reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

agusiaa no wlasnie mi wyszedl chlopak...hm sama nie wiem co bym chciala,w su ie chlopak moglby byc dla rownowagi w rodzinie:)Jeszcze gdzies jest jedna strona podobna,jak znajde to dam ci link io tam sobie sprawdz:)

reklama
Witajcie majówki
Właśnie wcinam pierożki z kapustka i grzybkami ktoś ma ochotę? Nigdy jedzenie nie sprawia mi takiej przyjemności jak w ciąży :-)

Iwonko - i może będzie chłopak dla równowagi hi hi a ja mimo wszystko chciałabym dziewczynkę, wydaje mi się że szybciej się dogadaja razem no i babska społeczność będzie he he ale ze względu na małża mógłby byc chłopak...zresztą zobaczę za trzy tygodnie na kolejnym usg genetycznym już ostatnim ufff

Madamagda - z włoskami to przesąd i tyle, ja dostałam zgagi pod koniec ciąży z kluską mi pomagał gealcid woda mineralna naturalnie nasycona lekko gazowana piłam ją na litry. Sposób mojej teściowej to bułka tarta na łyżeczce podobno przechodzi jak ręką odjął.

Szwarou - fajnie to napisałeś odnośnie czego oczekuja kobiety po porodzie, faktycznie złote rady są chyba ostatnią rzeczą a tym bardziej mówienie moim zdaniem to to albo tamto....Chociaż powiem Ci, że pomoc mojej mamy dwa tygodnie po porodzie była nieodzowna, nawet czasami byłam jej wdzięczna że podejmuje za mnie decyzje, w co ubrać i tak dalej, ja byłam taka zmęczona nocnymi karmieniami, nie wspomnę o szwach w intymnych rejonach ehhh ale potem zaczęło mi to już przeszkadzać, jak doszłam do siebie chciałam sama o wszystkim decydować, akurat z przyczyn niezależnych nie było mojego małża przy nas na początku niestety ale potem nadrobił :-)

Kamilko - fajnie, że doszliście do porozumienia z teściami, na pewno będzie dobrze najważniejsze, że macie w sobie na wzajem wsparcie

A co do złotych rad teściów to moi są w tej dziedzinie mistrzami oto kilka przykładowych
-któregoś dnia zostali mi z małą ja poszłam do pracy ( dorywczo pracowałam) wracam patrzę na ich miny poważne i już teściowa biegnie i mówi Aniu mała ma koszmary ktoś ją zuroczył na pewno wierci się podczas spania ( szły jej jedynki ) odprawiliśmy oduroczanie czy jakoś tak i pokazuje mi białko w szklance podobno aby oduroczyc dziecko należy nad jego głową przelać białko kurze z kubka do kubka i niech stoi 24 godziny wtedy czary puszczą . Śmiać się czy płakać ....

-ubranek dla dziecka w ciąży nie kupować bo po narodzinach umrze
-Przez dziurkę od klucza się nie patrzeć będzie miało zeza
-łańcuszki zdjąć bo pępowina
-nie krzyczeć na widok myszy bo będzie strachliwe
....itd.

iwonko- krokiety z grzybami i jajkiem rewelacja: farsz z grzybkow gotowanych lub pieczarek trzeba to zmielic i ugotowac z 5 jajek na twardo i tez je razem zmielic do tego podsmazyc jedna cebule tez zmielic razem wymieszac dodac przyprawy pieprz i sol i mozna pietruszke ale to zalezy jak kto lubi ja nie lubie pietruszki... gdyby farsz sie nie lepil to trzeba dodac lyzke majonezu i wlasciwie nawet mozna dodac dla ostrosci....;-)a pozniej tak jak krokiety ciasto nalesnikowe zawinac optoczyc w bulce i jajku i gotowe krkiety... PYCHA hehehe
Kamilka, dzięki za przepis, też chętnie skorzystam :tak: brzmi baaaaardzooooo smakowicie, Pozdrawiam cieplutko...i życzę wytrwałości w utrzymaniu zawieszenia broni...na pewno dacie radę, a jak maluszek przyjdzie na świat, to tesciowie oszaleją na jego punkcie i nie pozwolą Wam nigdzie pójśc...a kiedy skończysz studia, to teściowa na pewno nie raz poprosi o masaż i doceni, jakie skarby ma pod własnym dachem :tak::tak::tak::-D

hej dziewczyny jak wam minal dzien ale szybko zmieiaja sie strony nie nadazam czytac hehehe u mnie oki... dzisiaj bylam w miescie sluchajcie mam ta TUNIKE!!!!!!! ale zajefajnei teraz jestem nareszcie szczesliwa hehehe..:tak:bylam z siostra na zakupach i wyciaglena mnie i ze ona ma byc moja swiadkowa to kupila mi w prezencie hehehe

magda- jesli chodzi o zgage to dla mnie najlepsze sa jablka:nerd: zawsze mi na zgage pomagaly sprobuj przynajmniej owoc ktory i tak i tak powinno sie zjesc....

teraz sie juz lenie bo mam zwolnienie i wypoczywam a jesi chodzi o komputery to nie one sa szkodliwe albo zle dzialaja to chodzi o tryb siedzacy ze to u nas nie jest dobre kobieta w ciazy powinna pracowac w pozycji siedzacej max 5 godzin a w wiekszosci prac na siedzaco siedzi sie przed komputerem..... wiec nie zwracajncie uwagi na promieniowanie bo teraz jest ono bardzo male przy dzisiejszych kompach ale to zeby nie siedziec w jednej pozycji duzo godzin... przynajmniej tak mi to lekarz wytlumaczyl,,,,

a ja sluchajcie jutro ide do gin fajnie moze sie juz dowiem co bedziemy mieli czy chlopca czy dziewczynke?? no i oczywiscie badania boje sie zeby nie bylo chore ale jestem dobrej mysli... chyba dlatego ze nie dopuszczam do siebie mysli ze mgloby byc inaczej....:no:

ciesze sie ze podoba wam sie moj przepis... ja lubie robic rozne wynalazki ikazdy jest zadowolony nudza mnie zwykle obiady wiec z przepisow cos robie innegolub sama stwarzam

No to może juz rzeczywiście coś powie na temat płci, jeśli tylko dzidzia sie dobrze ułoży, z lekarz ma dobry sprzęt.:-)
Powodzenia

Cześc dziewczyny. Bolesny jest mój powrót po urlopie do pracy. Ja pracuje na oddziale rehabilitacyjnym w ośrodku dla osób starszych. Mamy 2 takie klienki,że bym je udusila. Jedna z depresją a druga :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:egoistka. Staram się być spokojna, ale czasami się nie da. No ale nic,jak będe bardzo zmęczona pójdę do lekarza i wezmę L4.
U mnie nie było widac niestety płci, chociaz jak się dobrze pzypatrzę, wydawało mi się ,że widzialam małe jąderka...:-)No ale jeszcze troche i kolejne usg mnie czeka. Może dowiem się przed Wigilią...i oświadczę wszysktim przy stole. Fajnie by było...

Na zgagę dobre jest mleko, ale też możecie spróbowac Manti .
Całuski kochane. zycze szybkiego uporania się z problemem teściowym...:-)

reklama
czesc ;-)
a widze że teściowe na tapecie ;-) ja niestety nie poznałam swoich teściów nie żyją już teściu od 11lat, teściowa w lutym bedzie 9... ale porzednią teściową miałam do bani, wiec teraz w sumie nie jest źle...

Do góry