reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

oj ta końcówka jest ciężka....! Kamilko, lekarze wprawdzie twierdzą, że właśnie seks jest najlepszym sposobem, no ale nie ma co się zmuszać (ani zmuszać męża, który udaje głęboko uśpionego 3 sekundy po tym jak się położył, prawda? ;-))

Ja się budzę już z opuchniętymi i obolałymi kostkami, w ciągu dnia wcale mi opuchlizna nie schodzi, takie mam okropne salcesony, fuj! Ale cieszę się że nadal jestem dość aktywna, i że obawy ginki z początku stycznia okazały się troszkę na wyrost i wszystko jest ok.

Puchatko, wprawdzie będę się czuła niekomfortowo taka nie wygolona, ale nie chcę potem mieć problemów z powrotem. Chociaż już wypróbowałam, że pięknie się wszystko goi po przemywaniu roztworem nadmanganianu potasu - polecam!! tylko trzeba zrobić słaby roztwór taki jasnoróżowy, żeby się nie poparzyć.

reklama
tak czytam o tym goleniu mnie tez maz goli bo mi cieszko bo mój synek strasznie pcha nuzki pod zebra i nie moge nic zrobic wypycha sie non stop . a co do znieczulen pisałyscie ostatno ze musicie płacic szkoda bo to duzo kasy ja na szczescie nie musze ubezpieczenie pokrywa wszystkie koszty jak bym miała płacic 500 eu to bym nie dała rady bym musiała bez znieczulenia rodzic

mnie to teraz srasznie denerwuje nawet mysl o sexie... bo nie znosze pozycji od tylu uwazam ze tak to sie zwierzeta bzykaja a nie ludzie zreszta zle mi tak boli i wogole ale nadal mi jest dobrze w klasycznej to maz nie chce bo uwaza ze tak nie wolno bo cos mozna zrobic itp..... a pozniej on sie wyzyje itp i padnie i idze spac do spazmy mnie to czasem doprowadza dlatego wole wcale:angry::angry::angry::angry::angry::angry:.... dzis sobie pobiegam po schodach wkoncu na 5 pietrze mieszkam... wystarczy dwa razy w ta i spowrotem...

Dzien dobry Majoweczki!

W koncu nadrobilam, to co napisalyscie przez ostatnie dwa dni.. ale i tak polowy nie pamietam co chcialam napisac!

Aneta - nie daj sie z tym wczesniejszym wyslaniem na macierzynski! Jak ginekolog nie chce dac Ci zwolnienia na dluzej, to idz do internisty, niech Ci wystawi.

Ola - kurcze, strasznie duze ceny podajesz za polozna... ja sprawdzalam w kilku szpitalach warszawskich, to 600 zl bierze polozna...

Sylwia - dobrze, ze dzidzia zmienila zdanie i chce jeszcze zostac w srodku! I dobrze, ze Cie nie chcieli dluzej w szpitalu trzymac... Wypoczywaj jak najwiecej.

Magali - u mnie hemoroidy i zylaki to niestety wszystkie kobity maja, rodzinne... i tak naprawde niewiele mozna z tym zrobic... niestety po porodzie kilka dni tygodni moze byc z tym nie za ciekawie..

Co do torby i popranych, poprasowanych ciuszkow, to ja dalej jeszcze mam nic nie zrobione... ale ciesze sie, ze chociaz juz wszystko zakupione. Jeszcze tylko wanienka mi zostala do kupienia, no ale to drobiazg.:-)

Zmykam na spacerek i na basen.

Milego dnia Dziewczyny!

mnie to teraz srasznie denerwuje nawet mysl o sexie... bo nie znosze pozycji od tylu uwazam ze tak to sie zwierzeta bzykaja a nie ludzie zreszta zle mi tak boli i wogole ale nadal mi jest dobrze w klasycznej to maz nie chce bo uwaza ze tak nie wolno bo cos mozna zrobic itp..... a pozniej on sie wyzyje itp i padnie i idze spac do spazmy mnie to czasem doprowadza dlatego wole wcale:angry::angry::angry::angry::angry::angry:.... dzis sobie pobiegam po schodach wkoncu na 5 pietrze mieszkam... wystarczy dwa razy w ta i spowrotem...
:-D Kamilko poprawiałaś mi humor tym opisem

Łania, to ja już nie wiem :baffled::baffled: Na Madalińskiego jest taka oficjalna stawka, załatwia się to przez szpital. W św. Zofii w ogóle 1500 hehe Na Starynkiewicza słyszałam że 700 jak się załatwia z położną "nieoficjalnie". A Ty mówisz o takich oficjalnych stawkach szpitalnych czy właśnie takich nieoficjalnych?

Ja wysłałam dziadka z Wiktorem na dwór bo jest nieznośny a ja mam jakiegoś nerwa i nie chce się na Nim wyrzywać... brrr aż mi głupio bo wszystkimm sie dostaje za ten mój podły nastrój:-(

Normalnie szok! Śpicie jeszcze??
Ja już wstałam, nochal zatkany na maxa. Dziś wypróbuję metodę z solą na patelni, którą podawała Kathy albo Dotkass, nie pamiętam:zawstydzona/y:. Nie ma już innego ratunku.
Poza tym mam dużo czasu i będę siedziała w necie przez następnych kilka dni, bo mój J wyjechał i mam swobodny dostęp do kompa:-).
Wstawajcie kurteczka!:-p

Ja już dawno wstałam ale nie właczałam kompa -współczuje kataru i zatkane go noska:-(;-)

Witajcie majóweczki
ja dzisiaj po troszku wracam do żywych wczoraj strasznie bolały mnie zebra ale dzisiaj na szczęście już lepiej:tak::tak:
Anetka może takie powieści sobie darujmy każda z nas zna przynajmniej kilka takich co i jak komu źle poszło ale myślę że na tym etapie nie ma co dokładać sobie więcej strachów trzymajmy się lepiej miłych i pozytywnych relacji będąc przygotowane na to że może być trudno :tak:
Kamilko popieram Ole popróbuj mycia podłóg i schodów lepiej żeby wszystko zaczęło się samo :tak::tak::tak: a co do wielkości Twojego maluszka to trzeba wierzyć żę może jednak te 300 g w tył:-)
Ola no właśnie ja z tego powodu nawet za golenie się nie chwytam włoski być może dla kogoś nieestetyczne stanowią barierę dla bakterii i od bardzo dawana mam zalecenie żeby tego nie robić ze względu na dużą skłonność do stanów zapalnych:tak:
Miłego dnia brzuchatki:tak::tak:

Kurcze a ja się dziś z okropnym bólem kregosłupa obudziłam i boje się ,że znów przy porodzie mnie czekaja bóle z krzyża!!:szok::no::wściekła/y:Coś strasznego dla mnie były gorsze jak same skurcze!
Dzis małemu pozwoliłam zostatać w domku bo nie mogłam sie ruszyć z tym kregosłupem nie wiem jak sobie pomóc przecież nie można nic brac zabardzo ale jak myślicie jeden apap zaszkodzi?Doraznie???
Chciałam się wybrac na jakies zakupy -nie mamy wszyscy butów na wiosne i biore sie zaraz za obiad -mąż obiecał wrócić wczesnie i byśmy pojechali bo w maju bedzie za późno a po porodzie nie ma mowy:no::no::no:A najbardziej mi zależy aby małemu kupić pal lich z nami...:sorry2:
Wiecie zaraz jak nie dostane depresji to oszaleje!!!Ta pogoda z dnia na dzień coraz gorsza-ciekawa jestem jak długo jeszcze bedzie sie chodziło w czpkach i kurtkach???:crazy::crazy::crazy::baffled::dry:Bo to zaraz maj!!!A ja nie mam ciuszków wypranych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Zaraz małemu włacze bajke i zmykam ten obiad robic a co do teho wosku bo zapomne to cipuche moge nim golić???Czy raczej krem polecacie np.z veet???
A pozatym nasrobałyście znów od rana i dziecko mnie goni ,że juz za długo siedze:-):-D:-DAle co sie dziwić w taka pogode?

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:TESCIOWA:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Dziewczyny ja wychodze bo mnie zaraz rozerwie moj maz przyszedl na chwiele a ta caly czas pod nosem ze lazi w ta i spowrotem jakby to jakis problem byl... jak narazie to ona caly czas glindzi i za duzo gada a ten jej powiedzial ze klapie caly czas to go wyzwala...

poprostu tzreba miec zdrowie... on trzasna drzwiami wyszedl a ta cos mowila i dobrze ze sie powstrzymala bo chciala powiedziec o jedno slowo za duzo..

Do góry