reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie kobietki!! Ja mam takie pytanko czy wszystkie macie juz obrocone dzieciaczki?

cfcgirl moglabys troszku jasniej o co chodzi z twoja coreczka?? nie obrocila sie?? Bo moja dalej ma glowke do gory a wszyscy tutaj maja to w nosie

reklama
A ja padam z nóg dzisiaj pojechaliśmy z moim A na zakupy i już w połowie chodzić nie mogłam bo mi kręgosłup wysiada no ale cóż i ogólnie to nic mi się nie chce i mam wszystkiego dosyć ale myślę że do jutra mi przejdzie:happy:

moja ostatnio nie była jeszcze obrócona a miałam usg robione w 30tygodniu a teraz będę miała 18 kwietnia badanie więc będziemy sprawdzać ale wydaje mi się że jeszcze się nie obróciła główka do dołu

Ola jak czytam o upodobaniach kulinarnych rodzinyTwojego meza to jakbym o moich tesciach czytala.Moze to ta Zielonka :baffled: U nich tez ziemniaki sa nawet w Wigilie do sledzi:baffled:

Sylwia gratuluje coreczki :-):-)
Mnie juz skreca z ciekawosci co ja nosze w brzuchu ale jak juz tyle wytrzymalam w niewiedzy to poczekam do konca.

Marlene moje male sie obrocilo w zeszlym tygodniu i juz lezy glowa w dol.Myslalam,ze przy okazji mi zrobi dwie dziury po bokach brzucha.

Chyba zaraz będę zmuszona iść się położyć bo coś brzuszek mnie zaczyna boleć ale to pewnie przez to ze cały dzień coś robiłam najpierw wysprzątałam domek później zakupy z A a na koniec jeszcze poprzekładałam trochę rzeczy z jednej szafy do drugiej:-p i już nie mam siły

mm81 o kurcze to az tak bardzo czuc jak sie obraca?? :szok: Moze moje malenstwo tez sie w koncu zdecyduje obrocic chociaz jakos mi sie wydaje to malo prawdopodobne..eh ...za duzo juz sobie chyba wymyslam :zawstydzona/y: Spijcie spokojnie i wygodnie :-)buzka

Marlene z tym odczuwaniem obracania sie dzecka to pewnie u kazdego jest inaczej.Moje dziecko sie obrocilo w 36 tygodniu a czytalam,ze niektore nawet na kilka dni przed poordem potrafia przyjac wlasciwe polozenie wiec nie martw sie na zapas

MM, no widzisz coś jest w tej Zielonce. Swoją drogą to ciekawe, bo żadne z moich teściów nie pochodzi z tej okolicy hihihi To musi być ten zielonkowski klimat chyba!

Magali, ja nic nie puszczam brzuszkowi poza tym, czego sama słucham w aucie. Mam nadzieję, że dziecię będzie inteligentne samo z siebie, podobnie jak pierwszy syn ;-) Który swoją drogą z muzyki zawsze lubił i lubi najbardziej Arkę Noego, mimo że rodzice nawet do kościoła nie chodzą ;-);-)

Popracowałam sobie, nie potrafię na razie zrezygnować z pracy. Lubię ją i już! A teraz idę spać, jutro odwiozę Maksa do żłobka, będę pracowała tylko do ok. 11, potem ma przyjechać koleżanka. Mam nadzieję, że nie zwróci szczególnej uwagi na dziki bałagan, jaki panuje na naszym piętrze. A ok. 18 wróci z jakiejś imprezy branżowej w Niemczech mój mąż, tylko on na pewno zwróci uwagę na bałagan hihihi
Ale mi dzisiaj wszystko jedno i humor mam niesamowity!

Mi też coś wycieka. Myślałam że to może problemy z nietrzymaniem moczu, ale chyba nie (szczególnie zaraz po skorzystaniu z toalety, prawda?). Oby nie wody, jeszcze nie!

Mikołaj obrócił się głową w dół już dawno, przed 30. tygodniem. Ale delikatnym jest chłopcem i mamusia nie czuła kiedy tego dokonał.
Dobranoc wszystkim mamusiom i brzuszkom!

reklama
Witajcie mamusie majowe!!!
Co do obracania się maluszka to moje dziecię w 28 tygodniu było główka w dół ale co teraz wyprawia to nie mam pojęcia:tak::tak: ale czytałam tak jak MM to może się zdarzyć nawet tuz przed samym porodem:tak:
cfcgirl oglądałam kiedyś na którymś kanale jak wygląda taka procedura obracania dzidziusia i nie wyglądało to jakoś przerażająco poza tym nie było widać żeby to sprawiało jakiś ból mamusi więc myślę że nie będzie źle :tak::tak:
Ola u mnie teściowa nie taka ziemniaczana ale za to zakarmiłaby każdego na śmierć uważa że do szczęścia konieczny jest obiad ehh czasem szkoda gadać no i rozbroiła mnie tekstem do żóny kuzyna mojego J kiedy jej Igor miał 9 miesięcy że juz spokojnie pierogi mogłaby mu dawać choć mały miał 3 zęby oj coś czuje ciężka przeprawę przy naszym maluszku:tak:
Życzę wszystkim spokojnego dnia :tak::tak::tak:i jakby co mogę podrzucić troszkę słoneczka :tak::tak::tak:

Do góry