reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
no ten baby merc faktycznie podobny do tako ale fajniejszy bo ma wiekszy koszyk i wiecej miejsca pod stelarzem.
A spacerek balkonowy zalicze dopiero w przyszlym tygodniu jak wozeczek juz mi dostarcza

wlasnie zabralam sie za pranie ciuszkow, ale najpierw wszystko przeliczylam, podzielilam rozmiarowo, kolorami itd :-D
zastanawiam sie czy jeszcze cos dokupic czy wystarczy juz tych najmniejszych ciuszkow i skupic sie teraz na kupowaniu od rozmiaru 68 w gore? bo w sumie uzbierala sie niezla kupka ubranek, tak przynajmniej mi sie wydaje :tak::-)
wiec tak:
rozmiar 50)
body na dł. rekaw 1szt
spodenki 1szt
rozmiar 56)
cieply kombinezon 1szt
cieplejszy komplecik 1szt
body dł. rekaw 3szt
pajacyki 3szt
pajacyki bez rekawow (wiem ze to sie zupelnie inaczej nazywa, ale teraz zapomnialam :-D ) 3szt
polspiochy 4szt
kaftaniki 2szt
koszulki dl. rekaw 2szt
rozmiar 62)
polspiochy 3szt
cieniutkie ogrodniczki 1szt
cieniutki welniany kompl. 1szt
body dl. rekaw 12szt
body kr. rekaw 9szt
bluza dl. rekaw 3szt
spodnie dresowe 3szt
pajacyki 7szt
pajacyki bez rekawow 1szt
rozmiar 68)
dres 2 czesciowy 1szt
bluza 1szt
body dl. rekaw 2szt
pajacyk 2szt
pajacyk bez rekawow 3szt
cieniutkie ogrodniczki 1szt
polspiochy 2szt

skarpetki 10par
niedrapki 3
czapeczki 7 :szok::-D

kupiliśmy dziś pierwszą paczuszke pieluszek - nie spodziewałam się, że wprawi mnie to w taka radość ;) na te pierwsze chwile zdecydowaliśmy sie na pieluszki happy- ze względu na wycięcie na pępuszek :)

sylwia niezłą ewidencje zrobiłaś, ja nie potrafię powiedziec ile mamy czego , bo pranie zostawiam na koniec kwietnia, ale podejrzewam, że ilościowo będzie podobnie :)

Ostatnia edycja:
Sylwia sporo tego:) Ale czapeczek nie masz wcale tak dużo ja od mojej siostry w ciuszkach które dostałam mam 15 czapeczek :) a ostatnio jeszcze kupiła jedną i mi przywiozła. Do tego mam ciuszki jeszcze od znajomej ale jakoś nie mogę się zabrać i je przejrzeć i spisać. Bo te od siostry spisane. Nie bawiłam się tylko w segregowanie rozmiarami bo za dużo tego było

Nam dziś przyszło łóżeczko :-) Mój A. z zapałem wziął się za skręcanie, instrukcja była chyba od innego łóżeczka z innymi śrubkami, dwa razy musiał szczebelki odkręcać heheh, ale już jest złożone i jesteśmy taaaacy zadowoleni :-) Przyjechała siostra A. i przywiozła nam nianie elektroniczną, ma jeszcze poszukać monitora oddechu, w środę mają nam przywieźć wózki( jeden wielofunkcyjny i spacerówkę) i komodę i fotelik i już się doczekać nie mogę. Ogólnie już bym chciała maja :tak:

Ostatnia edycja:
bra, też dzisiaj chodziłam za pieluszkami, i się zastanawiałam nad Happy(takimi jak Ty kupiłaś) lub nad Pampersami (2-5kg), ale nie wiedziałam co kupić, i kupiłam Sudocrem:zawstydzona/y::szok:

reklama
bra, Patyczek, wyobraźcie sobie że też kupiłam dzisiaj pieluszki, w ogóle całą wyprawkę porodowo-pielęgnacyjną zakupiłam, co prawda przez neta ale kupiłam:-)
Zrobiłam jak pisałyście: do szpitala pieluszki z wyciętym pępuszkiem a do domu Pampersiki new born (2-5 kg)

podaję linka do dobrej aukcji:
172 pieluszki Pampers newborn (2-5 kg ) za 103 zł :-)

Pieluchy PAMPERS NEWBORN 2-5kg 4x43szt.= 172szt (1474323258) - Aukcje internetowe Allegro

warto kupić wiele rzeczy u jednego sprzedawcy i zapłacić tylko raz za przesyłkę!!

aaaaa i najważniesze, napaliłam się przez Was na zakup wózka i dzisiaj to uczyniłam ;-) Maxi Cosi Mura 4 - jednak wybrałam czerwony !!!
Już nie mogę się doczekać kiedy do mnie dotrze:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry