reklama
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
Hej majóweczki.
Kurde, będę musiała iść po L4 na 39 tc do internisty. Jesteście zorientowane w tym temacie?
Kodeks pracy mówi o tym, że tak można
Art. 180 § 3. Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.
jednak trzeba rozmawiać z lekarzem, żeby wypisał zwolnienie lekarskie do terminu rozwiązania, a najlepiej jeszcze dłużej.
Od internisty nie będziesz miała 100% płatnego.
Podejrzewam, że tez jesteś na zasiłku rehabilitacyjnym... więc zobacz, co masz napisane na decyzji. Tzn. chodzi o to, czy napisali Ci, że po porodzie będziesz mieć maciezyński a nie świadczenie rehabilitacyjne. Na tej podstawie możesz rozmawiać ze swoim lekarzem, żeby jednak dał Ci w dalszym ciągu L4
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
własnie wyciagajac mleko z lodówki spadło mi na palca od nogi i rozwaliło az krewka jest boli jak nie wiem
To ja bedac w 8 mcu z Oliwierem wyciągałam coś z lodówki i samym kantem dostała tależem ,który z niej wyleciał w duży palec u nogi:---(aż łzy mi poleciały taki ból -nie wspomne ,że długo mi ten pazur odrastał ponad roki wyrósł dpoiero nowy ale było strachu także współczuje ci :-sorry2:;-)
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Kurde, to ja już zgłupiałam z tym zwolnieniem, jakiegoś pecha mam no. Ciągle muszę tego pilnować. Wystawiają mi zwolnienie co 2 tyg. no nic zobaczymy.
Ale głupota wiadomo ,że musisz leżec i raczej do końca ciąży ci sie nie zmieni i nie wstaniesz nagle także dziwie się tym lekarzom,że wystawiają na 2 tyg.a pozatym ty musisz ciągle po te zwolnienie latac -zamiast leżećnie kumam.
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Dziewczyny a orientujecie się jak to jest ?Czy z chwilą porodu przechodze na macieżyński i czy mnie odrazu zus przejmuje i on mi ten macierzyński przyznaje bo ja sama juz nie wiem
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
na temat zwolnien jestem ziellona wiec wam nie pomoge
cos sie malam was zapytac i chodzilo mi poglowie a juz zapomnialam
Iwonka sliczna moskietera ale u mnie taka nie wchodzi w gre jakbym miala duze M albo dom to napewno by sie miejsce znalazlo ale tak nie dam rady
Kathy wbrew ozorom to jest taki bol ze szok mi spadla butelka z syropem szklana na stope ałaaa.. siniak mega
Pozdrawiam niewiem czy zajrze bo jedziemy do tesciow takgze juz teraz zycze
KOCHANYM MAJOWECZKA MIŁEGO WEKENDU BAWCIE SIE DOBRZE I ZA DUZO NIE BALUJCIE HEHE
cos sie malam was zapytac i chodzilo mi poglowie a juz zapomnialam
Iwonka sliczna moskietera ale u mnie taka nie wchodzi w gre jakbym miala duze M albo dom to napewno by sie miejsce znalazlo ale tak nie dam rady
Kathy wbrew ozorom to jest taki bol ze szok mi spadla butelka z syropem szklana na stope ałaaa.. siniak mega
Pozdrawiam niewiem czy zajrze bo jedziemy do tesciow takgze juz teraz zycze
KOCHANYM MAJOWECZKA MIŁEGO WEKENDU BAWCIE SIE DOBRZE I ZA DUZO NIE BALUJCIE HEHE
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Wiktoria MIŁEGO I POGODNEGO WEEKENDU!!!
L4dY-bIrd
doula
hej jak moge prosic o odpowiec do tego pytania była bym wdzieczna .ile dziecko musi wypijac na poczadku mleka w butelce
to indywidualna sprawa.
Dowiesz sie wszystkiego w szpitalu po porodzie .
ile , co ile , jakie itp
mleko na początek mają w szpitalu
specjalne już rozrobione bebiko w buteleczkach .
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Moim zdaniem kobieta powinna mieć prawo podjęcia decyzji już w trakcie porodu - bo różnie może być - niektóre radzą sobie super bez ZZO, a inne "umierają z bólu". Ciężko przewidzieć, jak to będzie. Równie dobrze rozwarcie może postępować tak szybko, że nie będzie sensu podawać zzo, nie wiemy z jakim rozwarciem trafimy już do szpitala.
Mam znajomą, która czując się całkiem znośnie trafiła do szpitala z 8cm.
Zgadzam się całkowicie, prawo wyboru powinna mieć kobieta podczas porodu, anie deklaracje składać na 2 tygodnie przed
Hej majóweczki.
Dziewczyny, a Wasi lekarze mówili Wam, że dadzą Wam tylko L4 do 38 tc, bo potem, jak się wystawia L4 ginekologiczne to podobno zabierają już macierzyński. Kurde, będę musiała iść po L4 na 39 tc do internisty. Jesteście zorientowane w tym temacie?
ja dostałam zwolnienie już do terminu porodu, czyli do 19 maja
Dziewczyny a orientujecie się jak to jest ?Czy z chwilą porodu przechodze na macieżyński i czy mnie odrazu zus przejmuje i on mi ten macierzyński przyznaje bo ja sama juz nie wiem
Macierzyński przysługuje Ci od dnia porodu i z tego co wiem, to ZUS przyznaje od razu, ale dowiedz się lepiej dokładnie, bo u mnie to wszystko firma za mnie załatwia
reklama
Aleksandra Górska
Fanka BB :)
mam nadzieje ze bede karmic piersia ale wrazie czego chciałam wiedziec dzieki za odpowiec