reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

O Wow... To naprawdę nie wiem jak to możliwe, a byłaś pod opieką tylko jednego lekarza? Czy robilas u kogoś innego prenatalne np? 😁 No zadzwiwia mnie to jak lekarz może się tak pomylić...

Ale to często jeszcze nie jest pewna informacja na tak wczesnym etapie, jeżeli mówimy tylko o usg

Ja nie miałam robionych prenatalnych, a mały zawsze się chował, i lekarz poprostu mówił ze to raczej dziewczynka, chłopca to by coś wystawało.
A najlepsze było gadanie mojego męża „jakby to był syn to byk było dawno widać, bo po nim” 😂

reklama
Ja nie miałam robionych prenatalnych, a mały zawsze się chował, i lekarz poprostu mówił ze to raczej dziewczynka, chłopca to by coś wystawało.
A najlepsze było gadanie mojego męża „jakby to był syn to byk było dawno widać, bo po nim” 😂
moja Sasiadka miała podobna sytuacje, w 34 tyg podsumowała wszystkie usg i 4x mówili jej ze dziewczyna, 3x ze chłopak. Sprzedała wszystko po synku, kupiła pod dziewczynkę a urodziła chłopaka 😅

...

Ale to często jeszcze nie jest pewna informacja na tak wczesnym etapie, jeżeli mówimy tylko o usg
ja akurat robię NIPT
Ale… to zdjęcie mojego dziecka w 14+4 - nikt mi nie wmówi ze dobry lekarz na dobrym aparacie nie zobaczy płci do 20 tygodnia :)
7833F1C4-3A22-40D1-BE11-D74E2B17E272.jpeg

Dziewczyny może głupie pytanie ale…
Mam brać acard. Nie doczytalam, że ma być to w dawce 150 mg x 1. Kolega z pracy jechał do apteki i kupił mi ale 75 mg a Pani w aptece nawet nie zapytała jaki ma być.
Czy w związku z tym mogę przyjąć 2 tabletki i to będzie to samo?

Też kwestia ułożenia dziecka, nie tylko aparatu czy lekarza. Czasami po prostu nie ma się szczęścia i lepiej nie gdybać, bo różnie może wyjść 🤪
Nie zgadzam się z tym - pozycje da się zmienić, zjeść coś, pospacerować. Żaden lekarz nie wytłumaczyłby tego że nie policzył paluszków, kości długich i innych elementów ułożeniem - a przy płci to jakaś plaga.
Na późniejszym etapie owszem, ale w 13-14 tygodniu do dziecka jest fantastyczny dostęp usg. Z dwóch stron na dodatek.

reklama
Do góry