reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja czuje sie zadziwiająco dobrze, ale mysle ze to po sobotniej wizycie ☺️ Fizycznie troche gorzej, zmęczona jestem jak cholera, spalabym non stop, piersi bardzo mnie bolą, mam odruch wymiotny na 80% jedzenia (najchętniej jadlabym słodycze, jabłka i winogrono), ale w środę jedziemy na tygodniowy urlop, który mam nadzieje dobrze mi zrobi
Też się tak czuje niestety. Jem pieczywo z almette, ogórki kiszone i jabłka 😵‍💫
Większość zapachów powoduje odruch wymiotny. Perfumy, katastrofa.

reklama
Pamietam jak my też włączyliśmy z wysoka gorączka u córki jak miała chyba 2 latka niecałe. U nas skończyło się szpitalem w nocy bo nie mogliśmy zbić a potem nagle przeszło.

Ja miałam taki epizod w sobotę, że poszłam do toalety na 💩 i tak mnie podbrzusze zabolało,w trakcie, że musiałam na chwile wstrzymać (sorry 🥴) i wtedy przeszło. Poźniej znowu taki skurcz jeden jakby jelita ale powiem wam, że miałam strach bo takiego czegoś nie czułam nigdy.
Mam ogólnie w tej ciąży rewolucje żołądkowe i ciagle w jelitach mi jeździ.
Niestety od tego czasu mam ciagle w głowie, że coś nie tak, że to może jednak coś z dzieckiem. Ciagle sprawdzam czy objawy nie ustępują, czy piersi nadal bolą :/ masakra

Dzisiaj w nocy obudziłam się o 3:30 i do 5 nie spałam :(
Wizyta w czwartek. Musze jakoś dotrwać i nie wykończyć się nerwowo. Żałuje, ze miedzy czasie nie poszłam jeszcze do innego ginekologa zobaczyć. Ale teraz już nie ma co.
Tez mam przeboje z jelitami. Jak tylko zjem cos z bitą smietana (ktora uqielbiam) lub jakis fast food. Nawet dobra jakosciowa włoska pizza. I to co czujesz w toalecie to moim zdaniem jak jak u mnie pomieszanie zatwardzenia z rozwolnieniem. W gorze jelit jest rewolucja ktora chce wyjść 😆🙈a na dole jeszcze zatkane przez zatwardzenie. I ostatnio tez to byl taki bol ze balam się ze to jakoes skurcze. Ale szybko przyszlo wolniej poszlo i jest leoiej. 👍🙂 czas chyba więcej błonnika wprowadzić.

Wspolczuje Wam dziewczyny. Ja bym jednym ciagiem jadla. Mam wilczy apetyt. Jak sie przeglodze do mam miłości.
Dzisiaj kalafiorowa z ziemniaczami i pieczony dorsz z warzywami z piekarnika. Mmmmmmmmmm.

Tez mam przeboje z jelitami. Jak tylko zjem cos z bitą smietana (ktora uqielbiam) lub jakis fast food. Nawet dobra jakosciowa włoska pizza. I to co czujesz w toalecie to moim zdaniem jak jak u mnie pomieszanie zatwardzenia z rozwolnieniem. W gorze jelit jest rewolucja ktora chce wyjść 😆🙈a na dole jeszcze zatkane przez zatwardzenie. I ostatnio tez to byl taki bol ze balam się ze to jakoes skurcze. Ale szybko przyszlo wolniej poszlo i jest leoiej. 👍🙂 czas chyba więcej błonnika wprowadzić.

Wspolczuje Wam dziewczyny. Ja bym jednym ciagiem jadla. Mam wilczy apetyt. Jak sie przeglodze do mam miłości.
Dzisiaj kalafiorowa z ziemniaczami i pieczony dorsz z warzywami z piekarnika. Mmmmmmmmmm.
Uff jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam.
Faktycznie ostatnio przez te mdłości i wybiórczości pokarmowa jem duuuzo mniej warzyw i to ma pewnie skutek.

Obiadek brzmi smakowicie 🥰😍

Też się tak czuje niestety. Jem pieczywo z almette, ogórki kiszone i jabłka 😵‍💫
Większość zapachów powoduje odruch wymiotny. Perfumy, katastrofa.
Mnie delikatne perfumy w ogólne nie przeszkadzają. Almette mdli po jednym kęsie. Natomiast ogórki kiszone są teraz wspaniałe do wszystkiego 😄.

A propos mdłości, aż głupio mi to pisać, ale mam problem z całowaniem się z partnerem, zwłaszcza jeśli niedawno coś jadł 🙈. Czuję się z tym tragicznie.
ja cała pierwsza ciąże twierdziłam ze mój ma brzydki zapach z buzi 🤣

Ja niestety jem ostrożnie, dużo rzeczy mi średnio przechodzi przez gardło, wymiotów nie mam, ale zdarzają mi się mdłości jak zjem za dużo, albo jestem za bardzo głodna. W poprzednich ciążach tak nie miałam 😩

Polecam jeść śliwki 😀

Moje libido jest na poziomie minusowym, więc nie daje się dotykać. :) biedny mąż ale nie no drażni mnie to. Może to jakiś pierwotny odruch biologiczny? :D
To już w ogóle. Ale na serio - jak można mieć ochotę na seks, gdy cały dzień wstrzymujesz wymioty, dotknięcie piersi boli, a w pozycji leżącej od razu zasypiasz ze zmęczenia. Czyli pierwszy trymestr w pigułce xD.

reklama
Do góry