reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

O Wow... To naprawdę nie wiem jak to możliwe, a byłaś pod opieką tylko jednego lekarza? Czy robilas u kogoś innego prenatalne np? 😁 No zadzwiwia mnie to jak lekarz może się tak pomylić...

Ale to często jeszcze nie jest pewna informacja na tak wczesnym etapie, jeżeli mówimy tylko o usg

Ja nie miałam robionych prenatalnych, a mały zawsze się chował, i lekarz poprostu mówił ze to raczej dziewczynka, chłopca to by coś wystawało.
A najlepsze było gadanie mojego męża „jakby to był syn to byk było dawno widać, bo po nim” 😂

reklama
Ja nie miałam robionych prenatalnych, a mały zawsze się chował, i lekarz poprostu mówił ze to raczej dziewczynka, chłopca to by coś wystawało.
A najlepsze było gadanie mojego męża „jakby to był syn to byk było dawno widać, bo po nim” 😂
moja Sasiadka miała podobna sytuacje, w 34 tyg podsumowała wszystkie usg i 4x mówili jej ze dziewczyna, 3x ze chłopak. Sprzedała wszystko po synku, kupiła pod dziewczynkę a urodziła chłopaka 😅

...

Ale to często jeszcze nie jest pewna informacja na tak wczesnym etapie, jeżeli mówimy tylko o usg
ja akurat robię NIPT
Ale… to zdjęcie mojego dziecka w 14+4 - nikt mi nie wmówi ze dobry lekarz na dobrym aparacie nie zobaczy płci do 20 tygodnia :)
7833F1C4-3A22-40D1-BE11-D74E2B17E272.jpeg

Dziewczyny może głupie pytanie ale…
Mam brać acard. Nie doczytalam, że ma być to w dawce 150 mg x 1. Kolega z pracy jechał do apteki i kupił mi ale 75 mg a Pani w aptece nawet nie zapytała jaki ma być.
Czy w związku z tym mogę przyjąć 2 tabletki i to będzie to samo?

Też kwestia ułożenia dziecka, nie tylko aparatu czy lekarza. Czasami po prostu nie ma się szczęścia i lepiej nie gdybać, bo różnie może wyjść 🤪
Nie zgadzam się z tym - pozycje da się zmienić, zjeść coś, pospacerować. Żaden lekarz nie wytłumaczyłby tego że nie policzył paluszków, kości długich i innych elementów ułożeniem - a przy płci to jakaś plaga.
Na późniejszym etapie owszem, ale w 13-14 tygodniu do dziecka jest fantastyczny dostęp usg. Z dwóch stron na dodatek.

reklama
Do góry