reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Nie umialam znalezc nigdzie ktore najpierw mamadha a pozniej mamadha premium + sie bierze?

Bo prenatal byl w poprzedniej ciazy i on byl oznaczony unoi duo.

Wiec biore kwas foliowy i witaminy osobno ale juz ma. Dosc lykania calej garsci tabsow.

Pomozcie bo chce zaczac te mamadha ale nie wiem od ktorych sie zaczyna 🤦‍♀️🤷‍♀️

reklama
Nie umialam znalezc nigdzie ktore najpierw mamadha a pozniej mamadha premium + sie bierze?

Bo prenatal byl w poprzedniej ciazy i on byl oznaczony unoi duo.

Wiec biore kwas foliowy i witaminy osobno ale juz ma. Dosc lykania calej garsci tabsow.

Pomozcie bo chce zaczac te mamadha ale nie wiem od ktorych sie zaczyna 🤦‍♀️🤷‍♀️
Ja tez właśnie biorę wszystko osobno ale ciężko mi przełykać przy mdłościach... jakoś dotrwam do 13 tyg I przerzucę się na pueria duo.

Ja tez właśnie biorę wszystko osobno ale ciężko mi przełykać przy mdłościach... jakoś dotrwam do 13 tyg I przerzucę się na pueria duo.

No wlasnie.. logiczne uno i duo :-) i tak powinno byc a nie czlowiek zachodzi w glowe... a zwlaszcza czlowiek z ciazowym kalafiorem zamiast mozgu hehe.

Jakos ominelam wzrokiem u panatabletki ten preparat. Poczytam i o nim, dzieki za podpowiedz :-))

Oby mdlosci szybko minely, wspolczuje serdecznie.

Ja biorę do 12 tyg prenatal uno. Później będzie prenatal duo (wit. + dha). Dobrze rozumiem, że większość z Was bierze dodatkowo dha teraz w pierwszym trymestrze?

Cytuje "Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego suplementację kwasem DHA należy rozpocząć przynajmniej od 20-go tygodnia ciąży, nie ma jednak przeciwwskazań do przyjmowania tego kwasu przez cały okres ciąży, również w I trymestrze"

Jeju dziewczyny, wy tez tyle sikacie ? Ja normalnie mam dni ze chodzę co pół godziny 🙈 ciagle czuje jakby coś siedziało mi na pęcherzu. Już nie pamietam jak to było przy synku 🙃

reklama
U mnie jak siusiak był widoczny, to był. Jedynie przy pierwszym dano 70%, ale potem już na kolejnym usg siusiak widoczny jak ta lala 😄
Co do witamin, to ja Prenatal uno biorę, a potem przerzucę się na duo ;)

Do góry