reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Boszzzzz :szok: W końcu nadrobiłam zaległości weekendowe. Ale się działo. Nie było mnie 3 dni a tu się już 2 majóweczki rozdwoiły !!!!!!!!! Serdecznie gratuluję. No to się powoli zaczyna. Niedługo to prawie codziennie będziemy miały informacje o kolejnych narodzinach:-)

Dzieki za gratulacje.
Rodzilam w Wawie na Starynkiewicza.Niestety porod byl dla mnie czyms koszmarnym i nawet w najgorszych wizjach nie sadzilam,ze bedzie az tak bolalo.A wydawalo mi sie,ze jestem w stanie duzo zniesc.Jednak sytuacja mnie przerosla.Mialam super polozna,ktora byla przy mnie caly czas i wzielam tez zzo.Nie wyobrazam sobie jakbym to zniosla bez zzo.

O rany... a ja cały czas myślałam że dam sobie radę z porodem, ale po Twoim opisie to już sama nie wiem. Zaczynam się bać:baffled::szok:

witam.wlasnie siedze z dzieckiem przy kompie i przegladam co porabialyscie jak mnie nie bylo.mala juz nakarmiona i czekamy az sie odbije.sorki,ze nie ma duzych liter ale mam wolna tylko prawa reke bo w lewej trzymam moje slodkie 3180g :)

Ale fajnie Ci. Pewnie juz każda z nierozdwojonych majóweczek Ci zazdrości:-)

A ja już napisałam na odpowiednim wątku o wizycie u gina. Najdziwniejsze jest to, że nie mam już szyjki (tak jak Zwolinka:szok:) ale nie mam żadnych bolesnych skurczy. W sumie to nie wiem dlaczego mi ta szyjka aż tak się skróciła skoro odkąd biorę nospę to nic mnie nie boli. Rozmawiałam z ginem o szpitalu. Powiedział że jakby miejsca nie było to żeby do niego dzwonić to załatwi mi wolne łóżko:-) Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie. No i mam namiary na położną. Zadzwonię do niej w nastepnym tygodniu i umówię się na obchód porodówki po długim weekendzie. U mnie połozna bierze od 200 do 300 zł więc całkiem niewiele.

Niestety muszę się już kłaść żeby wytrzymać z dzidzią 2 tygodnie.

reklama
Witam słonecznie i bezchmurnie!!!
Właśnie pogodynka mówi ,że ma lać na Pd! A u mnie ciepełko-strasznie się ciesze bo mam dosyć deszczu a do prania mam jeszce pościel i pieluszki!!!
Widze ,że mm -mamuśka pełna gęba!
A teraz mówi,że w czwartek juz słonko w całej Polsce dla pocieszenia!!!:-):-):-)
Ja juz po śniadanku a głodna nadal.......:-(a co ja się bede opychać:no:
Dziewczyny wy tez tak macie jakby takie skurcze z uczuciem jakby wam dziecko się pchało w szyjkę???:confused::confused::confused::eek:Bo nie wiem co to ma znaczyc w pierwszej tak nie miałam:no::no::no:A pozatym mam wrażenie ,że brzuch mi lekko opadł bo jak siedze mam go na kolanach zreszta zaraz kliknę zdjęcie i dam na odpowiedni wątek :tak:.
Może u mnie też zbliża się godzina zero???:baffled:

witam.wlasnie siedze z dzieckiem przy kompie i przegladam co porabialyscie jak mnie nie bylo.mala juz nakarmiona i czekamy az sie odbije.sorki,ze nie ma duzych liter ale mam wolna tylko prawa reke bo w lewej trzymam moje slodkie 3180g :)
a mialas nacinane krocze????? Ale ci fajnie .Ja juz tez sie nie moge doczekac jak bede trzymajac na rekach brzdaca ,bede klikac z wami :-D:-D:-D:-D:-DKarmisz piersia czy jednak butla?

Zakladam nowy watek o relacjach z porodu........po czekamy na wpisy od naszych pierwszych rozdwojonych.....:-p:-p:rofl2:

Iwonko - to już się sypiemy:-) Ten wątek niedługo zacznie się intensywnie zapełniać. Zaczynam się denerwować. Może niedługo i ja się pojawię na nowych wątkach z tą wspaniałą wiadomością:-)

Iwonka mam naciecie ale podobno bardzo male i na zewnatrz sa tylko2 szwy.Rana bolala przez 2 dni i teraz siedze juz normalnie.
Wlasnie tuz przed porodem zdecydowalismy,ze bede jednak karmic piersia.I wlasnie od niedzieli mialam sobie zaczac czytac artykuly na ten temat,ale nie zdazylam.Raz juz zalatwilam mi i Ani nieprzespana noc bo zjadlam kawalek tortu.Myslalam,ze nic jej nie bedzie bo to domowej roboty i tylko biszkopt a w masie maslo cukier i kakao ale Anie meczyly kupki przez cala noc.
Wogole to mam tyle mleka ,ze jak ja karmie to ja zalewam mimo tego,ze ma podlozony sliniak i pieluche tetrowa.Mam wielkie cyce, z ktorych caly czas leci mleko jak z kranu.

Super ze juz cie nie boli rana ,bo ja dlugo nie moglam siedziec ani chodzic....
A co do pelnych piersi mleka to znam ten bol,jakis czas tak bedzie do poki sie laktacja nie unormuje.Na watku kulinarnym wkleilam ostatnio co mozna jesc a co nie.Niestety jako karmiace mamy musimy duzo uwazac jesli chcemy miec spokojne dziecko w miare i bez atrakcji typu booe brzucha ,kolki itd.Poczytaj sobie tam.Ja dzieki takiej diecie bo naprawde dlugo balam sie zjesc cos lepszego bardzo szybko schudlam.
A ja ze snem twojej pociechy? Duzo spi na dobe?

Witam się Kochane słonecznie i średnio ciepło, bo iwaterek nie przyjemny...ale jeszcze 2 w 1, chyba Niunia zdecydowała, że jeszcze posiedzi ;-):tak:

Dzieki za gratulacje.
Rodzilam w Wawie na Starynkiewicza.Niestety porod byl dla mnie czyms koszmarnym i nawet w najgorszych wizjach nie sadzilam,ze bedzie az tak bolalo.A wydawalo mi sie,ze jestem w stanie duzo zniesc.Jednak sytuacja mnie przerosla.Mialam super polozna,ktora byla przy mnie caly czas i wzielam tez zzo.Nie wyobrazam sobie jakbym to zniosla bez zzo.

Ja tez jednak będę chciała rodzić na Starynkiewicza...napisz jak będziesz miała chwilę jakie wrażenia z opieki itp. Byłam tam w niedzielę na izbie przyjęć, bo miałam skurcze (jak bym wiedziała, że jesteś to bym odwiedziła :-) ) i powiem, że wrażenia ogólne dobre, ale byłam tylko na izbie, więc...jak możesz napisz

Czy tylko ja jestem z Majówek jeszcze pracująca?:baffled:

Oj, chyba tak ;-):tak::tak::tak:

Dziewczynki Aurelia się nie odzywa chyba od soboty... coś wiemy na ten temat?
Na GG też nie jest dostepna

Też się w nocy nad tym zastanawiałam i dziś miałam zapytać, ostatnio, chyba dwa dni temu jak coś pisała to pisała, że strasznie bolące skurcze ją łapią i od tego czasu nic nie napisała :baffled: Aurelia odezwij się!!! Czyżby to kolejna??

A teraz idę zjeść śniadanko, bo oczywiście pierwsze co zrobiłam, gdy otworzyłam oczy to zajrzałam na BB do Was :-)

hej dziewczyny

a ja dzis wstalam i okazalo sie ze niezle sie zalatwilam tymi lodami... boli mnie gardlo i pol klatki piersiowaej masakra!!!! ide zjesc i moze dzis z wami posiedze bo u mnie leje jak zcebra...

zapowiada sie spiacy dzien.. trzeba siedziec w domu..

aha mam od tygodnia tragiczny sen przypomnialyscie mi... sni mi sie ze urodzilam dziewczynke i wogole nie chce jesc z piersi i od poczatku jest na butli a ja mam pokarm tylko ona nie umie jesc... a rano wstaje taka zmeczona tymi snami ze nie wiem za co sie zabrac... ja chce karmic piersia!!!!!!!!!!!!!!

reklama
U nas byla ta sama sytuacja. Nospa podzialala, skurcze przeszly (choc nie byly takie hardcore'owe jak twoje)

Tego bodziaka kupilismy w hurtowni Akpol w Poznaniu. Niestety nie widze takiej w Łodzi. Ale na pewno gdzies znajdziecie. Jak nie to moge nastepnym razem kupic jak bedzie "męska" dla was i wam przesłac. Z tym ze to jest rozmiar 74 :) troszke duzy ;]

Tutaj adresy: Akpol

My bylismy na dlugim spacerku,ale ubralam sie w kurtke zimowa i wcale nie bylo mi za cieplo.
Pisalam do Zwolinki ale jeszcze mi nie odpisala,moze juz rodzi.Miejmy nadzieje :)

A i kupilam sobie kapustek mloda,taka prawdziwa.....,jutro bede gotowac !
\
Ja tez nie kupuje maty,jak pislalam wczesniej zostawie ta przyjemnosc ciocia czy babcia.......

Magali u nas takie body sa tez w sklepach Dziecko i jeszcze w jakis .Jak znajde to dam znac.Moze w Lodzi takowe istnieja :)

dziekuje wam bardzo za pomoc w znalezieniu. na pewno gdzies w internecie wypatrzymy i kupimy. :-)

wystarczylo zostawic was na jeden dzien i znow tyle czytania i tyle cudownych wiadomosci! gratuluje wszystkim nowym mamom!!
ciesze sie, ze MM81 mozesz karmic piersia, myle, ze to musi byc niesamowite uczucie i cudowne wrazenie miec takie malenstwo przy piersi.

u nas od wczoraj ladna pogoda, wiec wykapie sie i pojde po cos na obiad. ugotowalam wczoraj kapuste i chyba zrobie golabki z cielecinki. poki mam sile i mi sie jeszcze chce ;-) potem do was wroce.

Do góry