reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Karmiac piersia tez robilas usg?
Wstyd sie przyznac, ale ja jeszcze nigdy nie bylam :/
Karmiąc piersią, w ciąży. Można, a nawet trzeba.
Umawiaj się do dobrego specjalisty od usg (zajmują się tym radiolodzy, chirurdzy onkolodzy i czasami ginekolodzy).
Nikt Cię nigdy nie skierował na usg?

reklama
Umawiaj się do dobrego specjalisty od usg (zajmują się tym radiolodzy, chirurdzy onkolodzy i czasami ginekolodzy).
Ja robiłam raz w życiu. Po zakończeniu karmienia. Nigdy wcześniej nikt mnie nie kierował na usg piersi, a u gina byłam regularnie.

No wlasnie nigdy mi o tym nie wspominano, jak chodzilam do innego ginekologa to zalecal sie umowic dopiero po 25 roku zycia 🤷🏼‍♀️
No nic, poszukam, podzwonie i dla spokoju ducha pojde, ale dzieki za informacje, ze karmiac mozna ☺️

No wlasnie nigdy mi o tym nie wspominano, jak chodzilam do innego ginekologa to zalecal sie umowic dopiero po 25 roku zycia 🤷🏼‍♀️
No nic, poszukam, podzwonie i dla spokoju ducha pojde, ale dzieki za informacje, ze karmiac mozna ☺️
Teraz juz mówi sie o 20 roku życia. Jest to szczególnie ważne, jeżeli w rodzinie miało się przypadki raka piersi.
Z innych badań, to cytologia z oznaczeniem HPV - te dwa badania realnie mogą uratować życie.

https://klinikabocian.pl/wiedza/artykul/usg-piersi-jak-wyglada-i-kiedy-je-wykonac

Można w czasie karmienia. Optymalnie to pół roku od zakończenia karmienia, ale w Twoim przypadku umowiłabym się jakoś w najbliższym czasie🙂

Ja już po wizycie 😊 na szczęście wszystko dobrze i mam w końcu założoną kartę ciąży i skierowanie na prenatalne. Umówiłam od razu termin na 8.11 do tego samego lekarza u którego byłam w ciąży z synkiem 😊

Załączniki

• IMG-20241025-WA0013.jpg
    IMG-20241025-WA0013.jpg
    101,6 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Do góry