reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny no I JESTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
nie mowilam ze jeszcze troche sie ze mna pomeczycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bylam w szpitalu wszystko jest wporzadku jedziemy rodzic dopiero w czwartek mam juz skierowanie zeby mnie nie odeslali... lekarz powiedzial ze dzis jest straszny mlyn i mial malo czasu dla mnie... ale to co trzeba sprawdzil... a jak lezalam pod KTG zapytalam pielegniarki czemu taki mlyn co to znaczy???? a ona na to ze wlasnie na porodowce lezy 8 dziewczyn i wszystkie rodza:szok::szok::szok::szok::szok: MASAkra

quote]

Kamilko a co u was burza????Że tyle rodzi to naprawde:szok::szok::szok:dobrze ,że nie ty nie ty -brakło by położnych:szok::szok::szok:

)

U nas już nie ma szyjki. młoda nisko w kanale wiec lada moment tak mówi mój gin

Miłego i owocnego weekendu życzę

Dokładnie jak u mnie w każdej chwili mogę....

Kolejna wiadomosc tym razem od Zwolinki :)
"Dzisiaj o godzinie 8:43 urodziła sie siostrzyczka Wiktorka.Wazyła 2590 i mierzy 53 cm.Jest sliczna.Pozdrawiaja szczesliwi rodzice Madzia i Maciek"

Gratuluje serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No Zwolinka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wkońcu -GRATULACJE!!!!!

A pozatym ja dzis dowiedziałam się od koleżanki ,że w naszym szpitalu nie przyjmują na porodówkę bo jakas "bablownica"czy coś takiego panuje na dzieciaczkach i kurcze odsyłaja do Koszalina lub Kołobrzegu:szok::szok::szok:
I mam się wstrzymać do pn.lub wt.ale jak niby?:szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-(?????
A tak się cieszyłam ,że rodzę u siebie i nie bedzie kłopotów jak u was w Warszawie a tu takie coś.................................
Muszę się wstrzymać no nie ma bata chyba bede leżała aby mnie nie wzięło:-D:-D
Z rozwarciem na 4 cm wiaza karetka a jak mniej samemu trzeba dojechać.
Kurcze żebym nie musiała nigdzie jechać:no::no::no::angry:

reklama
Czesc Majoweczki!

27.kwietnia o 13.30 urodzilam synka waga 4250g i 60 cm dlugosci:-D:-D

"Tu maja 28 wczoraj o 20 urodzilam Jagodke wazy 3750 i ma 55cm.W szpitalu rodzilismy 2 godziny i wszystko jest ok"
Maju gartulacje!!!!!

"Dzisiaj o godzinie 8:43 urodziła sie siostrzyczka Wiktorka.Wazyła 2590 i mierzy 53 cm.Jest sliczna.Pozdrawiaja szczesliwi rodzice Madzia i Maciek"

Maju, Kacha, Zwolinko - GRATULACJE dla Was!!:-)

Aurelka, Aniusia - dobrze, ze juz w domach jestescie.:-)

Ja dlugi weekend spedzam u Rodzicow z Malzonem, niestety pogoda nie dopisala.:-(

W nocy myslalam, ze urodze tak sie dziwnie czulam, a dzis jak mnie wytrzeslo w aucie to brzuch mnie boli i napina sie strasznie...

Mam nadzieje, ze Wam weekend milo mija.:-)

Dziewczyny, czy piwo bezalkoholowe mozna wypic??

Zwolinka gratuluje coreczki.

W tym tempie to do polowy maja jzu wszystkie majowe dzieci beda p odrugiej stronie brzucha.

Iwonka Ania w nocy zaczela sie prezyc, robila sie az bordowa na buzi ,plakala przy tym i puszczala duzo baczkow ale przez jakies 6 godzin kupki nie robila.Normalnie niemal przy kazdym przewijaniu jest kupka.
Kupilam dzis espumisan.Niby od pierwszego miesiaca mozna brac ale jak ja znow tak bedzie meczyc to jej podam.Kupilam tez koper w saszetkach z herbapolu dla mnie a dla Ani jakis preparat z kopru o wyzszym stezeniu niz ta herbatka hipp.Ale wolalbym zeby te rzeczy nie byly potrzebne.

Lania wydaje mi sie,ze mozna piwo bezalkoholowe.

Hej, hej majowo się witam :-):-):-)

Wielkie gratulacje dla nowych mamuś; Maja - 2 godziny ?!?!?!?! Ale szybki poród....
I Zwolinka też juz ma swoje maleństwo... Ale wam zazdroszczę, że juz macie dzieciątka ze sobą, i najważniejsze żew szystko jest z nimi ok.

Ja narazie bezstresowo podchodzę do porodu, ale cos czuję że jak przyjdzie ten moment, że będę z torbą wychodziła z domu do szpitala, to dopiero wtedy mnie stresik dopadnie porządny....:tak: skurczów narazie u mnie brak, czasem mnie tylko boli brzuch jak na @, ale za to czuję sie tak obolała w kroczu jakbym się seksiła z 5 dni non stop dzien i noc:blink: (a niestety w rzeczywistości muszę sie jeszcze troszkę powstrzymac od seksu). Wizytę u ginka mam w najblizszy czwartek, to zobaczymy co tam ciekawego sie dzieje...:blink:

Dzisiaj byliśmy z moim M. na małych zakupach, wszędzie ogromne tłumy ludzi, myslałam że bedzie pusto, że wszyscy gdzieś powyjeżdżali a jednak zmyłka... wszyscy ruszyli od rana na zakupy.

no to czekamy na kolejne majowe dzieciaczki, może wkońcu kamilka albo iwonka ruszą do boju :blink::blink:

Łania no to nie jest bezalkoholowe a niskoprocentowe bo ma1,cos tam ale ja mam tez dwie buteleczki zywca... sie chłodzi i czeka na wypicie.Nie zaszkodzi :)

Nikita ja mam terminna 15 maja dopiero wiec jeszcze oficjalnie mam czas ale juz chce isc teraz.Dziecko donoszone :)))))

Dziewczyny,te co kupiły sobie majtki po porodowe ale takie z siatki.Pytanie.....czy kupilyscie je przez allegro czy w aptece?Bo ja jeszcze nie mam .....kurcze zapomnialam o nich.

No właśnie Iwonka, dzidzus donoszony więc dobrze by było go mieć juz obok siebie :-):-) To chyba najlepszy moment urodzic tak 2 tygodnie przed terminem bo wtedy człowiek nie jest tak zmęczony tym czekaniem na poród.

A ja tak z innej beczki. Nabrałam dzis wielkiej ochoty na młodą kapustkę z koperkiem , i juz się zabieram za jej gotowanie ale właśnie wpadla moja sąsiadka i mi zabroniła ją jeść bo nowalijki mają podobno sporo chemii w sobie i nie są wskazane dla kobiet w ciąży :-( i juz sama nie wiem jeść czy nie....

reklama
Ja juz jadlam kilka razy!!!!! Sama pysznosc,ostatnie chwile kiedy to mozemy sie delektowac tymi dobrociami jak i truskawkami bo jak urodzimy i bedziemy karmic piersia to wtedy nie wolno a tak to jedz poki mozesz! A gdzie nie ma chemi????

Do góry