reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
A mi mężuś pokupił dzisiaj spodenki nowe. W sumie to juą myślałam że nici z trgo będą bo mi sklep z odzieżą ciążową przenieśli i nie wiem gdzie. Ale się udało. Co prawda w 3 sklepie bo w pozostałych mieli spodnie w rozmiarze "S" kurde co to za rozmiar jest. Ja połowy XLek na tyłek nie naciągnęłam. Zalamać się idzie.

my kupilismy dzisiaj obrazki do pokoiku :-)

Załączniki

• IMG_9385.jpg
    IMG_9385.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_9387.jpg
    IMG_9387.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_9383.jpg
    IMG_9383.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 31
Sylwia śliczniusie obrazki
Dziewczyny ja też jeszcze nie spakowana ale torbę już mam:-), staniki też i koszule też mam wszystko czeka w szafie.
Muszę dokupić tylko te wszystkie podpaski podkłady i kilka kosmetyków, ale spakuję się jak męża skończy już z tym remontem.

Ale słodziaki obrazki, śliczne!

My dzisiaj dokonaliśmy ostatecznych zakupów w hurtowni i powiem wam, że jazda do hurtowni pełnej dziecięcych cudów to głupi pomysł. Nabrałam więcej niż potrzebowałam, jak zwykle. Kupiłam trzeci kocyk, nie wiem po co, wcisnęłam wszystkim, że to średnia grubość i się przyda do zestawu grubego i chudego kocyka:zawstydzona/y: Jest bardzo, bardzo puchaty, mięciutki i niedrogi.
Dopiero w domu zobaczyłam, że trzeba prać ręcznie ale od czego jest TZ. Swoją drogą też go poniosło i pchał ciągle coś do koszyka :-D
e5c30601c23e33ab.jpg

Ręczniczek, myślałam, że mam jeden, okazało się w domu, że dwa, więc mamy trzy, a co tam, będę rzadziej prać :-p
026kopia350.jpg

Kupiliśmy też pierwszą zabawkę, pozytywkę i tu mała uwaga, lepiej samodzielnie sprawdzić jakie dźwięki wydają zabawki (miałam kupować na Allegro). Niektóre są bardzo twarde a inne wydają okropne, skrzekliwe albo gwałtowne odgłosy i mogą wystraszyć. I takie podobne do te żaby ale ładniejsze, miękka grzechotka do walenia się po głowie. Niechcący ;-)
1.jpgobr_a6afadff6b63d9ff1d712a25819b8691.gif

Po dokładnym obejrzeniu butelek doszliśmy do wniosku, że najlepiej wygląda, najlepsza jakościowo i najciekawiej rozwiązana jest Tomme Tippe. Na razie malutka a jak będzie konieczność, weźmiemy kolejną od 3 w górę. Na wypadek, gdybym musiała wyjść.
c9e96f0f336f7320.jpg

Oprócz tego kupiliśmy wanienkę, przewijak i inne rzeczy, ale te które pokazałam wyżej wybrała córa, dlatego prezentuję ;-) Chyba ostatecznie zakupy przekonały ją do siostry, szczególnie, że potem kupiliśmy jej nowe buty na wiosnę :-D

Wybraliśmy też ostatecznie wózek, chociaż nie planowałam zakupu trzykołowca, ten nas wyjątkowo przekonał, dziecko, psy i jadę do lasu.
Jeszcze nie kupiony, wybrany.
1549066571.jpg

Ale się nagadałam ;-)

reklama
Do góry