reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Dziewczyny!
Wstawiam listę do wątku prywatnego. Jeśli kogoś brakuje Proszę o wiadomość prywatna. I jeśli wprowadziłam złe nick.

Jutro dodam ponownie listę i w Środę aby na czwartek zamknąć listę i otworzyć watek.

• Lea2022
  • Meluzynaa
  • Nath096
  • Stelle
  • Moniaaa.a
  • fckathy
  • racetigerka
  • Fifonka
  • 1188
  • Julka92
  • martini8
  • cmaria
  • PaulinkaP
  • Aaa1922
  • kalina.kalina
  • Scarlette
  • Natka8901
  • Ataraksja
  • Matuszka
  • Roksiemi
  • Justynam90
  • Dzka
  • Misiulek__
  • Lilayne
  • Patka_97
  • Sandera
  • Nieboniebieskie
  • Gustaweczka
  • Mercy89
  • Vaniliaal
  • Kasias89
  • Malgow
  • Roseny
Dzięki wielkie za ogarnięcie tego tematu ♥️

reklama
Jeszcze chciałam zrobić kurs na pisanie przetargów i się zagłębienia w temacie ale nie wiem czy dam rade przed porodem. Chociaż dziś rano wstałam i wsiadłam w samochód żeby pojechać do biura to sobie popłakałam ze nie chce mi się :D te hormony w ciąży jak ostatnio płakałam z rok temu to teraz o głupoty :D
Wiesz prowadzę wszystkie firmy z Tata wiec mam zalecane przez rodziców odpoczywanie - są tez teraz w Polsce i na początku listopada przyjadą wiec niestety niektórych rzeczy nie przesunę ale jeszcze kilka dni :) I tak to moja pierwsza ciąża juz ponad 10 tydzień - wcześniej byłam w dwóch ale dotrwałam do 6 tygodnia z każda wiec na tym etapie staram się myśleć pozytywnie i powoli tonować prace. :)

Hej. Ja milczę,bo wrócił mąż i staram się czerpać z tego czasu. Pogoda ładna więc prania ogarnięte,rano byłam na badaniach,bo w czwartek Endo,okazuje się,że się odzwyczaiłam od takiego wstawania i jeszcze ten mróz 😂🙈
Co do wielopieluchowania to pogooglowalam o co chodzi,bo uswiadomilyscie mnie,że w ogóle coś takiego jest 🙈🫣 Ja wlanie liczyłam z mężem,że na święta/nowy rok będe w połowie ciąży i chyba wtedy wezmę się za wyprawkę,bo ostatnio czekałam z tym dłużej,ale miałam też więcej czasu. Napewno czekam na płeć,bo szczerze mówiąc nie planowałam więcej dzieci w dodatku tak szybko i mocno się skupiłam na ciuchach dla dziewczynki i jak się okaże,że będzie chłopiec to nie mam w zasadzie nic 😂 Bo wszystko typowo dziewczynkowe 🤷🙈 Prenatalne mam jakoś w 12+5 mam nadzieję,że będzie już cos wiaodmo,o ile nie trafię na lekarza,który np nie będzie chciał nic powiedzieć 🙄
Dzisiaj moje dziecko spało calutka noc bez ani jednej pobudki,płaczu czy przychodzenia do mnie ,nie było tak chyba od wakacji w Turcji w sierpniu. Ale nie nie wyspałam się 😂 Bo jakoś tak się chyba podświadomie zestresowałam,że zaspie na te badania, że kręciłam się na łóżku już od 4 🙈 Ja korzystam jeszcze z ostatnich pewnie chwil drzemki młodej,a Wam życzę miłego dnia ☀️❤️

To ja KR u Generalnego Wykonawcy 😁😁
Przynajmniej pojawiasz się na budowie. Na tych co mam to KR/KB znam glownie tylko z pieczątek xD
Jeszcze chciałam zrobić kurs na pisanie przetargów i się zagłębienia w temacie ale nie wiem czy dam rade przed porodem. Chociaż dziś rano wstałam i wsiadłam w samochód żeby pojechać do biura to sobie popłakałam ze nie chce mi się :D te hormony w ciąży jak ostatnio płakałam z rok temu to teraz o głupoty :D
To właśnie leży po mojej stronie od przetargu po odbiór końcowy. Szczerze to kursy/ podyplomowki niewiele dają, PZP tak szybko się zmienia że trzeba cały czas w tym siedzieć a w razie kontroli i tak coś znajdą 🤣

A któraś z was dubluje sobie prenatalne? Mam jedne w pakiecie z Medicover i dostałam skierowanie do programu badań prenatalnych, rozbicie między nimi półtora tygodnia. Nastawiam się aby iść, to będę miała opinie dwóch lekarzy, i może te późniejsze już będę ogarniać płeć bobo.

A któraś z was dubluje sobie prenatalne? Mam jedne w pakiecie z Medicover i dostałam skierowanie do programu badań prenatalnych, rozbicie między nimi półtora tygodnia. Nastawiam się aby iść, to będę miała opinie dwóch lekarzy, i może te późniejsze już będę ogarniać płeć bobo.
Ja bym poszła. W ogóle jak się nie dowiem płci na badaniach teraz to odczekam trochę i pójdę na jakieś USG prywatnie,do kogoś kto ma naprawdę dobry sprzęt,bo moja lekarka odważyła się powiedzieć płeć dopiero gdzieś po drugich prenatalnych,chociaż fakt że wcześniej córka zawsze się odwracała na USG.

Ja robię tak. W luxmedzie i mam polecenie na NFZ super babeczki.

Kurcze, ja to chyba też nie chce dzieciaka wsadzać w nic innego niż merino. Ale z drugiej strony te wkłady można wtedy tam suszyć. Bo podejrzewam, ze wkłady nie są z merino?
Wkłady można suszyć. Merino też można suszyć, jeżeli ma się łagodny program do wełny. Nie raz suszyłam ;)
Baaaa raz nawet wysuszyłam bodziak 100% merino na programie do pościeli. Nic mu się nie stało, ale głupi ma więcej szczęścia niż rozumu 😆
nas rzeczywistość zmusiła, ale szczerze mówiąc po tym doświadczeniu nawet gdybym nie musiała to bym nie kupiła innych ubranek. Jasne, są drogie, a wybór ograniczony. Ale jaka to jest jakość. Plus przede wszystkim termoregulacja, a to mega ważne i przy mrozach i przy upałach, szczególnie u małych dzieci, które jeszcze same nie potrafią się termoregulować. I przy zmianach temperatur - ogrzewanie/klimatyzacja.
I jedyne bezpieczne ubrania zimowe do fotelików są z wełny.
No i są antybakteryjne. No i wystarczają na 3 rozmiary zwykłych ubranek.
Na vinted jest pełno tanich ubranek merino ;)
Szkoda, ze tych postów Waszych wszystkich nie można zapisać 😂 screeny musze robić
Jak chcesz, to pisz na priv przerobiłam chyba wszystkie możliwe pieluchy

reklama
Szkoda, ze tych postów Waszych wszystkich nie można zapisać 😂 screeny musze robić

Można zapisać, w prawym górnym rogu

Zrzut ekranu 2024-10-21 143026.jpg

Do góry