reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

jejku, ledwo Was doczytałam :szok: tyle stron.........i widze że hormony szaleją;-)
Dotkass, trzymaj się i informuj na bierząco,
zaczynamy się sypać, Zwolinka napewno już tuli swoje dzieciątko..........

reklama
Dzisiaj to chyba pobilyście rekord:szok:Tyle stron, ale fajnie sie czytało, bo dość ciekawie było:-)
Dotkass trzymaj sie kochana.
Ja juz tez uciekam do łozeczka, sprzatalam dzis mieszkanko, zrobiłam zakupki no teraz juz padam....ale za kilka godzin przytule w koncu swojego mezusia:-) Bedzie rano:-)
Dobranoc Kochane!

Witajcie. I ja jakoś nadrobiłam. Ciekawie dzisiaj było żałuję że nie miałam czasu zajrzeć wcześniej. Ale chociaż trochę się pośmiałam czytając :tak:. Nawet nie próbuję komentować poruszanych tematów (chyba nawet wszystkich nie pamiętam, tyle tego :-D). Przypominacie mi tylko czego jeszcze nie mam uszykowanego, zrobionego czy kupionego :zawstydzona/y:. Ale nic... pomalutku do przodu, codziennie uda mi się coś tam zrobić dla lepszego powitania synusia.
Życzę udanych nocy ;-).

Łoł! To chyba się zaczyna! Najpierw Zwolinka, pewnie już po wszystkim, skoro się nie odzywa... teraz Dotkass chyba zaczęła się rozdwajać, tylko chyba jeszcze troszkę za wczesnie... Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki skurczowe. Powodzenia i pa pa!

Właśnie mi się przypomniało że zapomniałam zapytać czy aby napewno dziewczynka:baffled: ale chyba tak bo jakby chłopiec był to by mi powiedziała... ale już tak mam że jak wiem że za chwilę zobaczę moja kruszynkę to zapomnę o połowę rzeczy się zapytac

No no, ciekawe czy Dotkass dotrwa do rana w domku z tymi skurczami:szok:. Tak już chyba będzie codziennie, że po kolei będziemy sobie pisać o naszych czopach i skurczach... U mnie na szczęście spokój, skurczy nie mam, czop tez nie odchodzi. Byle do czwartku i chyba wtedy znowu do szpitala, ale na cc.:tak:

Wow dziewczyny
nie bylo mnie tylko 4 godziny i tyle stron masakra..... ale nam sie dzis pisanie wlaczylo... ja dzis sie obchodzilam tyle ze mi nogi opuchly znow... ale dzidizus grzeczny... :tak::tak::tak:

T:tak:rzymam kciuki za Dotkass... za to na siebie czekam dalej:tak::tak::tak: ja zaraz ide spac zegnam was do jutra bo padam z nog... tylko musze strone zapamietac bo teraz mialam problem gdzie skonczylam..... pappapapapaapapapappa

Ale się pusto zrobiło teraz wyszło którym się poszczęściło i poszło korzystać z obecności mężów :-) ja muszę do jutro poczekać ale szyjka długa zamknięta czyli można coś tam porobić:-p

Dobranoc wszystkim:happy:

to ja jeszcze tylko krotkie pytanie: o co chodzi z tym czopem? To juz oznaka zblizajacego sie porodu tak? Ile czasu trwa od pojawienia sie do porodu? Rozumie ze latwo to rozpoznac?

reklama
tak trudno tego nie zauważyć ;-) może odchodzić na 2 tyg. przed porodem, albo 24h, albo dopiero w trakcie porodu ;-) więc nie ma reguły

Do góry