reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Motylku można barierkę zamontować, chroniącą przed wypadaniem :tak:
Moja córa potrafiła wypaść z łóżka nawet w wieku 8 lat, na szczęście te łóżeczka są tak niskie, że nic się dziecku nie stanie :-D Absolutnie wszystkiemu zapobiec nie sposób a starszaczek często buntuje się przed spaniem w zamkniętym łóżeczku. Poza tym jest możliwość wyjęcia 3 szczebelek, dzięki czemu dziecko może wychodzić kiedy chce a nie wypadnie ;-) Pytanie czy rodzice chcą, aby dziecko wędrowało po nocach :-D

reklama
Zakup łóżeczka mam już z głowy bo mam kojec po Gabi i muszę tylko dokupić do niego wkład żeby był wyższy poziom.
A co do wózka spacerówke już mam a na pierwsze pół roku kupie (bo i tak trzeba) fotelik samochodowy ze stelażem bez gondoli bo tak naprawde wszędzie się bierze malucha w tym foteliku a nie targa się gondoli. Co do spacerów to wystawiam malucha przed drzwi i już jest na podwórku:))

Moja sąsiadka miała jumpera i nie można było spacerówki zamontować tyłem do kierunku jazdy. Aż się zdziwiłam. Ja mieszkam na 2 piętrze ale mam z tym dobrze, że wózek mogę zostawić przed blokiem i na pewno się mu nic nie stanie. Tylko na noc trzeba chować do chlewka lub garażu. Ja fotelik samochodowy pewnie będę miała po Wikim, bo on krąży w rodzinie i mam nadzieję, że go odzyskam.

Co do wózeczka to mi właśnie bardzo spodobał się Jumper Tako ale mamy wózio po Szymmonku więc nie wiem ale jak się uda go sprzedać to na pewno Jumpera biorę pod uwagę.
A co do wanienki i przewijaka i komody na ciuszki to ja jestem bardzo zadowolona bo mamy coś takiego ( nie takie samo ale podobne to tej pierwszej bynajmniej tyle samo szuflad)
Komody - Meble dla dzieci PALI.pl
nie z tej firmy ale tą co mam dokładnie nie mogę znaleźć ona była z Baby Max.

Czytam dokładnie wszystkie Wasze wpisy, bo doświadczone jesteście, nie to co ja hehehe

Kamcia - mam pytanko, czy stelaż łatwo się składa od tego wózka? dużo miejsca zajmuje? bo nie ma na zdjęciu złożonego...czy jest ciężki? no i czy gondolę łatwo sie zdejmuje i czy ma rączki? bo ja mieszkam na 3 piętrze i będę zostawiać stelaż na półpiętrze, a dziecko w gondoli targać na górę...tak myślę...
Tak więc w moim przypadku nie ma mowy o usypianiu dziecka w wózku ;), tylko na spacerku.
a więc tak... co do mojego wózeczka , ma obrotowe kółka które można zablokować i jadą tylko prosto np po leśnych ścieżkach, chociaż ja nie blokuję ich wogóle;-) bo tak wygodniej
stelaż nie zajmuje dużo miejsca ja mam lagunę więcc wkładam do bagażnika stelaż i np budę całą od spacerówki (bądź wczesniej gondolkę) jedno obok drugiego a na to pakuję zakupy i jeszcze z boku jest trochę miejsca:tak:
czy jest ciężki? teoretycznie nie należy do najlżejszych ale ja nie miałam jeszcze zz nim problemu jak byliśmy w pl to do teżciowej na 5 piętro nim wjeżdżałam i zjężdżałam i nie zmęczyłam się specjalnie:-p no z Vi w środku oczywiście a ona ciężka babka bo 10 kg miała ostatnio jak byliśmy w pl
gonolkę jak i później spacerówkę możesz zdjąć sama bez niczyjej pomocy
masz 2 zatrzaski które po prostu łapiesz dwoma palcami i klikasz czerwone żabki do tak jakby ściskasz je do siebie (kliknij zdjęcie to zobaczysz je z bliska) DSC00197.jpgi później z drugiej strony tak samo robisz a wtedy podnosisz gondolkę za budę do góry (z dzieckiem żaden problem ja podnosiłam z małą) spacerówkę raczej już bez dziecka podniesiesz bo za ciężko Ci będzie ;-) no i się może przechylić ale gondolka nie.
Buda od gondoli ma uchwyt na złapanie ręką
później CI mogę zeskanować instrukcję jak się to składa i rozkłada ale jest prosto
Aha jak montujesz gondolę spowrotem- proste po prostu masz takie bolce w gondoli które tylko musisz wcelować w uchwyty i samo się zatrzaskuje wtedy :tak:tam na zdjęciu też widać nad tą czerwoną wajchą po prawej w tym czarnym plastiku masz włąsnie ten bolec ucelowany w uccwyt, te uchwyty są w iare szerokie więc łatwo nachodzą )
troszkę trudniej składa się stelaż bo potrzebujesz 2 rąk, żeby jednocześnie odciągnąć blokadę z rączki a póżniej tylko naciskasz rączkę w dół i sam sę składa , rozkładasz jedną ręką... łapiesz za rączkę, podnosisz za rączkę i samo zaskakuje i już rozłożone
gondolka jest w środku z materacykiem (bo słyszałam że są też wózki bez materacy więc piszę tak na zapas;-)
a na stronce wyczytałam :

[SIZE=+0]Wymiary wózka po złożeniu:[/SIZE]

[SIZE=+0]65cm x 90cm x 31cm[/SIZE]

Ostatnia edycja:
Aha, dziewczyny, jeszcze jedno pytanie, chyba głupie, ale co tam ;)
czy we wszystkich spacerówkach, w miejscu nóżek jest materiał?? no bo na pewno szybko się brudzi...

Żadne pytanie nie jest głupie!! Na ogół materiał jest pod łydkami a pod stopami już nie ,ale w większości jest na materiale folia przeźroczysta. Zarówno ona jak i materiał bardzo dobrze się czyszczą np płynem do naczyń

Aha, dziewczyny, jeszcze jedno pytanie, chyba głupie, ale co tam ;)
czy we wszystkich spacerówkach, w miejscu nóżek jest materiał?? no bo na pewno szybko się brudzi...
tak we wszystkioch jest materiał, choć może są i takie co mają foliowe obicie( z takiej folii jak przeciwdeszczowa na wózio) ale nie jestem pewna, ja mam to obicie tylko na rączce tej co dziecko rączkami łapie, ale powiem Ci że w tako akurat ten dół byłoby łatwo umyć , bo się odpina i możesz swobodnie sobie np szczoteczką ryżową zmyć i spłukać a póżniej po wyschnięciu zapiąć spowrotem:tak:
a słyszałam też że można sobie na specjalne zamówienie obić ten dół folią, ale nie wiem gdzie i ile to kosztuje...
ja mam białe i narazie jest jeszcze czyte :-p
ostatecznie będę małej do spacerówki buty ściągać i zakładać może jakieś inne .. hehe więc jak pobiga to zmiana:sorry2:jak będzie mi się chciało:-D

Dzięki za wszystkie rady :)!!!

Na razie jeszcze mam czas na zakup wózka, ale skoro wątek sie rozwinął...
dobrze, że rączka jest teleskopowa, to mój M nie będzie zgarbiony chodził ;)

i jak przyjdzie czas, to najlepiej zobaczyć w sklepie na własne oczy i później ew. przez internet zamówić.
Aha, jeszcze jedno, podobno ciężko sie zakłada te adaptery do fotelika, to prawda?? - pytanie do doświadczonej Kamci hehe

reklama
Ja też mam folię na podnóżku w wózku a pod nią jest materiał. Ale ona akurat rzadko się brudzi. Szybciej rączka i boki wózka od rączek małego są brudne.

Do góry