reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny
i ja sie melduje jestem akas zmeczona i rozespana ale to chyba o ta pogode... maly od wczoraj strasznie wariuje kreci sie wypycha nogi :-D:-D nareszcie go czuje i to pozadnie... a dzis w nocy to byla tragedia usnelam bardzo mocno jak sie juz przemeczylam ze zgaga a tu nagle musialam sie obudzic bo tak mnie strasznie zemdlilo ze myslalam ze nie zdaze do kibla... a u jak na zlosc tesc siedzial i fajke palil... wygonilam go pieronem i jak mnie szrpnelo to lzy mi lecialy:crazy::crazy::crazy: wogole mialam bolace skurcze i myslalam ze to juz... ale uspokoilo sie po pol godziny.. ale zauwazylam ze zaczelo sie to wczoraj od momentu jak reczne pranie zrobilam niezle sie zmeczylam i od tamtej pory zle sie czulam... a maly do dzis kopie jak oszlaly

reklama
My dzisiaj leżymy sobie a Wiktorek rozrzucił wszystkie spinacze na podłodze i się nimi bawi, przynajmniej mam chwile spokoju ;-) Ja tylko już czekam na Malutką, nie na darmo mówią że 8 miesiąc jest najgorszy:zawstydzona/y: teraz mam ochotę na coś super słodkiego:tak:ale nic na horyzoncie słodkiego nie widzę:-(

Matko zwolinka a ja mam odwrotny problem musze sobie chyba zaszyc zoladek bo jak zobaczylam wczoraj swoja wage to sie zalamalam TRAGEDIA...

Anetka- jesli chodzi o wage plodu to ja wiem ze sie nie zgadza i nie jest dokladna trzeba zawsze wziasc tolerancje 300g w przod i w tyl..:-:)-( dlatego ja wole wziasc w tyl..

Dzień dobry!
Oj widzę że temat przygotowań na tapecie. I golenia/depilacji. Właśnie przez golenie miałam okropne problemy ze stanami zapalnymi skóry, ginka mi zabroniła się golić. Woskiem nie zrobię bo za bardzo boli. Chyba po prostu przystrzygę :baffled:

No nic, dziewczynki, miłego dnia życzę.

Kamilka zamiast wywoływać poród w szpitalu spróbuj pochodzić po schodach, umyć podłogę, może seksik....

Chociaż mój chłop odmawia mi już seksu. Jak twierdzi "głupio się czuje, bo tam jest dziecko".... No cóż.

Wiesz Olu to chyba kwestia teraz wlasnie zeby sie zmeczyc duzo lazic itp bo lekarz mowi ze maly mocno pcha glowka w dol bo juz sie nie da odepchnac jak on probowal..

dlatego i sex bylby dobry ale ja jakos nie moge sie przelamac... obrzydzilam sobie i nie chce.. wole wlasie poprac albo zmeczyc sie czyms niz sex...

A teraz jak mi sie maly prezy to szok nogi w zebra i pod nie wypina strasznie... od wczoraj takie klocki urzadza...

Witam w ten pochmurny poranek :wściekła/y:
Propo słodkiego, to ja zaraz wychodzę upolować jakieś ciastka z czekoladą- wczoraj oglądałam Nigelle Expresowo i robiła ciastka z kakao, czekoladą i piegami czekoladowymi i ogarnęła mnie taka chcica na czekoladę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. No ale po 21 nie chciało mi się wychodzic do sklepu i nie miałam kogo wygonić.
Do przyszłej soboty jestem sama. M jest w tym tygodniu w rozjazdach po kraju, a w przyszłym jest we Francji:sorry2:
Mama panikuje i chce przyjechać. Ale puki co, to wolę siedzieć sama. Zaraz by obserwowała czy to nie już i takie tam:-p i tata by tez panikowal i przeniosl sie do mnie, a wtedy to juz po odpoczynku:sorry2:;-)
W razie czego mam dzwonic do mojej szefowej, to po mnie pryzjedzie :tak:
A jutro do okulisty i fryzjera. Czyli mala wzprawa, bo okulista w Legnicy a fryzjer w moim rodzinnym miescie.

witajcie, oj widze tematy porodowo końcówkowe...ale się rozpisałyscie z rana:szok:
ja dopiero wstałam, pogoda okrutna, pada, m. pojechał do pracy i wróci jutro. teraz pozostaje mi tylko leżec i modlić się zeby się dziś nie zaczęło:-p
na 16 mam wizytę u lekarza, więc bedę spokojniejsza
nie chciałabym zacząć bez M., bo jego obecnośc działa kojąco i czuję się bardziej bezpiecznie.
A tak mogę liczyć tylko na spanikowanego teścia;-)
no ale mam nadzieję że Jagódka poczeka na tatusia
jakaś taka rozlazła dzisiaj jestem...nic mi się nie chce, mam górę prasowania małych ciuszków i nic.........:zawstydzona/y:
coś z tym moim instynktem wicia gniazda nie tak.......

czesc dziewczyny ja od rana na nogach czekam z niecierpliwoscia na papiery troche mnie to martwi ze jeszcze nie doszły bo tata wysłał je w piatek a tu ich jeszcze nie ma a wysłał poleconym dziownie ale mam nadzieje ze wkoncu pszyjda bo chcem jechac po ten pszebierak miłego dzionka

Ide cos zjesc bpo nawet nie bede miala sily na lozku lezec hahaha chyba sie dzisiaj zbiore i przejde do babci moze pozyczy cos pieniazkow bo mam krucho... normalnie maz sie na mnie boczy bo co tydzien prawie teraz do lekarza [po 70zl dodatkowo musze zrobic badania za ktore wyjdzie 24zl w poniedzialek Ktg i tez 30zl chyba oszaleje a nie mam juz nawet zlotowki... nie chce mu juz nic mowic bo on tez za bardzo nie ma skad... bo jest studentem dziennym pracuje dorywczo to ma pare groszy i tak sie zastanawiam co zrobic..

reklama
Witajcie majóweczki
ja dzisiaj po troszku wracam do żywych wczoraj strasznie bolały mnie zebra ale dzisiaj na szczęście już lepiej:tak::tak:
Anetka może takie powieści sobie darujmy każda z nas zna przynajmniej kilka takich co i jak komu źle poszło ale myślę że na tym etapie nie ma co dokładać sobie więcej strachów trzymajmy się lepiej miłych i pozytywnych relacji będąc przygotowane na to że może być trudno :tak:
Kamilko popieram Ole popróbuj mycia podłóg i schodów lepiej żeby wszystko zaczęło się samo :tak::tak::tak: a co do wielkości Twojego maluszka to trzeba wierzyć żę może jednak te 300 g w tył:-)
Ola no właśnie ja z tego powodu nawet za golenie się nie chwytam włoski być może dla kogoś nieestetyczne stanowią barierę dla bakterii i od bardzo dawana mam zalecenie żeby tego nie robić ze względu na dużą skłonność do stanów zapalnych:tak:
Miłego dnia brzuchatki:tak::tak:

Do góry