reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
eania napisałam na poprzedniej stronie;-)
to tak jakbyś nie prała kołderki czy pościeli..
rożek otula maleństwo często ( w wakacje ) w samych bodach więc ma styczsność z ciałem.. no i ochraniacz tak samo..
skoro jest po to zeby chronił dziecko przed dotykiem szczebelków to liczysz się z tym ze będzie dotykać ochraniacza..
to co?? brudnego z magazynu ma dotykać??:-p

jolek tych podkładów miałam 2 opakowania.. i zuzyłam oba(po 10 sztuk) ale wiem ze 1 by mi wystarczyło spokojnie i póxńiej podpaski te wielkie

teraz mam jedno opakowanie 10 sztuk :tak: i podpaski.. jak co to dokupię.. ale to zalezy od krwawienia...
np mpoja bratowa to z miesiąc z tumi wielkimi podkładami chodziła tak z niej leciało....:baffled:

ja po 10 dniach już nie miałam wogóle krwawienia.. więc widzisz różnie bywa;-)

a ceraty na łózko tez nie miałam.. w szpitalu przeciekłam raz to mi łózko przebrali a w domu wcale

Kurcze ja jeszcze nie mam stanika do karmienia ,a mysle ze jednak bedzie potrzebny chodziłam po sklepach i jakos nigdzie nie widziałam moze któras ma namiary na ebay ?Na dodatek kupiliśmy kojec graco i ma straszniedziwne wymiary bo materacyk do niego o ile dobrze pamietam to 68/96 i tu jestproblem nie mogekupić przescieradełka na gumki mam takie zwykłe ale wole te z gumkami i nigdzie niema takich wymiarów!została mido kupienia jeszcze wanienka i cieńkie czapeczki ale jakos te które widziałam to takie płyciutkie wyglądały a jak cos ładnego to w rózu !
Wczorajsze pobolewania brzucha przeszło ale w nocy dwa razy sie budziłam takie czułe spanie , dzisiaj tez dziwnie mnie mierzi w brzuchu .

W porównaniu do Was to mi zostało chyba najwięcej do kupienia...Jestem coraz bardziej przerażona. Dziś zamówiłam ostatnie ciuszki dla bobaska (koszulki, kaftaniki, śpiochy), ale........ zostały jeszcze niektóre akcesoria, wózek z fotelikiem, łożeczko. Mi brakuje koszuli do szpitala, laktatora (jest na liscie potrzebnych rzeczy do szpitala w którym chce rodzić), biustonosza, wkładki....matko :(
Mam pytanie: Jaki szlafrok bierzecie do szpitala? ja mam taki ciepły i sie zastanawiam czy nie powinien byc bawełniany?

Mycha - ja też mam taki gruby, bo normalnie jestem strasznym zmarzluchem, ale teraz stale mi gorąco...
Trudno, nie kupuje dodatkowego, wezmę jaki mam, a przyda się na pewno, bo koszule będą szpitalne, a ponoć nie zawsze zasłaniają wszystko... a w czasie skurczów wskazane są spacery po korytarzu, bo porodówka jest maleńka...
Jeny, nie mogę uwierzyć, że to już niebawem....

Dziś przyszła paczka z pościelą kubusiową - suuuuper jest....M też zachwycony.
Nie wiem juz tylko, gdzie te wszystkie zakupy upychać w tak małym mieszkaniu...

reklama
A my z Franusiem zrobiliśmy dzisiaj ostatnie zakupy. Fajnie bo mamy Akpol niedaleko więc wszysko na miejscu. Dla siebie też już wszystko mam. No może poza laktatorem ale to się okaże w praniu. Jak trzeba będzie to wyślę M i mi pokupi.

Do góry