reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dziewczynki jak będziecie miały chwilkę i ochotę napiszcie o swoich doświadczeniach ze szkołami rodzenia, czy chodziłyście, czy jesteście zadowolone, czy płaciłyście? My tym razem zrezygnowaliśmy bo przecież chodziliśmy dwa lata temu i raczej wszystko pamiętam (albo tak mi się wydaje:laugh2:) a najbardziej fakt, że na ćwiczeniach mój p. rozerwał dwie pary spodni (ala jeans), bo notorycznie zapominał dresu... za to położna do tej pory pamięta go jako najbardziej przykładającego się i gorliwego ćwiczącego:laugh2:

reklama
Panna Migotka ja je mam te kropelki.Niestety u nas ich nie ma ,ale sa podobno rewelacyjne!

Wolalam sie zabezpieczyc i je miec.A mam je z Czech bo tam sa tez.No i rodzine w Niemczech rownierz mam w razie co to moge miec.
One kosztuja w sumie grosze.Moja mama pytala sie mnie czy ktos nie potrzebuje to ona kupi tego wiecej i w razie co moge wam rozeslac dziewczyny.Dajcie tylko znac.W ten dlugi weekend jedzie moja ciotka do Czech do mojej mamy wiec w niedziele nastepna przywiezie w razie co.

Anusiasac gratuluje!!!!!!! Napisz cos wiecej :) Dopisze do listy .

Mam pytanie do doświadczonych już mam jak wyglądają wody płodowe??
Ja jestem niby doswiadczona ale wod plodowych nie widzialam na oczy, bo pecherz mi przxebijali w szpitalu pod czas porodu.Z tego co wiem to sa przezroczyste czasem biale.Jesli sa zielone lub brazowe to biegeim do szpitala trzeba jechac.

Kerry ja nie chodzilam do szkoly rodzenia:no:

Witaj Olu, powiem tak, szkoda, że się pojawiłaś, bo myślałam, że zaczęłaś nastepną turę porodów (oczywiście bez obrazy, proszę) :-), naprawdę to jeżeli nie rodzisz to dobrze, że dałaś znać. Cieszę się, że z Maksikiem już lepiej...a co do szpitali, ja też mam nadzieję, że w razie czego przepchną kogoś ze względu na mojego prowadzącego, tak jak było ostatnio jak byłam na izbie przyjęć...miejsce się znalazło, gdybym już rodziła ;-):tak:

a ja po prostu nie chcę wszczynać fałszywych alarmów, bo potem bedzie mówił że rodzę już 3 tygodnie:dry:

Świetnie Cię rozumiem, ja też już przestałam dzwonić jak coś mnie zaboli, nawet staram się o tym nie mówić, jak zacznie się dziać już coś na poważnie napewno zostanie poinformowany, a tak i ja i on sie denerwujemy, że już już...a jednak jeszcze nie :no:

Ale mnie przypieklo slonce,mam czerwone nogi,rece i brzuch.Wystawilam go tez na slonce bo czytajac czerwcowe wydanie Twojego malucha napisali ze oopalanie moze wywolac skurcze wiec brzuch odkrylam ale nic sie nie dzieje :-)

Iwonka szkoda, że nie powiedziałaś wcześniej z tym słońcem i skurczami...może jak jutro będzie ładnie to wypróbuję, ale podejrzewam, że skoro nie zadziałało na Ciebie to i na mnie raczej będzie ciężko :tak:;-). Co do jutra będę trzymała kciuki za KTG, żebyś już zaczęła rodzić :tak:

Pola jak ja Cię rozumiem znakomicie...przecież ostatnio też tak miałam, ale na pocieszenie; doły przechodzą po kilku dniach, wiem to z autopsji, a bóle prawdopodobnie mają jakiś wpływ na późniejszy poród...zobacz na Kamilkę, dziewczyna się tak strasznie męczyła na kilka tygodni przed, a poród miała szybki i mało bolesny :tak::-)

WITAM i ja, a właściwie MY...bo od 12 maja jest nas troje :-D...maluszek w końcu jest z nami...

Kochanie GRATULACJE ogromne!!!

Dziewczyny, czy któraś z was stosowała u swoich dzieci Sab Simplex - niemieckie kropelki na kolkę i wzdęcia dla niemowląt? Czy jest to bezpieczne? Bo ja cały czas walczę z bólami brzuszka i jestem strasznie bezradna :zawstydzona/y:

Moja siostra stosuje PLANTEX LEK - Plantex i bardzo sobie chwali...najpierw możesz pić Ty karmiąc dziecko, potem możesz podawać bezpośrednio Maleństwu, ja też sobie kupiłam, żeby mieć. Ona dwóch chłopaków na tym "odchowała" i fakt widziałam na własne oczy, że to działa :tak:

Łania wszystko będzie dobrze zobaczysz :tak:, jedź z pozytywnym nastawienim, ja będę trzymała kciuki za Ciebie, może bys urodziła, co? ;-):tak::-):-D

Ming, może u Ciebie to będzie tak bezboleśnie cały czas, nawet nie bęziesz wiedziała, że zaczynasz rodzić, pojedziesz do szpitala i okaże się, że Maleństwo będziesz miała po 2 godzinach, zupełnie jak siostra mojego R, ona nic nie czuła, żadnych objawów, gdyby nie lekarz i KTG nie wiedziałaby, że rodzi :tak:

Kupilam na allegro mojej corci a raczej dwom córciom ;-) domek na ogrodek
happy_house_ambientata.jpg

Dzieki, Wiecie co dzis caly dzien sie obzeram,morda mi sie nie zamyka.Znow mam tak ze nie moge sie najesc. I jakies uplawy mam wieksze.Kuzwa mac jakbym chciala zaczac rodzic naturalnie...ech

Właśnie wysłałam mężulka do sklepu po ptasie mleczko- waniliowe, albo śmietankowe...nagle naszła mnie taka ogromna ochota...czekam teraz jak na szpilkach tak mi się chce...jak przyniesie to chyba się rzucę i zjem całe od razu :tak::tak::tak:

reklama
Do góry