reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Wkłady można suszyć. Merino też można suszyć, jeżeli ma się łagodny program do wełny. Nie raz suszyłam ;)
Baaaa raz nawet wysuszyłam bodziak 100% merino na programie do pościeli. Nic mu się nie stało, ale głupi ma więcej szczęścia niż rozumu 😆
Też mam, ale on tak suszy, że nie suszy właściwie. To jak te programy do prania, które trochę udają, że piorą.
Na vinted jest pełno tanich ubranek merino ;)

ale nigdy nie wiesz jak były wcześniej pielęgnowane

reklama
Ale! Super opcją na ubranka merino jest zamawianie u dziewczyn, które szyją na wymiar z recyklingowej wełny. Jakość super, rozmiar idealny, taniej, eko i jeszcze wspiera się inne mamy :)

Też mam, ale on tak suszy, że nie suszy właściwie. To jak te programy do prania, które trochę udają, że piorą.
Zależy od tego, jaką masz pralkę i suszarkę. Moje dobrze radzą sobie z wełną (LG). Za to pralko-suszarka Samsunga nie ogarnia zwykłych rzeczy.
ale nigdy nie wiesz jak były wcześniej pielęgnowane
Fakt ryzykujesz, ale przy bodziaku płacisz 1/6 ceny i trochę bierzesz na siebie ryzyko. Nie trafiłam na zniszczone ubranko z merino na vinted oprócz kombiaka Engel. Joha, janus, Safa i kilka innych marek mających cienkie merino można spokojnie kupować :)

Ja już po wizycie dzisiaj 😁 wszystko jest dobrze, na ostatniej wizycie miałam małego krwiaka, dzisiaj już nie ma po nim śladu. Pierwszy raz słyszałam bicie serduszka 😍 aktualnie 12+4 tc, a w sobotę prenatalne, ciekawe czy będzie już wiadomo jaka płeć 🙈
U mnie też dziś 12+4. Jak długa jest Twoja dzidzia? Ja jestem już po prenatalnych dzisiaj, będzie dziewczynka 😍🤩 ma 7 cm. Daj znać po swoich badaniach🥰

U mnie też dziś 12+4. Jak długa jest Twoja dzidzia? Ja jestem już po prenatalnych dzisiaj, będzie dziewczynka 😍🤩 ma 7 cm. Daj znać po swoich badaniach🥰
Super! Poczekaj jeszcze z kupowaniem ubranek przez kilka tygodni - ta płeć z pierwszych prenatalnych lubi się zmieniać ;)
Mój doktor mówi, że jest 50% szans, że trafił 😆

Super! Poczekaj jeszcze z kupowaniem ubranek przez kilka tygodni - ta płeć z pierwszych prenatalnych lubi się zmieniać ;)
Mój doktor mówi, że jest 50% szans, że trafił 😆
Po cichu liczę, że się potwierdzi, z synem na 1 prenatalnych też już poznaliśmy płeć i się sprawdziło, w tej sytuacji mam nadzieję, że nic tam nie wyrośnie pomiędzy nogami😂🫣 A na ciuszki jeszcze czasu a czasu.. a Ty kiedy masz prenatalne?

O to już we trzy jesteśmy na tym samym etapie 🙈 szczerze mówiąc nie wiem jaka długa, miałam dzisiaj tak szybką wizytę i lekarz był taki zakręcony 🫣 mam nadzieję, że w sobotę więcej się dowiem. U Ciebie wszystko dobrze wyszło? 😍

reklama
O to już we trzy jesteśmy na tym samym etapie 🙈 szczerze mówiąc nie wiem jaka długa, miałam dzisiaj tak szybką wizytę i lekarz był taki zakręcony 🫣 mam nadzieję, że w sobotę więcej się dowiem. U Ciebie wszystko dobrze wyszło? 😍
Wg usg wszystko ok, pobrali mi krew na pappę, wynik powinnam dostać w przyszły poniedziałek😊 Czekamy na kolejne ujawnienia płci🤩

Do góry