reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
don kochot , oczywiście że są:tak: mój jest od 9 do 36 kg i rozkłada się na płasko :-)
ma wkładki dla niemowląt .. bardzo wygodne i przytulne (dla niemolwąt wazących 9 kg ) i jest dostosowany już dla starszego dziecka..
a rozłożyć mogę jak chce byle się zmieścił w aucie :-p

Bra moja jak ją obecnie zaczynam już ubierać mega wrzask jest a jak zaczynam kombinezon zakładać uhuhuh to się dopiero dzieje i myślę że ona się też wkurza na spacerach bo nie może się biedna ruszyć przez te kombinezony...
Kamcia poczytałam Twoje wypowiedzi o fotelikach i powiem Ci że już miała kupować taki większy fotelik 9-nawet 36 kg ale masz rację takie małe dziecko powinno mieć fotelik w pozycji chociaż półleżącej ja na Twoim zdjęciu a polecasz jakiś konkretny fotelik??
Fakt te do 13 kg są chyba bardziej w szerz na bank nie na wzrost moja ostatnio ważyła 7300 kg i już się w nim nie mieści i tak jak piszecie pasy wychodzą z pleców że nie można jej zapiąć
Więc dalej szukam jakiegoś fotelika ale jakiego.....

biedne te nasze maleństwa , leżeć w wózku w grubym kombinezonie, pod śpiworkiem i to często w przypiętych pasach... jak tu nie płakać... tu można tylko plakać ;-)

kochane to jest strona z potrzebnymi informacjami o fotelikach fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci jak sie okazało nie musimy jeszcze zmieniać :tak: przy fotelikach do 12 kg nóżki mogą troszkę wystawać, a pasy mogą wychodzić zza plecków :tak:

bombelq ja mogę się niestety wuypowiedziec jedynie w teorii bo w praktyce to w pl nie ma takiego fotelika jak posiadam i jest sporo innych niż w pl ...
także mogę jedynie doradzać ;-)
a tez nie wiem jakie są w pl foteliki , które się rozkładaja , które nie ....

mysle że te do 12 kg to powinny byc raczej do 10 bo i tak dziecko nie chce leżeć , wyrywa się do góry chce usiąść denerwuje się...
taki półroczniak to chyba powinien już miec większy fotelik z tych co są do 18 kg dla jego wygody , jest wyżej , więcej widzi ... fajniej się leży :-)

My dziś zakupiliśmy fotelik ( nie jest nowy ale w bardzo dobrym stanie,bo mało używany )

fo 027.jpgfo 028.jpg fo 031.jpg a tu Igor sprawdza czy wygodny :)

Załączniki

• fo 033.jpg
    fo 033.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 34
kamcia ale w fotelikach chodzi przede wszystkim o to , aby były bezpieczne :p
a im dłużej dziecko jedzie tyłem do kierunku jazdy tym dla niego bezpieczniej, na stronie którą podałam jest wszystko bardzo fajnie opisane :tak:

jolek fajny fotelik, a tak z innej beczki, ale nam Igorrito ciałka nabrał, co? czy zdaje mnie się :-) slodziak :-D

Ostatnia edycja:
Bra moja siostra oglądała dziś filmik z Igorem i powiedziała to samo :):)

Zła jestem bo specjalnie pojechaliśmy dziś do Tesco bo kaszki z Bobovity miały być w promocji 2szt. za 9,89 zł ale niestety już nie było. Pojedynczo się nie opłaca bo są o zeta droższe niż w Rossmannie. Miały być chusteczki huggisa w czteropakach za niecałe 12zł ale też nie dostałam :(

bra w przedziale 0-18 kg tez można jechac tyłem do kierunku jazdy
u nie ta możliwość odpada bo mamy poduszki powietrzne ...
więc nie jest bezpieczne ustawiania fotelika do tyłu musi być normalnie...
jolek super fotelik

reklama
jolek fotelik fajny właśnie zamówiłam taki podobny z ruchomym oparciem od 9-25 kg i faktycznie te większe są tylko w pionie siedzenie dobrze że poczytałam Was na forum trochę
Kamcia dzięki za podpowiedzi :) teraz zauważyłam że nie siedzisz w Polsce :)))

Do góry