reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
tez ja ostatnio ogladalam i do mojego mieszkania jest za duza wlasnie no i ciut przy droga jak dla mnie...chyba, ze ciocie i wujki sie zrzuca :-D

tez ja ostatnio ogladalam i do mojego mieszkania jest za duza wlasnie no i ciut przy droga jak dla mnie...chyba, ze ciocie i wujki sie zrzuca :-D

no włąsnie ja nie lprzemyślałam ze będzie mi tyle miejsca zajmować i nie będzie "mobilna";-)
tylko kupiłam bo mi się bardzo spodobała i musiałam ją mieć..
a teraz się ciesze że jej nie mam bo kupię jakąś mniejszą poręczniejszą
choć tamta była bardzo fajniusia :tak:trochę szkoda ale coś kosztem czegoś;-)

Dziewczyny. Chciałam się pochwalić że udało mi się kupić laktator aventu elektroniczny za 170 zł. Jupi. Jeszcze na gwarancji i używany kilka razy ( to co niehigieniczne wymienię sobie na własne części bo mam z poprzedniego więc zero obrzydzenia jak dla mnie a cały mechanizm niemal nówka) :D

mandrzejczuk, są też tanie laktatory, ale mają mniejszą siłę ssania, niezbliżoną do ruchów ssania dzidzi, jedną prędkość i nie są elektryczne tylko ręczne ;-)
Wybór jest ogromny, ja przejrzałam rankingi i wybrałam Medelę mini electric, koleżanka też bardzo go sobie chwaliła. Pozatym jak ktoś chce wrócić do pracy, odciąganie jest konieczne by pokarm się produkował.
Jak komuś zależy na karmieniu piersią to laktator jest niezbędny :-)

No to elektroniczne droższe są, nie? Ale nie sądziłam że aż tyle! Ja zdecydowana jestem na zakup ręcznego, ale to w kwietniu dopiero.. :-(

ja wam powiem że ręczny jest w miarę wystarczający jesli ktoś nie planuje wrócić do pracy i odciągać pokarmu codziennie po kilka razy ..
tylko od czasu do czasu , albo np kilka dni z rzędu jednorazowo
ja mam ręczny i się ciesze że nie zainwestowałm w elektryczny bo po prostu użyłam go raqptem 2 razy po tygodniu i raz 3 dni:-p

no i kilka pojedyńczych odciągnięć podczas odstawiania małej od piersi:tak:

Ja mam zamiar kupić ręczny w razie gdybym potrzebowała sobie ulżyć na początku, no i jak wrócę do pracy (na początek chciałabym wrócić na pół etatu). Trochę mi szkoda kasy na elektryczny.

reklama
A ja nauczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży kupiłam od razu wygodniejszy. cholera wie co mnie czeka tym razem. Najwyżej sprzedam jak się nie przyda. A 170 to nie tragedia (nowe widziałam za 270 i więcej).

Do góry