reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Nie umialam znalezc nigdzie ktore najpierw mamadha a pozniej mamadha premium + sie bierze?

Bo prenatal byl w poprzedniej ciazy i on byl oznaczony unoi duo.

Wiec biore kwas foliowy i witaminy osobno ale juz ma. Dosc lykania calej garsci tabsow.

Pomozcie bo chce zaczac te mamadha ale nie wiem od ktorych sie zaczyna 🤦‍♀️🤷‍♀️

reklama
Nie umialam znalezc nigdzie ktore najpierw mamadha a pozniej mamadha premium + sie bierze?

Bo prenatal byl w poprzedniej ciazy i on byl oznaczony unoi duo.

Wiec biore kwas foliowy i witaminy osobno ale juz ma. Dosc lykania calej garsci tabsow.

Pomozcie bo chce zaczac te mamadha ale nie wiem od ktorych sie zaczyna 🤦‍♀️🤷‍♀️
Ja tez właśnie biorę wszystko osobno ale ciężko mi przełykać przy mdłościach... jakoś dotrwam do 13 tyg I przerzucę się na pueria duo.

Ja tez właśnie biorę wszystko osobno ale ciężko mi przełykać przy mdłościach... jakoś dotrwam do 13 tyg I przerzucę się na pueria duo.

No wlasnie.. logiczne uno i duo :-) i tak powinno byc a nie czlowiek zachodzi w glowe... a zwlaszcza czlowiek z ciazowym kalafiorem zamiast mozgu hehe.

Jakos ominelam wzrokiem u panatabletki ten preparat. Poczytam i o nim, dzieki za podpowiedz :-))

Oby mdlosci szybko minely, wspolczuje serdecznie.

Ja biorę do 12 tyg prenatal uno. Później będzie prenatal duo (wit. + dha). Dobrze rozumiem, że większość z Was bierze dodatkowo dha teraz w pierwszym trymestrze?

Cytuje "Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego suplementację kwasem DHA należy rozpocząć przynajmniej od 20-go tygodnia ciąży, nie ma jednak przeciwwskazań do przyjmowania tego kwasu przez cały okres ciąży, również w I trymestrze"

Jeju dziewczyny, wy tez tyle sikacie ? Ja normalnie mam dni ze chodzę co pół godziny 🙈 ciagle czuje jakby coś siedziało mi na pęcherzu. Już nie pamietam jak to było przy synku 🙃

reklama
U mnie jak siusiak był widoczny, to był. Jedynie przy pierwszym dano 70%, ale potem już na kolejnym usg siusiak widoczny jak ta lala 😄
Co do witamin, to ja Prenatal uno biorę, a potem przerzucę się na duo ;)

Do góry