reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dziewczyny, czy któraś z was stosowała u swoich dzieci Sab Simplex - niemieckie kropelki na kolkę i wzdęcia dla niemowląt? Czy jest to bezpieczne? Bo ja cały czas walczę z bólami brzuszka i jestem strasznie bezradna :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was stosowała u swoich dzieci Sab Simplex - niemieckie kropelki na kolkę i wzdęcia dla niemowląt? Czy jest to bezpieczne? Bo ja cały czas walczę z bólami brzuszka i jestem strasznie bezradna :zawstydzona/y:
Ja dużo czytałam i sama nawet planuję zakupić w razie kolek, podobno rewelacja tylko szkoda że tylko w Niemczech jest dostępny.:dry:

Witam

U mnie cały czas tak samo czasem coś poboli a tak to nic tylko zastanawia mnie to że od rana mam dość mocne upławy ale są białe nigdy takich nie miałam zawsze miałam albo bezbarwne albo żółtawe właściwie to nawet nie wiem czy to upławy:baffled: u mnie wszyscy obstawiali że dzisiaj urodzę ale jak na razie nie zapowiada się chyba że się coś ruszy a mogłoby:happy:

Czesc Majoweczki!

Anusiasac - GRATULACJE!

Dotkass - dobrze, ze z obwodem brzuszka oki i, ze nie rosnie ak jak mowilas... i niepotrzebny stres byl wczoraj!

Ja po spotkanku ze znajoma ciezarowka... Siedze w domku i czekam na 19ta, bo wtedy znow jedziemy do szpitala na kolejne ktg do szpitala... juz sie boje, ze beda chcieli mnie znow zostawic i plakac mi sie chce.. Mam nadzieje, ze tak sie nie stanie. KTG ma mi zrobic moja polozna, a pozniej ma sciagnac jakiegos dobrego lekarza, zeby mnie zbadal...
Od tego pobytu w szpitalu boje sie bardziej wszystkiego.. jeszcze porodow sobie posluchalam, ech.

Witaj
mi koleżanka przywiozła z niemiec ale mój kubuś nie miał kolek więc podarowałam następnej koleżance i ona po omówieniu z lekarzem zaczęła podawać, podobno całkiem dobre efekty. Poczytajcie sobie:
Sab simplex - kolki

a wiecie aż wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie mam imienia dla dzidzi. muszę coś wreszcie postanowić, zazdroszczę Wam zdecydowanym.
Ja też nie mam jeszcze, mąż chce jedno a ja chcę inne, spójności brak. Ale w końcu trzeba by się zdecydować.

a chcialam zapytac po jakim czasie dziewczyny wyszlyscie na spacer??
Rodziłam w sierpniu i wyszłyśmy na spacer na drugi dzień po wyjściu ze szpitala, takie łażenie po ogródku bo mnie wszystko bolało przecie.

WITAM i ja, a właściwie MY...bo od 12 maja jest nas troje :-D...maluszek w końcu jest z nami...
CIeszę się ogromnie i gratuluję.

A ja siedzę sobie chwilę w chłodnym pokoju, w porównaniu z dworem. Za dużo słonka nie mozna.
Ale muszę iść na dwór zobaczyć co ta moja pchełka wyczynia.

Witam

U mnie cały czas tak samo czasem coś poboli a tak to nic tylko zastanawia mnie to że od rana mam dość mocne upławy ale są białe nigdy takich nie miałam zawsze miałam albo bezbarwne albo żółtawe właściwie to nawet nie wiem czy to upławy:baffled: u mnie wszyscy obstawiali że dzisiaj urodzę ale jak na razie nie zapowiada się chyba że się coś ruszy a mogłoby:happy:

Hej Madzia dopiero teraz zauważyłam ze mamy ten sam termin ...(u mnie 29-30). Masz juz jakieś oznaki? :-)Pozdrawiam gorąco!!!!

Skurcze miałam w neidziele co 7 minut ale przeszły a teraz mnie tylko pobolewa brzuch jak na okres i co jakiś czas kłucie w pochwie daje o sobie znać a tak to raczej nic się nie dzieję:happy: no i dzisiaj to cos co ze mnie wylatuje ale poczekam jeszcze trochę a jak nie przejdzie to zacznę działać:-)

reklama
Czesc dziewczyny

Gratulacje dla kolejnej mamusi :-).

Dziewczyny wy macie jakieś skurcze, bóle, wycieki... a ja nie :-(. W sumie nie wiem czy to dobrze czy źle. Jestem słaba, zmęczona czasem coś mnie zaboli ale to nie skurcze :no:. W nocy tak mnie bolało podbrzusze że szok, ale to było kłucie i po chwili przeszło.
Czyżby mój organizm się niezabardzo przygotowywał do porodu :-(.
Przed urodzeniem Milki też nic nie było a nawet czułam się lepiej niż teraz, ale pare tyg przed porodem codziennie się rozciągałam, ćwiczyłam. Teraz nie mam na to siły, jak kłasę nogi do góru nie mogę oddychać i dostaję zgagę :wściekła/y:. Nic mi się nie chce, więc aż się boję pomyśleć co będzie z tym porodem. Pojadę kompletnie nieprzygotowana :szok:.

Do góry