reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Czesc Majoweczki!

I ja sie witam po weekendzie.:-) Rozpoczelismy sezon grillowy i w ogole weekend milo minal... A dzis bylam z Mama 8h na zakupach i nie powiem gdzie mi noi wlaza.;-)

Co do boli jak na miesiaczke, to mam juz od ponad tygodnia dosc mocne, a czop to nie wiem,, jedynie chyba wieksze uplawy...

Widze, ze juz Wam sie niecierpliwi z porodami!:-D A ja szczerze mowiac im blizej, tym mniej czuje sie przygotowana...

Pytanie do Dziewczyn z Warszawy - czy ktoras z Was myslala o rodzeniu w szpitalu na Inflanckiej, albo cos o nim slyszala? Bo pojawila mi sie opcja rodzenia tam... no i ZZO maja bezplatnie...

nie strasz mnie ja nie moge urodzic za nawet trzy tygodnie
a wogole to nie ze on ciagle leci polecial jeden taki "glut" (ktoras z dziewczyn wymyslila to okreslenie) i co on tak co jakis czas czy jak

no włąsnie taki glut jak za nosa...ciagnie sie jak sie podcierasz papierkem ;-)...no raczej tak raz za czas.....mi od ranu wyleciał prawie cały ale ja miałam z krwia ..i urodziłam po 12 h :-p:sorry2:

wiec jak nie zaobserwowałas tak krwi to spokojnie ...niech sobie leci .....

gratuluje kolyski, wlasnie chcialam spytac jaki matwracyk do takiej kolyski? ja bede miala chyba identyczna od szwagra. wymiary na dnie ok 98/40, troche dziwne, wiesz juz moze co kupic?
Moja kolyska jest juz z materacem,ale z tego co wiem to standardowo jest wymiar 90 na 40.

Śliczna kołyska. My się chyba nie zdecydujemy na kołyskę bo boję się, że dziecko przyzwyczai się do kołysania i inaczej nie będzie mogło usnąć. Ponoć mojego mężulka tak rodzice kołysali. Jak w nocy płakał to tylko to go uspokajało więc przywiązali sznurek do kołyski i do swojej ręki i gdy on zaczynał płakać to pociągali za sznurek:-D Niezły patent co ??

Ja nie kupilam kolyski z mysla bujania dziecka bo i Vanesski tez nie bujalam,kupilam po to zebym mogla dostawiac w nocy do lozka naszego np a normalne lozeczko mam wstawione do malego pokoiku dziewczynek gdzie w dzien bede klasc tam dziecko zeby sie przyzwyczajalo do niego i zeby mialo tam cisze.Jest blokada na bujanie.A w pokoju dzieki temu nie zajme duzo miejsca kolejnym meblem.,bo niestety nie mam sypialni.:sorry2:

Mam w takim razie pytanie do doświadczonych "mamuś", jakie są pierwsze symptomy porodu?

Ja nie pomoge ,bo mialam porod wywolywany 4 dni po terminie.Ale co pamietam jedno to bolaly mnie na gdzies tydzien przed terminem wewnetrzne strony ud.I to tyle.

Pytanie do Dziewczyn z Warszawy - czy ktoras z Was myslala o rodzeniu w szpitalu na Inflanckiej, albo cos o nim slyszala? Bo pojawila mi sie opcja rodzenia tam... no i ZZO maja bezplatnie...

Maja bezplatnie ale chyba jak wezmie sie odplatnie sale pojedynke do porodu,a tak po za tym to chyba pozniej podobno po porodzie opieka a i wogole wyglad sal i sanitariatow daje wiele do zyczenia.Nie wiem po czytaj w necie.Ja jeszcze po dotatnim spotkaniu z pewna pania wzielam pod uwage Brodnowski.Zreszta jak bedzie mi dane calkowicie naturalnie rodzic i gdy mi sie zacznie cos dziac to mam zamiar najpierw obdzwonic szpitale pobliskie i dowiedziec czy jest miejsce i czy jest wolna platna sala po porodowa z lazienka to tam pojade.;-):tak:ale sobie wymyslilam,he:-)

No ale Ola i Mm_81 nie odzywaly sie dzis ............kogos jeszcze po minelam z majoweczek aktywnie sie udzielajacych?

Iwonka - no wlasnie slyszalam, ze na Inflanckiej warunki pozostawiaja wiele do zyczenia... ale ponoc personel dobry... I juz w sumie zaczynam glupiec troche z tymi szpitalami... Bo takjak pisalam - Zelazna i Karowa - odradzane, Czerniakowski - remont, Solec - brakuje personelu, Bielanski - tez ponoc srednio i czesto w ogole z niego odsylaja... Momentami sie zastanawiam, ze naprawde porod w domu jest jakims rozwiazaniem w dzisiejszych czasach.:-D Niby sie smieje teraz z tego wszystkiego, ale jednoczesnie sie obawiam, ze pozniej moze mi nie byc do smiechu...

A na panstwowa sluzbe zdrowia place - z pensji odciagaja, na centrum medyczne LIM place - z pracy i jeszcze prywatnie chodze do lekarza... ech.

Ja równiez na posterunku ;-)
ja ten tydzień i nastepny mam mega zabiegany... z Wiktorem chodze na naświetlenia oczu-wada wzroku. codziennie do szkoły i z również wiktorek ;-) i dziś w końcu wszystko na 100% uzgodniliśmy co do naszej kuchni :tak: pani architekt zadowolona stolarz również niestety nasza kuchnia będzie najszybciej na koniec sierpnia......

Ja też się melduję:-). Nie było mnie całe dwa dni, bo jakoś zachciało mi się odpocząć od kompa. A teraz nadrabiałam.

Mnie też bolą kości łonowe, i chodzę jak kaczor. Moja wytrzymałość się już powolutku kończy...Synuś się wierci okrutnie, kopniaki sprzedaje, piłkarz mój mały.

Ja się żegnam na dziś dziewczynki, coś bardzo zaczęło mnie boleć, zarówno w kręgosłupie jak i brzuszek, położe się- zobaczymy czy przejdzie czy się nasili

Dobrej nocki, buziaki :-)

reklama
Ja tylko na chwilkę jakaś zmęczona dzisiaj jestem więc pewnie przyłożę głowę do poduszki i zasnę:happy: może uda mi się całą noc przespać a rano jadę na badanka. Właśnie dzisiaj sobie uświadomiłam że za 11dni nie będę już nastolatką i mi styknie 20lat chyba się starzeję:-p ale ten czas leci a później jeszcze miesiąc i może Zosia będzie z nami już sie doczekać nie mogę ale cały czas sobie mówię że jeszcze troszkę musi w brzuszku posiedzieć

Dobranoc:tak::tak::tak:

Do góry