reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

W 9tc? To na serio możliwe na tak wczesnym etapie?
Tak mu powiedziala koleżanka. Moze lekarz gdybał i sie to pokryło z późniejszym usg ? 🤔
ja akurat robię NIPT
Ale… to zdjęcie mojego dziecka w 14+4 - nikt mi nie wmówi ze dobry lekarz na dobrym aparacie nie zobaczy płci do 20 tygodnia :)
Zobacz załącznik 1448093
U mnie nie było szans az do 20 tc. Corka sie tak układała zawsze ze nie szlo. A przesyłam kilku lekarzy. Na prenatalnych mowili ze dawno takiego uparciucha nie widzieli. Slodkie, kawa, skoki, wszystko robilam aby sie ruszyła. Nic.
Dziewczyny może głupie pytanie ale…
Mam brać acard. Nie doczytalam, że ma być to w dawce 150 mg x 1. Kolega z pracy jechał do apteki i kupił mi ale 75 mg a Pani w aptece nawet nie zapytała jaki ma być.
Czy w związku z tym mogę przyjąć 2 tabletki i to będzie to samo?
Ja tak biore. 150 na noc i normalnie mialam jeszcze opakowanie 75 to biore dwie. 👍👍

reklama
Nie zgadzam się z tym - pozycje da się zmienić, zjeść coś, pospacerować. Żaden lekarz nie wytłumaczyłby tego że nie policzył paluszków, kości długich i innych elementów ułożeniem - a przy płci to jakaś plaga.
Na późniejszym etapie owszem, ale w 13-14 tygodniu do dziecka jest fantastyczny dostęp usg. Z dwóch stron na dodatek.
Nie zawsze niestety lekarz ma tyle czasu, żeby pozwalac pacjentce na spacery.. 🙁 Ma się swój czas i tyle, ewentualnie przyjeżdżałam w innym terminie później

Dziewczyny jakie witaminy polecacie? Ja w poprzedniej ciąży/karmieniu brałam mama dha premium, ale teraz nie jestem w stanie - od razu odbija mi się rybami i wymiotuję. Ostatnio jem głównie bułki z masłem i chudą szynką, bo wszystko inne mnie odrzuca, a i tak wymiotuję kilka razy dziennie, więc te witaminy na pewno są potrzebne.

Dziewczyny jakie witaminy polecacie? Ja w poprzedniej ciąży/karmieniu brałam mama dha premium, ale teraz nie jestem w stanie - od razu odbija mi się rybami i wymiotuję. Ostatnio jem głównie bułki z masłem i chudą szynką, bo wszystko inne mnie odrzuca, a i tak wymiotuję kilka razy dziennie, więc te witaminy na pewno są potrzebne.
Mama dha premium to jedne z lepszym składem w PL wiec nie polecę Ci innych. Chyba że pueria.
Próbowałaś brać je z jedzeniem albo zaraz przed ?

Ja biorę Pueria już od wiosny, jak już wiedziałam, że latem planujemy starania. Wg pantabletka jeden z lepszych składów. Ja nie narzekam wygodne do połykania i nic mi się nie odbija. Teraz w Uno mam 2 tabeltki dziennie, potem od 12 tyg w Duo chyba są 3.

Ja od samego początku prenatal unosi i duo. Maja zmetylowany kwas foliowy, który i tak najwazniejszy jest w początkach ciazy. Feminion mnie odrzucał.

Ja biorę pregna plus, w pierwszej ciąży też je brałam ;)

Mama dha premium to jedne z lepszym składem w PL wiec nie polecę Ci innych. Chyba że pueria.
Próbowałaś brać je z jedzeniem albo zaraz przed ?
Próbowałam na wszystkie możliwe sposoby (przed, po, w trakcie jedzenia, rano, wieczorem, po jedenej tabletce, 2 na raz), za każdym razem efekt ten sam :/ właśnie ze względu na dobry skład je brałam, ale boję się, że nic z tego, skoro i tak wszystko ze mnie wylatuje. Pewnie do nich wrócę jak przejdą mi te mdłości. Teraz to chyba chciałabym coś co ma formę suchej tabletki, a nie kapsułki z tłuszczem.

Próbowałam na wszystkie możliwe sposoby (przed, po, w trakcie jedzenia, rano, wieczorem, po jedenej tabletce, 2 na raz), za każdym razem efekt ten sam :/ właśnie ze względu na dobry skład je brałam, ale boję się, że nic z tego, skoro i tak wszystko ze mnie wylatuje. Pewnie do nich wrócę jak przejdą mi te mdłości. Teraz to chyba chciałabym coś co ma formę suchej tabletki, a nie kapsułki z tłuszczem.
Tylko ze DHA jest bardzo ważne na początku... chyba że kupisz sobie osobno DHA w kroplach i wtedy wkropisz na kanapke i zjesz plus inne tabletki bez dha

reklama
Do góry