reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

dziewczyny ratujcie jak wyglada czop ? i ile czasu przed porodem odchodzi jestem pewna na 99% procent ze mi zaczol odchodzic to nie uplawy to doslownie "glut" brzydko mowiac prawi przezroczysty dlugi wrecz gill bardzo sie przestraszylam mialam uplawy a to biale a to lekko a to takie "duze" bo jakby w jednym kawalku uplaw jeju sory ze tak szczegolowo ale sie boje bo to dopiero 34 tydzien
a poza tym maly mnie uciska na dol mocno i sie zastanawiam ja tam szyjka wizyte mam w piatek maly sie rusza normalnie brzuch nie boli procz ucisku jaki czuje do dolu

reklama
Hej majoweczki meldowac sie po weekendzie !

Melduję się Iwonka :-):-)

Jak ja zazdroszczę tym wszystkim które mogą sobie pozwolić na odpoczynek przed przyjściem na świat dzidzi. Kamilko postaraj się choć przez chwilkę docenić to co masz, chodzi mi o ten czas dla siebie samej, możesz się przynajmniej wyspać do bólu, nie to co ja. U mnie pobudka co dzień między 6 a 7.

Też już mnie boli bardzo spojenie i kiwam się jak kaczka, do tego ból kręgosłupa... i chodziłam wnerwiona na wszystko i wszystkich. Na weekend miałam gości: teściową i szwagra z dziewczyną i jak się o tym dowiedziałam, to byłam taka wściekła na nich że mi zawracają głowę że szok. Ale okazało się, że tego właśnie mi było trzeba, rozerwałam się trochę, zabrali moje dziecko na długi spacer a ja mogłam od niego trochę odpocząć psychicznie, pomogli mi w kuchni więc tak naprawdę to ja byłam gościem we własnym domu. :-D:-DAle ja wiem, że teraz tak trudno nam się zmobilizować i zrobić coś dla siebie w tym ostatnim momencie. No niestety, to jest najtrudniejszy miesiąc ciąży. Ja w każdym razie mam naładowane akumulatorki na kilka dni ;-), mam nadzieję :-p.

hej dziewczyny a ja juz odzylam dopiero wstala spalam 4 godziny:szok::szok::szok: masakra... ale az sie lepiej czuje i psychicznie hehehe zaraz maz przyjedzie i idziemy na spacerek...

dziewczyny ratujcie jak wyglada czop ? i ile czasu przed porodem odchodzi jestem pewna na 99% procent ze mi zaczol odchodzic to nie uplawy to doslownie "glut" brzydko mowiac prawi przezroczysty dlugi wrecz gill bardzo sie przestraszylam mialam uplawy a to biale a to lekko a to takie "duze" bo jakby w jednym kawalku uplaw jeju sory ze tak szczegolowo ale sie boje bo to dopiero 34 tydzien
a poza tym maly mnie uciska na dol mocno i sie zastanawiam ja tam szyjka wizyte mam w piatek maly sie rusza normalnie brzuch nie boli procz ucisku jaki czuje do dolu

Ja mam chyba to samo ale nie wiem czy to czop i też mam wizytę z piątek więc mam nadzieję że do tego czasu nic nie zacznie się dziać i też 34 tydzień zobaczymy co to będzie w piątek na badaniu ale na razie staram się o tym nie myśleć:happy:

Ja mam chyba to samo ale nie wiem czy to czop i też mam wizytę z piątek więc mam nadzieję że do tego czasu nic nie zacznie się dziać i też 34 tydzień zobaczymy co to będzie w piątek na badaniu ale na razie staram się o tym nie myśleć:happy:

To i ja do Was dołanczam, ale myślałam, że czop musi byc podbarwiony krwią :baffled:.
Z drugiej strony, skoro wszystkie jestesmy mniej więcej w 34-35 tyg, to może tak po prostu się dzieje.
U mnie do tego jeszcze doszły bóle okolicy "krzyża" i mocne bóle jak na miesiączkę... trzyma mnie od rana. Przespałam się teraz dwie godz. ale mi nic nie przeszło :baffled:
Dobrze, że jutro mam wizytę. Byle by mnie tylko nie chciał w szpitalu położyć

Dziewczynki co do czopa to mi zaczął powoli wylatywać jakiś tydzień temu, co do bóli takich jak na miesiączkę to mam juz od kilku dni, a i kręgosłup dziś zaczął mnie nawalać i boki brzucha i nogi od zewnętrznej części ud, tak na wysokości bioder...

A co do czopa, to może odejść przed porodem, lub w trakcie, jeżeli przed to może zacząć na 3-4 tygodnie przed, a może na dwa dni, nie ma reguły...najważniejsze to się nie stresować i jak zaczynają się skórcze to liczyć czas, ale nie panikować za wcześnie...teraz nasze mózgi płatają nam figle, bo już chcemy mieć Maluchy przy sobie i wiele objawów może wydawać nam się już właśnie tych ;-)

teraz nasze mózgi płatają nam figle, bo już chcemy mieć Maluchy przy sobie i wiele objawów może wydawać nam się już właśnie tych ;-)

Pewnie, że chcę mieć mojego Bąbla przy sobie, ale wolałabym poczekać do Maja, a potem to niech się dzieje, co chce. Moge rodzic chociażby 1go... no może nie, bo to długi weekend, to z personelem może byc różnie :-D

Dotkass mi sie nie spieszy chociaz chciala bym juz moja kruszyne wziasc na rece ale wiem ze to dla jego dobra, moja mama moja sostre urodzila w 37 tygodniu i mnie i brata chyba tez jakos tak
No a krwia nie jest podbarwiony ale to dobrze bo jak z krwia to wydaje mi sie ze wtedy duzo do finiszu nie zostalo wiec jakby tak powoli odchodzil to do drugiej polowy maja dociagne ? mam nadzieje.... ale ja kombinuje jakbym miala na to wplyw ;-)
a wogole takie lekkie bole jak na miesiaczke tez miewam, skurcze byly ale kilka dni temu a ogolnie cisza tylko ten ucisk w dol

reklama

jak bez krwi to ok 2 tyg.

Do góry