reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dotkass dobra hjestes cale pudelko na raz zjesc! ;-)

Anusiasac jak masz juz zdjecie w kompie to przez ta stronke http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting! wkleisz zdjecie.Masz tam napis Przegladaj....wybierz zdjecie ktore chcesz wstawic i kliknij Otworz a nastepnie UPLOAD kiedy sie pokaze te zdjecie to pod nim beda kody,ty musisz skopiowac ten srodkowy pod zdjeciem i wkleic go w posta. I juz! :-) No to czekamy!

Łania bo ruchy dziecka czuje doskonale i nic mnie nie pokoi,powiedziala babka ze jak chce moge byc dzis u nich ale nie musze skoro wedlug mnie jest ok wiec moge przyjechac jutro.

Dziubek z mila chcecia zaczne kolejna fale porodow,tylko nie wiem jak ;-)

No a mnie boli glowa,brzuch jak na @ pachwiny....i ogolnie jestem jakas zmeczona i spiaca.Uplawy tez jakos sie zatrzymaly.

reklama
Hmmmm, coś jednak nie idzie mi wyłączenie kompa, tymbardziej, że R się zdrzemnął i nie będę go jeszcze budziła, niech sobie pośpi...ja też od 14 do 16 spałam, i dobrze mi to zrobiło, więc jeszcze poczekam, aż się obudzi i dopiero zrobie kolacyjkę dla obojga ;-), niech zna dobre serce żony, w końcu przyniósł mi ptasie mleczko :-D

Dotkass dobra hjestes cale pudelko na raz zjesc! ;-)

Iwonka całego nie zjadłam, ale połowę tak, druga stoi w lodówce i czeka na kolejny napad słodkościowego głodu :-D:tak:

Anusiasac gratuluje.Jaki duzy synek.

Calkiem spore te dzieci majowe sie rodza.

Madzia ze mnie wody plodowe niezle chlusnely, mialam spodnie az po kolana zalane i jak szlam to jeszcze sie lalo. A polozna w szkole rodzenia mowila,ze tych wod to tak ok 0.5- 1 szklanki a ja mialam wrazenie jakby wiadro tego bylo.Z tego co pamietam to to takie lekko sliskawe bylo.

Kerry ja chodzilam do szkoly rodzenia.Bardzo mi sie podobala zwlaszcza czesc z cwiczeniami fizycznymi. Wyklady te na ktorych bylam bez rewelacji ale ok.Niestety Ania sie pospieszyla i nie bylismy na dwoch zajeciach, a calosc to bylo 6 spotkan raz w tygodniu.Godzinny wyklad i godzina cwiczen. Niestety musialam zaplacic 400zl bo ani nie mieszkam ani nie pracuje w Wawie.

Ten Sab simplex ma taki sam sklad jak espumisan, infacol, bobotic.

Plantex moja kuzynka tez poleca. Mozna go stosowac od pierwszego tygodnia.Ja tez juz kilka razy go dalam Ani i chyba byla spokojniejsza po tym.

ze mnie wody plodowe niezle chlusnely, mialam spodnie az po kolana zalane i jak szlam to jeszcze sie lalo. A polozna w szkole rodzenia mowila,ze tych wod to tak ok 0.5- 1 szklanki a ja mialam wrazenie jakby wiadro tego bylo.Z tego co pamietam to to takie lekko sliskawe bylo.

Hmmm...śliskawe powiadasz...to zastanawiające, bo mi cały czas cos takiego się sączy, bezzapachowe, bezbarwne i lekko sliskawe właśnie, takie bardziej wodniste upławy, ale myślałam, że wody to jak nazwa wskazuje to właśnie wody...no nic poczekamy zobaczymy, wód miałam w górnej granicy, więc jak powoli się sączą to poczekam :tak:, a w sumie to mogłoby tak być, bo po nocy miałam mokre majtki bez żanych białych wydzielin jak zwykle po upławach no i ten obwód brzunia zadziwiająco spadł o 2 cm :confused:, ale watpię czy to to...dlatego czekam ;-)

reklama
Cześć dziewczynki!
Coś to rozdwajanie nasze zwolniło tempa! Współczuję, tym które już przenosiły i czekają na maluszki, i tym co mają bóle...
Mało zagląda majóweczek rozdwojonych i nie dziwie się. Mi dni lecą tak szybko, że szok. Synek rośnie, zrobił się papuśny:-). Tylko pojawił się problem kupek, a raczej ich braku i kolek. Noce są ciężkie momentami...

Chciałam jeszcze Wam opisać mój poród, póki pamiętam niektóre szczegóły. Postaram się jutro to zrobić na odpowiednim wąteczku.

Idę się kąpać, korzystam z okazji, że synu śpi. Sama go wykąpałam dziś pierwszy raz, aż się zgrzałam!

Pozdrowionka dla wszystkich, postaram się jeszcze wpaść później, jak się da:-D.

Do góry