reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie majóweczki!!!
Jakoś nie mogłam się zebrać dziś do pisania najpierw było takie super słonko potem deszcz ale za to powietrze super :tak::tak:
Patrzę na wszystkie nasze suwaczki i wprost nie chce mi się wierzyć że już jesteśmy tak blisko końca :-):-)
życzę wszystkim mamusiom i ich brzusiom spokojnego wieczorku:tak::tak:

reklama
hej dziewczyny i ja jestem
mowie wam jak spuchlam to sie w pale nie miesci... rece i nogi mam jak balony...
Ja spuchłam nagle.. wczoraj :nerd:
Jestem w szoku , bo nagle zamiast stóp mam słoniowe kolumny :-( Tragedia!
Tak z dnia na dzień :wściekła/y:
Kostek nie widac wogole...
Stopa ma kształt kloca i to takiego napompowanego...
Polewałam nogi zimną wodą i w miejscu opuchlizny - nawet nie czułam zimna!

Kurcze jak zacytowac kawałek czyjegoś postu aby wyświetlało sie czyj on jest -tzn.na czyj odpowiadam?????????????????????????????????????????????????
Bo mi coś nie wychodzi:no::no::no:

Dziewczyny - chcąc cytowac czyjs post - klika sie na ikonke przy danym poscie pt. "Cytuj".
Otwiera sie okno dokładnie tak jak do "Odpowiedzi" tylko juz z cytatem :-)
Pisze sie ponizej cytatu.
Zycze powodzenia :blink:

Ming z tym rozpoczeciem macierzynskiego 2 tyg przed porodem to wina i pomysl ZUSu,ktory w ten sposob oszczedza kase jaka by Ci przez 2 tyg wyplacil.Wiec mysle,ze to nie zalezy od checi czy niecheci lekrza, ktory wypisze zwolnienie tylko od kaprysu baby z ZUSu,ktora sie sprawa zajmuje.

Witam
Poza tym wczorajszym glutem nic wiecej sie nie pokazalo.Tylko rano mnie bolal odcinek krzyzowy kregoslupa wiec tez w stresie lezalam.
Wczoraj bylismy u kuzynki,ktora 3 tyg temu urodzila swoje czwarte dziecko.Rozmawialam z nia o tym czopie sluzowym i u niej to albo kilka dni albo tuz przed porodem odchodzil.

Bo to u każdej inaczej, każda ciąża jest inna, moja jedna siostra nie pamięta, żeby takowy jej wyleciał, mówi, że pewnie z wodami odszedł i nawet nie zauważyła, a drugiej odchodził przez jakieś 3 tygodnie przed porodem po trochu

U nas przestało padać, ale ciśnienie zrobiło swoje i spałam sobie po obiadku:-). Za to noc koszmarna, katar i ból zatok, już nie mogę.

Aurelia kiedys podawałam którejś z dziewczyn super "przepis" na chore zatoki, nie pamiętam której, ale mówiła, że pomogło, mi zresztą też zawsze pomagało...rozgrzej sobie sól- najlepiej na patelni, a potem wsyp w jakiś materiał, chusteczkę czy coś podobnego, zwiąż dokładnie, żeby Ci sól w oko nie wpadła, drugą chusteczkę materiałową przyłóż właśnie na zatoki i połóż "woreczek" z solą, po chwili usłyszysz jak wszytsko się odrywa i poczujesz jak powoli schodzi, mówię ulga- UWAŻAJ TYLKO ŻEBY SIĘ NIE POPARZYĆ!

Słuchaj u mnie tez odliczaja po kilkaset zł :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:To chyba na jakąs składkę idzie ,bo mam na odcinku wypłaty więcej a końcówka zawsze mniejsza o jakieś 200-300 zł :angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Cholerka wie o co chodzi nikt mi tego nie potrafi wytłumaczyć:no::baffled:

Dziewczyny to dziwne, bo w sumie powinnyśmy dostawać już więcej kasy, bo na zwolnieniu ciążowym wypłacanym przez ZUS pobierają tylko podatek dochodowy, nic więcej, ale uwaga to co dostajecie jest średnią z 12 ostatnich miesięcy które przepracowałyśmy, czyli z przed zwolnienia

Kathy przerazasz mnie tym sprzataniem, dywany? kurcze, masz zaciecie.
dzis w szkole rodzenia mowili o chustah, za dwa tygodnie w Lodzi beda warsztaty, co wy o tym myslicie? ja coraz bardzoej jestem temu przychylna, to mile miec dzidziusia blisko siebie i on sie lepiej czuje, ponoc wcale nie mozna go rozpiescic.
to akurat klub w Lodzi, ale jest wiele ciekawych info i linkow, obejrzyjcie
Klub kangura -

Ja jestem jak najbardziej za chustami, a mój R to już wogóle :-) powiedział, że kupi nosidełko albo chustę i będzie Niunie cały czas przy sobie nosił ;-)

Kathy przerazasz mnie tym sprzataniem, dywany? kurcze, masz zaciecie.
dzis w szkole rodzenia mowili o chustah, za dwa tygodnie w Lodzi beda warsztaty, co wy o tym myslicie? ja coraz bardzoej jestem temu przychylna, to mile miec dzidziusia blisko siebie i on sie lepiej czuje, ponoc wcale nie mozna go rozpiescic.
to akurat klub w Lodzi, ale jest wiele ciekawych info i linkow, obejrzyjcie
Klub kangura -

Wiem już do porodu nic nie bede robiła ponad siły obiecuje -no chyba ,że mala zaprotestuje i nie bedzie chciała wyjść to wtedy trzeba:-D:tak::laugh2:

No własnie ja tez kiedys myslałam o chuście takie dzieci to nawet nie płacza tylko się boje aby garba nie dostac od noszenia bo na poczatku spoko a potem kilogramy rosną....:szok::-D:laugh2:A pozatytm można juz od chwili narodzin używaz -dziś wyczytałam zaraz jakis na allegro poszukam:tak:

Kurcze jak zacytowac kawałek czyjegoś postu aby wyświetlało sie czyj on jest -tzn.na czyj odpowiadam?????????????????????????????????????????????????
Bo mi coś nie wychodzi:no::no::no:

Mam ten sam problem zawsze:-)

Przede wszystkim nie wolo usuwac znakow zmiennych tzn tego co jest w nawiasach na poczatku cytowanego postu i na koncu.Jesli chcecie za cytowac tylko czescdanego postu wtedy usuwacie co jest nie potrzebne i zostawiacie np jedno zdanie tylko.Ale powtarzam nie wolno usuwac tego co jest w nawiasach na poczatku i na koncu cytowanego postu.

Dla przypomnienia : aby za cytowac na kilka postow na raz nalezy przy kazdym poscie ktory chcemy cytowac zaznaczyc znak + a przy ostatnim poscie ktory chcemy za cytowac klikamy w CYTUJ

Witajcie maj
Patrzę na wszystkie nasze suwaczki i wprost nie chce mi się wierzyć że już jesteśmy tak blisko końca :-):-)
Ja tez i wiem ze juz tylko patrzec jak bedziemy sie na wzajem rozsypywac i powiadamiac o naszych malych szczesciach:tak::-):-):-):-)

A ja caly dzien sprzatalam,przemeblowywalam w pokoju moich dziecinnym.Prasowalam sterte ciuszkow dla malenstwa ktore niestety nie weszly mi w komode i chyba jutro pojade kupic inna wieksza:sorry2: umylam czesciowo lodoke,ugotowalam obiadek,poklocilam sie z mezem ale jest juz oki.:tak:Czemu facet nie umie sie przyznac do bledu:dry:

reklama
Do góry