reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Hej. Ja jak zwykle trochę mdłości z rana i już jest ok. Mam nadzieję,że tak zostanie. Na wieczór wizyta u fizjoterapeuty z córką,mam nadzieję,że nie zaśnie w aucie ,a potem będziemy bawić do polnocy 🙈
Jest prawie połowa października więc proponuję,żebyśmy ustały termin kiedy zamykamy grupę,każdy będzie mógł się określić czy zostaje i chce kontynuować znajomość 😁
Tak swoją drogą jak czytam ile płacicie za wizyty to mnie słabi,ja za wizytę u mojej gin place 200zl. A w poprzedniej ciąży 180zl. Ale może też przez to,że mała mieścina,nie wiem.

W salve konsultacja koło 180-260 a USG od 250-450. A chcą zazwyczaj robić i jedno i drugie razem . 😂😂

Mi dziś od kiedy otworzyłam oczy wróciły wymioty. Nic od rana nie jadłam wiec przy 2 podejściu nie miałam czym wymiotowac i myślałam że mi oczy z orbit wystrzeli bo żołądek nie dawal za wygraną.
Ja w tej ciazy nie powinnam podejmować żadnych decyzji bo jakoś jestem mało zrównoważona. Najpierw namieszałam z córki żłobkiem i jesteśmy 600 zł w plecy. Teraz ginekolog do której się umówiłam prywatnie u której prowadziłam pierwsza ciążę wysłała mi przypomnienie o wizycie 22.10 i informacje ze wizyta podrożała z 290 na 350. No i teraz mam zagwostke
Czy prowadzić na nfz bo mam w razie co umówionego lekarza na 13.11 a teraz w piątek iść do lekarki do której już chodziłam tak awaryjnie jest bardzo dobra i też bierze 350 zł za wizytę
Czy w ogóle przenieść się do tej właśnie i prowadzić prywatnie
Czy zostac u tej mojej starej prywatnie

Ogólnie ja poprzednia ciaze prowadziłam na NFZ i byłam bardzo zadowolona ( kontakt nawet na Messenger) . A jak chciałam iść prywatnie na USG to sobie szłam do kogo chciałam. Ogólnie miałam plan prowadzić ciążę i NFZ i prywatnie ale ordynator oddziału położniczego odmówił prowadzenia ciąży więc z prywatnych wizyt zrezygnowałam. Poprosiłam o podejrzenie płci a on do mnie że nie chce mu się szukać 😂😂😂

Mi się powiadomienia nie pokazywały. Myślałam, że tu nikt nie pisze, wchodzę a tu 10 stron do nadrobienia. Ja jutro idę na badania krwi. Za tydzień wizyta u gina.
Jakoś dziwnie nadal nie czuje się w ciąży. A Maluszek powinien mieć już z 2 cm. 🤭

reklama
Dziewczyny a na jakim etapie najwcześniej można sprawdzić płeć w USG z założeniem braku badań typu nifty, sanco?
Ja jak byłam na pierwszych prenatalnych to zapytałam czy uchwycił płeć ,to powiedział "raczej dziewczynka" no i tak zostało. A miałam chyba jakoś ok 12-13tc to USG.

Do góry