reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dziękuję kochane jesteście!
Życzę wam nierozpakowane mamusie żebyście jak najszybciej utuliły kruszyneczki w ramionach, to naprawdę niesamowite patrzeć na malutkie ciałko wiedząc że zostało stworzone przez nas.:-)
A co do podobieństwa mojej Hani to rzeczywiście prócz włosków praktycznie wszytko odziedziczyła po mnie. Zobaczymy jak będzie z charakterkiem:-D;-)

reklama
Witam,ja dopiero teraz bo robilam porzadki na ogrodzie,trawa tez zaniedbana ,ech jak ja nie dopilnuje to nikt nie ruszy.Pogoda cudna.Jak ja lubie te pore roku.......
Ming A co do ktg to sie dziwie ze tylko raz robione.Powinno byc co najmniej co dwa dni robione,a w moim szpitalu po 7-8 dniach juz przyjmuja na oddzial a srednio w Warszawie po 10 dniach i sa robione proby wywolania.
Vanessa gratuluje slicznej corci :-)
Madamagda i ja potwierdzam ze bez dwoch zdan Hania to ca a ty ! :-)

Witam,
Ja niestety się przeziębiłam i jestem chora :wściekła/y: Nastusia ma katarek i boję się żeby nie była chora :zawstydzona/y: zaraz idę z nią na kontrolę, na szczęscie miałyśmy wcześniej umówioną wizytę ;-) Wiktorek pojechał do moich rodziców aby się nie zarazić, jeszcze tego by brakowało.

Gratulacje dla Wszystkich Nowych Mamusiek i życzę naszym dzieciom dużo zdrówka.( trochę spóźnione ale bardzo szczere)
Wszystkie dzieciaczki są piękne, i to wszystko odziedziczyły po Nas , hhihihi
Dzisiaj Nastusia kończy miesiąc, moja poważna kobietka..:-)

Zwolinka w takim razie wszystkiego najlepszego a przedwszystkim zdrowka dla Nastki :-)
8.gif

Cześć Majówki.

Od wczoraj jestem w domu i jeszcze się nie zdażyłam ogarnąć. Teraz siedzimy na dworku z mała, w cieniu pod parasolem i z laptopem :-).
Mała śpi w wózeczku najedzona, wykupkana, przebrana.

Dotkass dziękuję Ci, buziaki, za przekazanie wieści a Wam drogie Majówki za kciuki.

Poród opisze oczywiście na odpowiednim wątku. Zdjęcia wkleję, jak zasiądę w domu przed kompem bo na laptopie ich nie mam. Jeszce ich nie widziałam :zawstydzona/y:.

Mam teraz obiad więc się biorę za niego.

Ja po wizycie u ginki. Zbadala mnie i przy okazji zrobila usg. Dobrze, ze mam wszystko za darmo, bo przy tej czestotliwosci co ostatnio jesli chodzi o usg i wizyty to bym zbankrutowala chyba... W sumie po wizycie jestem zadowolona.
Dzidzia ma sie dobrze, obnizyla sie troche, szyjka sie zgladzila i rozwarcie na opuszek... moze to nieduzo, ale w porownaniu do badania w zeszlym tyg.gdzie szyjka byla niegotowa i nic nie przepowiadalo by porod mial sie sam zaczac to jest rewelacyjnie. Chyba jednak pewne sposoby conieco pomogly!:-)

Cześć dziewczyny

Co do ktg to ja miałam robione tylko raz :szok:. i to 8 dni po terminie. Zapewne zrobią mi jeszcze jutro i może w środę, zobaczymy. Jak ja niecierpię szpitali, naprawdę tak bardzo nie chcę tam iść, tym bardziej że jutro będę tam tylko leżeć bo nic nie będą działać. Może tylko to ktg.

Ming - kurcze, to naprawde jakos dziwnie z tym ktg... z tego co wiem to wszedzie juz po terminie robia tak jak Iwonka pisala - codziennie, a najrzadziej to wlasnie co dwa dni... Co do tego, ze nie cierpisz szpitali - mam dokladnie to samo, ostatnio ucieklam na wlasne zyczenie, a mam nadzieje, ze teraz zatrzymaja mnie dopiero na porod... przeraza mnie nawet wizja tych dwoch dni po...

Madamagda - faktycznie Hania to cala Mama!:-)

GRATULUJĘ ROZPAKOWANYM MAMUSIOM !!!! W końcu powolutku zbliżamy się do końca, co? :-D:-D Mamuśki, te które jeszcze czekacie na swoje dzidziołki - cierpliwości życzę;-).
U nas jakoś się układa, dzisiejszy dzień jest drugim dniem, kiedy zostałam z dwójką sama i muszę powiedzieć że nie jest źle, domek wysprzątałam i nawet udało mi się zrobić obiad:-p. Malutki troszeczkę popłakuje, ale uspokaja się gdy biorę go na rączki. Pewnie to wina gazów :tak:.

reklama
hej dziewczyny
u nas piekna pogoda prawie caly czas na dworzu jestesmy :-):-) ale dzis mamy problem maly jest strasznie marudny od rana i nie wiem od czego dzis na spacerze to tak wyl ze nie moglam go uspokoic...

powiedzcie mi czy mozna jesc salate?? bo ja zjadlam rano z kanapkami i moze od tego placze... bo zelazo jest ciezkie na zoladeczek:zawstydzona/y::zawstydzona/y: i pewnie to moja wina... ale poza tym nie mamy problemow...

madamagda- sliczna masz corcie naprawde a jakie ma dlugie i piekne woski:-D:-D super...

Do góry