reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Iwonko - udanych zakupkow. a z mala chodzisz?

Polka - nie ma co, niezly lekarz Ci sie trafil. No ale o dobrego pediatre niestety ciezko...

A ja dzis jem i jem, straszny mam apetyt... moze jak wroca upaly to mi przejdzie.:-D
Dziewczyny - co z tym piwem bezalkoholowym... mozna czy nie? Babelki zaszkodza?

reklama
Łaniu jak mozna karmi to piwo bezalkoholowe mysle ze tez.Troche odgazuj i juz.Jesli chcesz to dam ci namiary na super pani doktor,ktora zbada ci Maje od czubka glowy az do paluszka ostatniego stop,Ja bylam w szoku co ona robiła z Klaudia ale to naprawde super babeczka.Do niej w razie co mozna dzwonic w nocy o polnocy.Bierze srednio 100zl czasami 120 niektorzy jej daja.Warto miez takiego zaufanego lekarza w kazdej chwili dostepnego ktory nie zajmuje sie dzieckiem tylko dla pioeniedzy.Ona zajmowala sie tez dziecmi znanych polakow....Stalinskiej miedzy innymi.Wogole jest polecana,no i jak sie okazalo to leczyla kiedys mojego meza jak byl dzieckiem.Kazala mi zwracac na uwage pediatrow w przychodni czy dokladnie badaja dziecko,robia za mna wywiad za nim dadza zgode na szczepienie.Zeby dziecko bylo zdrowe...
A do sklepu ide z Klaudia ,bylam juz w Tesco i na stadionie X lecia.Dzis do Lidla.Jakby to byla zima to bym nie poszla bo wiecej zarazkow......

Witam Dziewczynki

Gratuluję ostatnim Majóweczkom :-)

Niestety mam mało czasu na pisanie na BB, ale za to czytam Was regularnie...
Od wczoraj mam doła... mały mnie wykańcza :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zwariowac idzie. Zje, potem nie odbije, więc zaczyna się kolka. Po kolce jest już cały rozbity i nie zasnie tylko marudzi. Marudzi tak długo, az jest znowu głodny i tak w kółko od dwóch dni.
Mam nadzieję, że to przejściowe, bo kręgosłup mi pęka od noszenia Łobuza

Co do pediatry, to chodzimy prywatnie, bo w mojej przychodni jest lekarz rodzinny. Co prawda nasz dobry znajomy, ale po tym, jak był na wizycie patronazowej i w zasadzie nie zainteresował się tym, że mały ma mało sprawną prawą stronę... z resztą nawet nie położył go na brzuszku, tylko osłuchał i już. Ale do rzeczy. Po tej wizycie postanowiłam poszukać dobrego pediatry i ZNALAZŁAM!!!
To "stara" lekarka, która leczyła już jak ja się urodziłam.
Ma fantastyczne podejściem do dzieciaczków

Uciekam, bo Szymonek posiusiał się po same uszka :-D:-D:-D

Jade - również gartuluję!

Iwonka - no juz miałam takie schizy że moja mała będzie najdłużej przenoszonym dzieckiem w historii i urodzi się bratu na urodziny 19.06. Na szczęście na 13 dzień po terminie zdecydowała się przyjśc na świat :laugh2:

Kamilka - ja wczoraj wyszłam ze szpitala zadzwoniłam do położnej i już u mnie dzisiaj była z wizytą - uważam że taka położna z doświadczeniem nieraz lepsza jest niż lekarz

Iwonka moja Julianna na na całej twarzy takie chrostki jak ma twoja Klaudia... pediatra powiedziała że to trądzik niemowlęcy i kazała kupić "PHYSIOGEL"- żel hipoalergiczny do mycia twarzy i krem" HYDRA BEBE"-MUSTELA krem do twarzy. Za obie rzeczy w aptece zapłaciłam łącznie 60zł, ten krem ma tylko 40ml, ale co tam jak mus to mus, po 2 dniach stosowania jest widoczna poprawa ;-)

Witam.
Ostatnim Majówkom rozpakowanym gratulacje!!! Niech Wam się dzieciaczki zdrowo chowają.

Jakoś tak nie mam czasu napisać :zawstydzona/y::-(

Byłyśmy we czwartek na pierwszej wizycie u pediatry. U nas w książeczkę wpisują, że się trzeba zgłosić w ciągu 7 dni do lekarza. Mała przybrała w 2 tygodnie 0,5 kg więc chyba ładnie.
Do ortopedy idziemy za miesiąc skontrolować bioderka na USG.

Natalka na szczęście toleruje truskawki. teraz będę próbować arbuza i pomidory w dalszej kolejności. Nadal jem duszone bądź gotowane mięso. Z warzyw marchewę, ogórka, rzodkiewkę, zieleninę, sałatę. Chyde mięso i wędlinę. Rano inkę ok. 0,3 L + woda (w takiej dużej filiżanie 0,6L), trochę jogurtu naturalnego, ser żółty. Piję herbatę zieloną i sok jabłkowy 1:1 z wodą. Z owoców jabłka, banany i truskawki.

Natalka ma też troszkę krostek na buzi ale wydaje mi się, że jest to trądzik niemowlęcy.

Mała płacze, chyba znowu jeść chce. Zaraz pójdziemy trochę na dwór, chociaż za ciepło nie jest.

Ja do przemywania buzki polecam physiodose .

Iwonko - z tego co pamietam uzywasz oilatum do kapieli. a co z myciem wloskow? Przemywasz woda z oilatum wlasnie? czy szampon oddzielnie?

Dziewczyny - czy ktoras z Was probowala moze jesc czeresnie?? Bo mam taka ochote, ale boje sie, ze zaszkodzi to malej...

Jade i Agusia wielkie gratulacje!!!!! W sumie to fajnie nawet być ostatnimi :tak::-D... tyle mogłyśmy już poczytać o wcześniejszych dzieciaczkach.
Dziewczyny ja jestem w szoku, moje 9 dniowe maleństwo budzi się tylko dwa razy w nocy do karmienia. Z tego co pamiętam to starszy Kubuś jadł non stop w nocy i w ogóle nie chciał spać w łóżeczku a Bartuś śpi w najlepsze. JESTEM WYSPANA!!!! Jedynie co mu dolega to częsta czkawka 2-3 razy dziennie, mimo że ładnie mu się odbija po karmieniu. Zastanawiam się czy coś mu wyskoczy na twarzyczce, bo u Kubusia było już parę krostek po miesiącu. Próbowałam już truskawek..chyba odpukać Bartuś je toleruje...

reklama
Łania znalazlam inny odpowiednik Olilatum,duuuzo tanszy i tak samo sie stosuje ,Kapiemy mala w Ziajce jest to plyn natluszczajacy od pierwszego dnia. Ziaja Wlewa sie jedna nakretke plynu a kosztuje ponizej 10 zl.Co do wlosow to tak,myje glowke ta woda z tym plynem,to jest nawet wskazane bo jak ciemieniucha sie pojawi na glowie to tez trzeba smarowac oliwka,oliwa czy innymi preparatami tlustymi skore we wlosach.Szampony z tych seri Oilatum sa chyba od miesiaca.

Kerry u nas tez czkawka kilka razy dziennie,ale i w moim brzuchu tez tak miala a moja Vanesska do tej pory ma czkawke jak tylko zacznie sie smiac to dorazu ja lapie..Moja Klaudia tez bardziej spokojna choc i na Vanesske nie moglam narzekac.Na razie jest ok,prawie nie placze moje malenstwo no chyba ze nie moge w danej chwili sie nia zajac lub nie chce ;-) czekajac az sobie da spokoj i pojdzie spac i tak jest najczesciej po kilku minutkach :-)

Do góry