reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam się z Wami deszczowo (pada od rana :-()
Mały spi na tarasiem więc mam chwilkę, żeby do Was zajrzeć. Tzn. często zaglądam, ale z pisaniem bywa róznie, bo Szymon jak nie marudzi to ma kolki i tak w kółko :baffled::baffled::baffled:

Ciekawa jestem, kiedy mi ten brzuszek wklęśnie bo już mnie zaczyna wkurzać.
Wlazłam dzisiaj w spodnie sprzed ciąży chociaż do idealnych wymiarów brakuje mi jakieś 4 kg i 4 cm w biodrach :baffled:.

Idę spać.
Może będziecie się smiały, ale na brzuszek znalazłam metodę starą jak świat... najpierw chodziłam w pasie, ale żeby jakieś super rezultaty były, to nie powiem. tzn. brzuszek sam mi sie dość dobrze wciągnął, ale jednak coś zostało :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. od trzech dni ściągam się bandażem elastycznym i efekt jest rewelacyjny :tak::tak::tak:

IDziewczyny proponuje zalozyc nowe wateczki
-"Wzrost i waga naszych dzieci"(tu bedziemy wpisywac jak rosna nasze sloneczka)
-"Jak rozwijaja sie nasze malenstwa"(pierwszy usmiech,pierwsze a gu,pierwsze kroki)
-"Zdrowy maluch."(a tu bedziemy opisywac zalecenia pediatrow,rozmawiac o szczepieniach)
Co wy na to??????
Jestem ZA!!!

Witajcie! My od wczoraj testujemy Plantex, bo jak do tej pory nic nie zdało egzaminu. Modlę się tylko, żeby szybko minął ten czas kolek, bo oszaleję niedługo :no: A dzisiaj znowu malutka była kłuta na bilirubinę (już po raz piąty). Niech już się skończy ta żółtaczka :angry: Dobra, dość marudzenia. Miłego dnia wam życzę! :-)
Szymon wrzeszczał w niebogłosy od tych pieprzonych kolek. Próbowalismy róznych rzeczy, ale teraz od trzech dni stosuję SAB SIMPLEX i (odpukać) póki co działa. Co prawda Mały się pręży i widać, że mu dalej brzuyszek dokucza, ale to już nie jest taki ból, jak przed tem, a poza tym nie trwa już godzinami tylko dość szybko przechodzi

Jade - ja tez po powrocie ze szpitala mialam kilka slabszych dni, poplakiwalam sobie... ale teraz jest juz dobrze, daj sobie kilka dni, az dojdziesz do formy i bedzie lepiej!

Po jakim czasie odpadly pepki Waszym dzieciaczkom? Ja sie dzis przestraszylam, bo chyba na gaziku zobaczylam odrobinke krwi jak przemywalam pepek...

Milego dnia!
Też miewam "słabsze" dni, kiedy łapie mnie dół i wydaje się, że nie mam juz siły, ale potem, jak się Mały usmiecha przez sen, to mijają mi wszystkie złe chumorki.
A kikut odpadł nam w 6 dobie :-)

Życzę miłego dzionka i przespanych nocy :-)

reklama
Witam :-)
Czytam codziennie co się dzieje na majóweczkach, ale z pisaniem ciężko :-(
Odpukać w niemalowane, chyba ustawiłam trochę mała. Śpi od 10 i ani razu się nie wybudziła :-) Wcześniej to był problem, bo po powrocie ze szpitala przez tydzień była u mnie mama i trochę przedobrzyła. Latała do małej na każde jej stęknięcie i brała na ręce, M to samo:confused2:. Od zeszłego tygodnia byłam w domu już sama z mała i zaliczyłam mega doła. Ryczałam non stop z byle powodu przez pól tygodnia:hmm:. Podstawą do mojego złego nastroju było to, że nie mogłam małej położyć spać do łóżeczka, bo zaraz płakała.
Od czwartku zmieniłam taktykę. Po karmieniu mam mała jeszcze chwilę przy sobie, a później kładę do łóżeczka. Jak zaczyna płakać, to daję jej się wypłakać i zasypia. Już nawet ciszej płacze (a może to ja już lekko przygłuchłam przy niej:oo2:)

U nas pępek odpadł w 11 dobie a teraz jest już ładnie wygojony (szkoda, że mojego nie da się naprawić- rozlazł się i jest brązowy:baffled:)

Kolek Dominika nie miała, bo zapobiegawczo prawie codziennie daję jej do picia ok 50 ml herbatki z kopru włoskiego lub rumianku. Puszcza sobie wtedy bączki i robi zdziwione minki, że to nie ona:-D.

Dziewczyny, mam pytanie. Mianowicie zauważyłam przy zmianie pieluch, że czasami na skórze są taki kryształki jak cukier. Co to może być?:confused:

Podziwiam wszystkie mamy, ktore maja juz dwojke dzieci. ja nie wiem jak wy sobie radzicie, np gdy jedno karmicie a drugie lata po domu i trzeba na nie uwazac!! jestescie dla mnie bohaterkami!!!!

Jak się objawia u waszych maleństw kolka??? Moja ładnie je, w czasie karmienia pręży się tylko na kupkę i udaje jej się zazwyczaj zrobić, ale po jedzeniu, zwłaszcza porannym, popołudniowym macha rączkami i stęka. Czy to moze być kolka?:confused:

u nas to byly nagle napady placzu, na ktore nic nie pomagalo (moze czasem suszarka). same przychodzily i same mijaly. a moj tez strasznie ostatnio steka przy jedzeniu i sie prezy, wtedy go na chwile podnosze, odbijam i kontynuuje. moze zbieraja mu sie gazy? trzeba wtedy odbijac na raty, zeby sie tam nie nazbieralo za duzo.

...

Po jakim czasie odpadly pepki Waszym dzieciaczkom? Ja sie dzis przestraszylam, bo chyba na gaziku zobaczylam odrobinke krwi jak przemywalam pepek...

quote]

nam rowno po 2 tyg i krewki tez troche bylo, ale to nic.

mampytanie, do tych mam, ktore probuja odzwyczaic od noszenia na rekach. jak dlugo mam go zostawic placzacego?3 5 czy moze 10minut? serce peka:-:)-:)-(

keyko to jest z pampersow,czasami jak juz jest duzo przemoczony to te krysztalki,ala galaretka to jest to co pampers zamienia wilgoc w zel i sie jakims sposobem wydostaje.

czesc :-)

Lania dzieki za odpowiedz

Iwonka popieram pomysl zalozenia nowych watkow.

Puchatka ja zagladam na zamkniety ale ostatnio przeczytalam,ze jest otwarty wiec juz nie wiem co z nim jest :baffled:

A moj maly zarloczek chyba jednak ma alergie na mleko. Po probie wlaczenia nabialu do mojej diety znow pojawila sie wsypka u Ani na twarzy :-:)-(

reklama
Iwonka dzięki za odpowiedź. Często w nocy były takie kryształki, po 4-5 godzinach w pampersie. A już zaczeło mi się w głowie roić nie wiadomo co:confused:

Magali moją jak odzwyczajałam, to płakała z przerwami parominutowymi nawet godzine. Ale nie mogę jej cały czas nosić i niuniać. Teraz jest to pare minut takiego cichego płaczu i zasypia lub rozgląda się.

Do góry