reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Wkłady można suszyć. Merino też można suszyć, jeżeli ma się łagodny program do wełny. Nie raz suszyłam ;)
Baaaa raz nawet wysuszyłam bodziak 100% merino na programie do pościeli. Nic mu się nie stało, ale głupi ma więcej szczęścia niż rozumu 😆
Też mam, ale on tak suszy, że nie suszy właściwie. To jak te programy do prania, które trochę udają, że piorą.
Na vinted jest pełno tanich ubranek merino ;)

ale nigdy nie wiesz jak były wcześniej pielęgnowane

reklama
Ale! Super opcją na ubranka merino jest zamawianie u dziewczyn, które szyją na wymiar z recyklingowej wełny. Jakość super, rozmiar idealny, taniej, eko i jeszcze wspiera się inne mamy :)

Też mam, ale on tak suszy, że nie suszy właściwie. To jak te programy do prania, które trochę udają, że piorą.
Zależy od tego, jaką masz pralkę i suszarkę. Moje dobrze radzą sobie z wełną (LG). Za to pralko-suszarka Samsunga nie ogarnia zwykłych rzeczy.
ale nigdy nie wiesz jak były wcześniej pielęgnowane
Fakt ryzykujesz, ale przy bodziaku płacisz 1/6 ceny i trochę bierzesz na siebie ryzyko. Nie trafiłam na zniszczone ubranko z merino na vinted oprócz kombiaka Engel. Joha, janus, Safa i kilka innych marek mających cienkie merino można spokojnie kupować :)

Ja już po wizycie dzisiaj 😁 wszystko jest dobrze, na ostatniej wizycie miałam małego krwiaka, dzisiaj już nie ma po nim śladu. Pierwszy raz słyszałam bicie serduszka 😍 aktualnie 12+4 tc, a w sobotę prenatalne, ciekawe czy będzie już wiadomo jaka płeć 🙈
U mnie też dziś 12+4. Jak długa jest Twoja dzidzia? Ja jestem już po prenatalnych dzisiaj, będzie dziewczynka 😍🤩 ma 7 cm. Daj znać po swoich badaniach🥰

U mnie też dziś 12+4. Jak długa jest Twoja dzidzia? Ja jestem już po prenatalnych dzisiaj, będzie dziewczynka 😍🤩 ma 7 cm. Daj znać po swoich badaniach🥰
Super! Poczekaj jeszcze z kupowaniem ubranek przez kilka tygodni - ta płeć z pierwszych prenatalnych lubi się zmieniać ;)
Mój doktor mówi, że jest 50% szans, że trafił 😆

Super! Poczekaj jeszcze z kupowaniem ubranek przez kilka tygodni - ta płeć z pierwszych prenatalnych lubi się zmieniać ;)
Mój doktor mówi, że jest 50% szans, że trafił 😆
Po cichu liczę, że się potwierdzi, z synem na 1 prenatalnych też już poznaliśmy płeć i się sprawdziło, w tej sytuacji mam nadzieję, że nic tam nie wyrośnie pomiędzy nogami😂🫣 A na ciuszki jeszcze czasu a czasu.. a Ty kiedy masz prenatalne?

O to już we trzy jesteśmy na tym samym etapie 🙈 szczerze mówiąc nie wiem jaka długa, miałam dzisiaj tak szybką wizytę i lekarz był taki zakręcony 🫣 mam nadzieję, że w sobotę więcej się dowiem. U Ciebie wszystko dobrze wyszło? 😍

reklama
O to już we trzy jesteśmy na tym samym etapie 🙈 szczerze mówiąc nie wiem jaka długa, miałam dzisiaj tak szybką wizytę i lekarz był taki zakręcony 🫣 mam nadzieję, że w sobotę więcej się dowiem. U Ciebie wszystko dobrze wyszło? 😍
Wg usg wszystko ok, pobrali mi krew na pappę, wynik powinnam dostać w przyszły poniedziałek😊 Czekamy na kolejne ujawnienia płci🤩

Do góry