,tatus starsza bedzie myl a ja mlodsza.Wczesniej dzis bo chce sobie po lezec i po ogladac jakies kino przy Karmi......

reklama
Dziewczyny jeśli chodzi o emulsje do kąpieli to polecam "Oillan emulsja natluszczajaca do kapieli dermatologicznej dla dzieci i doroslych.Kupiłam w superfarm o wiele tańsza od oilatum coś koło 10 zł.Wypróbuję też Ziajkę, o której pisze Iwonka bo lubię te kosmetyki dla dzieci.

No ta Ziajka tez jest z parafina i mam z tej kolekcji oliwke,kremy do ciala i inne do kapieli dla starszej i krem przeciw sloneczny tez od 1dnia.

Ja też dzis jedno dziecko zostawiłam u teściowej a mała wykapałam wczesniej bo przed 20 00 (zawsze o 21 00)i juz chraoie w łóżeczku a tatuś jak zwykle na kanapie hihi:-DA ja mam czas wolny:-)Więc pisze .Chciałabym jak dawniej udzielać sie regularnie ale niestety nie daje rady....:-:)zawstydzona/y:Za to dzis zrobiłam sobie włoski na picuś glancus i humorek mam lepszy bo i jakoś wygladam od wielkanocy sie zapusciłam i nic z włosami nie robiłam (nie czuje jak rymuje hehe)
Ja podobnie jak Iwonka jeżdzę z mała wszedzie i sie nie czaje -niech się mała hartuje ale oczywiście bez przesady :-p
Zła jestem bo 24 czerwca mamy szczepienie i mam kupić szczepionkę skojażoną a jej nie ma w żadnej hurtowni!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Powiedzieli ,że dopiero na poczatku lipca ma sie pojawić a wtedy dupa blada .Ale pediatra powiedziała ,że dopuszczalny jest tydzień po i może wtedy bedzie i zrobi .Mam recepte i moge se ją wsadzić:crazy:bo szczepionek BRAK!
Mówie wam dobrej i przespanej nocy:tak:
Czy u was też sie ochłodziło,że jest aż 12 st tylko???i descze???:baffled:

Jade, agusia - gratuluję ogromnie, w końcu i na Was przyszła pora :-)

A ja tak czytam o zmianach skórnych Waszych pociech i sama też dostrzegłam coś na buźce Michałka, co mnie zaniepokoiło. Między brwiami i na samych brwiach ma taką suchą skórkę, taką jakby skorupkę, ale nie są to krostki. Jak myślicie, co to może być???

Jade, agusia - gratuluję ogromnie, w końcu i na Was przyszła pora :-)

A ja tak czytam o zmianach skórnych Waszych pociech i sama też dostrzegłam coś na buźce Michałka, co mnie zaniepokoiło. Między brwiami i na samych brwiach ma taką suchą skórkę, taką jakby skorupkę, ale nie są to krostki. Jak myślicie, co to może być???

Moze to ciemieniucha,oprocz glowy moze wlasnie pojawic sie tez na brwiach.

DZIECKO Zdrowie i pielęgnacja | Ciemieniucha - problem estetyczny | Noworodek, dziecko, macierzyństwo | Tik-tak.pl

czesc
Niesia troche spoznione ale wszystkiego najlepszego.

Jade,Agusia gratuluje.

A ja od wczoraj pociagajaca sie zrobilam.Caly czas kicham i smarkam, do tego okropny bol glowy i ogolne oslabienie i ociezalosc.
Pojechalam dzis do Auchan na zakupy i spedzilam w sklepie 1.5 godz a czulam jakby to tydzien trwalo.

Iwonka - wlasnie sie zastanawiam, czy nie przesadzam z tym nabialem... ale jak malej nic nie jest, to chyba wszystko ok. Poprostu nie mam pomyslu co innego jesc. Teraz znow pije kubas mleka i zajadam biszkopty... Widze, ze Ty maszdosc urozmaicona diete jesli chodzi o obiadki. A co w miedzyczasie?

Dziewczyny, jak juz Wam sie zmniejszylo krwawienie w pologu to przeszlyscie na zwykle podpaski? Czy nie jest jakos tak, ze nie przepuszczaja powietrza czy jakos tak?

.

co do jedzenia, to pisalysmy tez sporo na watku o karmieniu malenstwa i na "klopocikach". uwazajcie na kurczaki, bo sa pedzone na hormonach, lepiej jesc indyka (chyba nawet smaczniejszy).

a co do podpasek, uzywalam chyba po tygodniu od powrotu do domu najpierw takich ogromnych Carrefour (kupione wlasnie w Carrefour) a potem Belli granatowe "na noc". sa cienkie i oddychaja, swietnie sie sprawdzily.

ja malego od wczoraj nosze po domu w chuscie jak musze cos zrobic (np cos w kuchni, albo powiesic pranie), teraz tez mi "wisi" na brzuchu a ja moge pisac spkojnie. na wszelkie placze chusta sie sprawdza, zasypia natychmiast.

reklama
Czesc Majoweczki!

Cos dzisiaj maly ruch na forum bardzo...
\my po kolejnej przespanej nocy, teraz siedzimy na tarasie, mala w wozeczku, a ja chyba na karmi sie skusze, mam nadzieje, ze nie zaszkodzi...
Zastanawiam sie, czy mala moze spedzic prawie caly dzien na dworku... jest cieplo, wiec chyba w zaden sposob jej nie zaszkodzi...

Iwonko, dziekuje za odpowiedz odnosnie kosmetykow, sprobujemy Ziajki jak oilatum nam sie skonczy... choc musze przyznac, ze pomimo wygorowanej ceny jestem z niego zadowolona, bo mala miala bardzo przesuszona skore, a po kapielach w oilatum jest coraz lepiej.

Milej niedzieli!

Do góry